Uw doelgroep bereiken in apps en op websites

U kunt ervoor kiezen uw Google Ads-advertenties weer te geven aan specifieke groepen mensen wanneer ze apps en websites in het Google Display Network en YouTube bezoeken. Wanneer u advertenties weergeeft die overeenkomen met de interesses van die mensen, bijvoorbeeld gebaseerd op het type website dat ze graag bezoeken, kunt u hun online ervaring verbeteren en het rendement op uw investering (ROI) vergroten.

Hier volgen enkele manieren waarop u specifieke doelgroepen kunt bereiken met uw advertenties:

• Met remarketing kunt u uw advertenties in apps en op sites in het Display Netwerk weergeven aan mensen die uw website eerder hebben bezocht of contact met uw bedrijf hebben gehad, en kunt u uw boodschap toespitsen op die mensen. Met uw advertenties kunt u ook eerdere bezoekers van uw mobiele website bereiken in mobiele apps die ze op hetzelfde apparaat en op verschillende apparaten gebruiken. Meer informatie over remarketing met Google.

• Met doelgroeptargeting kunt u mensen bereiken op basis van hun interesses, zoals sport of reizen, ook wanneer zij in het Display Netwerk of in YouTube een pagina over een ander onderwerp bezoeken. Meer informatie over doelgroepen.
    • Affiniteitsdoelgroepen: maak een keuze uit deze doelgroepen om potentiële klanten te bereiken en kennis te laten maken met uw bedrijf.
    • In-market-doelgroepen: maak een keuze uit deze doelgroepen om consumenten te vinden die onderzoek doen naar producten en actief overwegen producten of services te kopen die u aanbiedt.

Deze doelgroepen zijn bedoeld voor adverteerders die zich richten op het genereren van conversies van hoogwaardige klanten. Met in-market-doelgroepen kunt u betere remarketingprestaties behalen en consumenten bereiken die op het punt staan een aankoop te voltooien.

• Met demografische targeting kunt u mensen in het Google Display Netwerk bereiken of uitsluiten die zijn gekoppeld aan bepaalde demografische categorieën, zoals geslacht of leeftijdscategorie. Meer informatie over demografie.

• Met klantenmatch kunt u advertenties aan uw klanten weergeven op basis van gegevens over deze klanten die u deelt met Google. Meer informatie over Klantenmatch.

Voorbeeld:

Stel dat u een online bedrijf heeft dat sportartikelen verkoopt:

• Remarketing: U kunt voor mensen die eerder het skigedeelte van uw website hebben bezocht, advertenties voor ski-artikelen weergeven wanneer ze andere sites bezoeken die niet per se betrekking hebben op skiën. U kunt zelfs voor deze klanten een speciale aanbieding weergeven.
  • Affiniteitsdoelgroepen: U kunt ook de affiniteitsdoelgroep Adrenalinejunkies toevoegen aan uw advertentiegroep om uw advertenties weer te geven aan mensen die volgens ons binnen deze doelgroep vallen, ook wanneer zij sites bezoeken die betrekking hebben op andere onderwerpen.
  • Demografie: Als u een nieuwe reeks ski-uitrustingen voor dames heeft, kunt u demografische targeting gebruiken om advertenties over deze producten alleen aan vrouwen weer te geven.
  • Klantenmatch: U kunt advertenties met een naseizoensaanbieding weergeven aan klanten die zich voor de nieuwsbrief hebben aangemeld en ook Google-gebruikers zijn.

Google streeft ernaar consumenten transparantie en keuzemogelijkheden te bieden voor de interesses en demografische gegevens die aan hun Google-account zijn gekoppeld. Meer informatie over ons beleid inzake privacy van de gebruiker.