Automatische start- en einddatums voor campagnes instellen

Als u een nieuwe Google Ads-campagne maakt, wordt de startdatum ingesteld op vandaag, tenzij u een andere datum opgeeft. Als u de startdatum op vandaag laat staan, start uw campagne zodra uw eerste advertenties zijn goedgekeurd. Maar als u een campagne maakt en deze niet meteen wilt starten of als u de specifieke datum weet waarop de campagne moet eindigen, kunt u een automatische start- en einddatum voor de campagne instellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een automatische start- en einddatum voor een campagne instelt.

Een startdatum bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  5. Klik om het gedeelte 'Start- en einddatum' uit te vouwen.
    • Opmerking: Als u de instelling van een campagne wilt hervatten, klikt u op Meer instellingen weergeven om dit gedeelte te openen.
  6. Klik om het dropdownmenu Startdatum uit te vouwen en selecteer vervolgens een startdatum.
  7. Klik op Opslaan.

Nadat u een startdatum heeft ingesteld, kunt u deze datum bewerken tot het moment dat de campagne start. Nadat de startdatum is verstreken, kunt u deze datum niet meer bewerken. Als uw startdatum bijvoorbeeld 1 februari is, kunt u deze op 2 februari niet meer bewerken. U kunt uw campagne echter nog steeds onderbreken, hervatten of verwijderen.

Een einddatum instellen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  5. Klik om het gedeelte 'Start- en einddatum' uit te vouwen.
    • Opmerking: Als u de instelling van een campagne wilt hervatten, klikt u op Meer instellingen weergeven om dit gedeelte te openen.
  6. Klik om het dropdownmenu Einddatum uit te vouwen en selecteer vervolgens een einddatum.
  7. Klik op Opslaan.

Wanneer u een einddatum selecteert, eindigt uw campagne op die datum om 23:59 uur in de tijdzone die u voor uw account heeft gekozen.

Een einddatum instellen voor meerdere campagnes tegelijk

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Vink het selectievakje aan naast de campagnes die u wilt wijzigen.
  4. Klik op Bewerken en selecteer vervolgens Einddatum wijzigen.
  5. Klik om het dropdownmenu 'Kies datum' uit te vouwen en selecteer vervolgens een einddatum.
  6. Klik op Toepassen.