Studieguide inför testet Displayannonsering

Om schemaläggning för annonser

Du kanske vill att din annons ska visas varje gång en kund söker på webben. Eller att den ska visas särskilda dagar, eller under kontorstid när du finns till hands och kan svara på frågor från kunder.

I den här artikeln beskrivs hur schemaläggningen för annonser fungerar.

Så fungerar det

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Du kan använda annonsschemat i kampanjer med Alla funktioner aktiverat när du vill

• ange särskilda tider eller veckodagar då dina annonser ska visas
  • ange budjusteringar för att höja eller sänka buden särskilda dagar eller tider.

Som standard är AdWords-kampanjerna inställda på Visa annonser alla dagar och tider. Detta innebär att annonserna kan visas under alla kalenderdagar. Tänk på att om ingen använder dina sökord under den angivna tiden eller schemalagda dagen, visas inte dina annonser.

Exempel

Anta att du driver ett företag som erbjuder turer med hundsläde i Norrbotten. När du har tittat på resultaten för timme och veckodag i underfliken Annonsschema har du märkt att annonserna får bäst resultat mellan 8 och 11 på tisdagförmiddagarna, då tv-serien Världens kallaste platser visas. Du beslutar dig för att justera annonsschemat så att dina annonser bara visas under den tidsperioden på tisdagar.

Var det visas

Om kampanjens undertyp är Standard finns inte schemaläggning för annonser med bland alternativen på fliken Inställningar för kampanjen. Ställ in kampanjens undertyp på Alla funktioner om du vill använda schemaläggning för annonser. Läs mer om vilka funktioner som finns tillgängliga beroende på kampanjtyp.