En definisjon av fleksibelt samsvar

Merk: Denne definisjonen gjelder bare for positiv søkeordmålretting. Søkeord med negativt fleksibelt samsvar fungerer på en annen måte enn søkeord med fleksibelt samsvar. Finn ut mer om alternativer for søkeordsamsvar

Med denne typen søkeordsamsvar kan annonsen din bli vist etter søk som er relatert til betydningen av søkeordet ditt. Dette kan omfatte søk som ikke inneholder de aktuelle søketermene. Du kan med andre ord dekke flere søk enn med frasesamsvar og eksakt samsvar.

Fleksibelt samsvar er som standard samsvartypen som tilordnes alle søkeordene dine. På denne måten kan du nå ut til en større målgruppe med annonsene dine, uten at du må utarbeide en omfattende liste over søkeord. Tenk deg for eksempel at du har søkeordet «reparasjon av bilglass» med fleksibelt samsvar. Med dette søkeordet dekker du søk som «utskifting av frontrute», selv om ingen av disse tre ordene inngår i søkeordet. Ordene i søket er imidlertid relatert til søkeordet.

Hvis du bruker fleksibelt samsvar, kan du ganske enkelt skrive inn søkeordet som det er. Nedenfor ser du et eksempel på hvordan fleksibelt samsvar fungerer:

Hvis du bruker søkeordet «plan for lavkarbodiett» med fleksibelt samsvar, kan annonser vises når det for eksempel søkes med søketermer som «mat uten karbohydrater», «dietter lavkarbo», «oppskrifter med lavt kaloriinnhold», «bøker om middelhavsdiett» eller «lavkarbo diettprogram».

For at det skal bli enklere å etablere relevante samsvar, blir det også tatt hensyn til det nedenstående med denne samsvartypen:

• brukerens nylige søkeaktivitet
  • innholdet på landingssiden
  • andre søkeord i en annonsegruppe, i den hensikt å få bedre innsikt i intensjonen bak søket

Fleksibelt samsvar fungerer best i kombinasjon med smart budgivning. I den smarte budgivningen blir det fastsatt et bud for hvert enkelt søk i de enkelte auksjonene, og budene heves eller senkes ut fra hvor sannsynlig det er at du oppnår gode resultater med det aktuelle søket. Med smart budgivning kan du dra nytte av samsvar etablert med et bredt utvalg av søk, slik at du kan finne de søkene som fungerer best for deg. Finn ut hvordan du kan få mer lønnsomme kampanjer med smart budgivning ved å bruke søkeord med fleksibelt samsvar

Linker til beslektet innhold