Breed zoeken: definitie

Opmerking: Deze definitie heeft alleen betrekking op targeting van positieve zoekwoorden. Uitsluitingszoekwoorden voor breed zoeken gedragen zich anders dan brede zoekwoorden. Meer informatie over zoekwoordopties

Een zoektype voor zoekwoorden waarmee u uw advertentie kunt tonen voor zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan de betekenis van uw zoekwoord. Hieronder kunnen zoekopdrachten vallen waarin de zoekwoordtermen niet zijn opgenomen. Zo kunt u meer zoekopdrachten bereiken dan met exacte zoekwoorden en zoeken op woordgroep.

Breed zoeken is het standaard zoektype dat aan al uw zoekwoorden wordt toegewezen. Zo kunt u met uw advertenties een bredere doelgroep bereiken zonder dat u een uitgebreide zoekwoordenlijst hoeft op te stellen. Stel dat u het brede zoekwoord 'autoruiten repareren' heeft. Dit zoekwoord kan zoekopdrachten zoals 'ruiten van auto's vervangen' bereiken, ook al bevat deze niet dezelfde woorden als uw zoekwoord, omdat de woorden zijn gerelateerd aan de zoekopdracht.

Bij breed zoeken geeft u gewoon het zoekwoord op. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe breed zoeken werkt:

Voor een breed zoekwoord, zoals koolhydraatarm dieet, kunnen advertenties worden weergegeven voor zoektermen zoals 'koolhydraatvrije voeding', 'koolhydraatarme diëten', 'caloriearme recepten', 'mediterrane dieetboeken' of 'koolhydraatarm dieetprogramma'.

Bij dit zoektype kan er ook rekening worden gehouden met het volgende om relevante overeenkomsten te krijgen:

• De recente zoekactiviteit van de gebruiker
  • De content van de bestemmingspagina
  • Andere zoekwoorden in een advertentiegroep, voor meer inzicht in de intentie bij bepaalde zoekwoorden
Google Ads Tutorial: Add broad match keywords to your Search Campaigns to reach more customers

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Opmerking: Het is essentieel dat u Slim bieden gebruikt met breed zoeken. Elke zoekopdracht is anders en de biedingen voor een zoekopdracht moeten rekening houden met de unieke contextsignalen die tijdens de veiling aanwezig zijn. Slim bieden maakt gebruik van deze signalen om ervoor te zorgen dat u voor alle relevante zoekopdrachten die u met breed zoeken kunt bereiken, alleen concurreert in de juiste veilingen, met het juiste bod en voor de juiste gebruiker. Meer informatie over hoe u Slim bieden-campagnes uitbreidt met breed zoeken