Bred matchning: Definition

Obs! Denna definition gäller endast positiv sökordsinriktning. Negativa brett matchade sökord fungerar annorlunda än brett matchade sökord. Läs mer om alternativ för sökordsmatchning

En sökordsmatchningstyp gör att din annons kan visas vid sökningar som är relaterade till innebörden i ditt sökord, inklusive sökningar som inte innehåller de exakta sökorden. På så sätt kan du nå fler sökningar än med exakta matchningar och frasmatchningar.

Bred matchning är standardmatchningstypen som alla sökord får. På så sätt når dina annonser en bredare målgrupp utan att du behöver skapa en omfattande sökordslista. Anta till exempel att du har reparation av bilfönster som brett matchat sökord. Detta sökord kan nå sökningar som ersättning av bilglas eftersom detta är relaterat till frågan även om denna sökning inte innehåller något av de exakta orden i ditt sökord.

Syntaxen för bred matchning är helt enkelt själva sökordet, utan andra specialtecken. Nedan ser du ett exempel på hur bred matchning fungerar:

För brett matchade sökord som lågkolhydratdiet kostplan kan annonser visas för söktermer som “kolhydratfri mat”, ”lågkolhydratdieter”, ”lågkalori recept”, ”böcker medelhavskost” eller ”kostprogram lågkolhydratkost”.

För att matchningarna ska bli så relevanta som möjligt kan denna matchningstyp även ta hänsyn till följande:

• användarens senaste sökaktivitet
  • innehåll på målsidan
  • andra sökord i en annonsgrupp som klargör avsikten bakom sökordet
Obs! Det är viktigt att du använder Smart Bidding tillsammans med bred matchning. Anledningen är att alla sökfrågor är olika och att buden på varje sökfråga bör spegla de unika kontextsignaler som föreligger vid auktionstillfället. Smart Bidding använder dessa signaler för att se till att du för alla relevanta sökningar som du kan nå med bred matchning bara konkurrerar i rätt auktioner, vid rätt bud och för rätt användare. Läs mer om hur du kan utvidga dina Smart Bidding-kampanjer med bred matchning