Breed zoeken: definitie

Een zoekwoordoptie waarmee uw advertentie wordt weergegeven wanneer gebruikers zoeken naar dat zoekwoord, varianten hiervan en andere gerelateerde onderwerpen. Het brede zoekwoord 'fietsbel' kan ervoor zorgen dat uw advertentie wordt weergegeven als iemand zoekt naar varianten en gerelateerde zoekopdrachten zoals 'fietsaccessoires', 'blauwe fietshelmen' en 'reviews voor fietsbellen'.

• Met breed zoeken kan een zoekwoord uw advertentie activeren zodat deze wordt weergegeven, wanneer iemand zoekt naar die woordgroep, vergelijkbare woordgroepen, sterk gelijkende varianten van de zoekwoordtermen, gerelateerde zoekopdrachten en andere relevante varianten.
  • Wanneer u bijvoorbeeld 'hoeden' toevoegt als breed zoekwoord, laat u Google Ads weten dat er moet worden geprobeerd uw advertentie weer te geven voor zoekopdrachten met die term of een vergelijkbare term. Uw advertentie kan worden weergegeven voor zoekopdrachten voor 'hoed', 'zonnehoeden', 'winteraccessoires' en 'alpinopetten'. Met brede zoekwoorden kunt u de grootste doelgroep bereiken.
  • Breed zoeken is een van de 4 opties voor zoekwoordovereenkomsten waarmee u bepaalt in welke mate een zoekwoord overeen moet komen met de zoekopdracht van een gebruiker om ervoor te zorgen dat uw advertentie wordt weergegeven. U kunt een of meer zoekwoordopties kiezen voor een zoekwoord. Breed zoeken wordt standaard gebruikt als u geen specifieke zoekwoordoptie opgeeft.