Exakt matchning: Definition

Obs! Denna definition gäller endast positiv sökordsinriktning. Negativt exakt matchade sökord fungerar annorlunda än exakt matchande sökord. Läs mer om alternativ för sökordsmatchning

En sökordsmatchningstyp som gör att dina annonser kan visas vid sökningar med samma innebörd eller avsikt som ditt sökord. Exakt matchning ger störst kontroll över vem som ser din annons, men du når färre sökningar än med både frasmatchning och bred matchning. Du når endast användare som gör sökningar med samma innebörd som dina sökord, inklusive:

• felstavningar
  • singular- och pluralformer
  • avledningar (till exempel bak och bakning)
  • förkortningar
  • accenter

Oavsett om någon söker efter ”löparskor” eller ”skor att springa i” är de ute efter en och samma sak – löparskor. Exakt matchade sökord hjälper dig att nå personer som letar efter ditt företag, även om deras sökningar skiljer sig något från dina exakta sökord. Det innebär att du inte behöver skapa omfattande sökordslistor för att nå dessa kunder.

För att skapa syntaxen för exakt matchning används hakparenteser, till exempel [röda skor].