Laskeutumissivun käyttökokemus

Laskeutumissivukokemuksen avulla Google Ads mittaa sitä, miten hyvin verkkosivustosi vastaa mainostasi klikkaavien henkilöiden odotuksia. Laskeutumissivu on se URL-osoite, johon mainoksen klikkaajat ohjataan. Google Ads analysoi laskeutumissivun käyttämällä automaattisten järjestelmien ja ihmisten tekemien arviointien yhdistelmää. Sivun tarjoama kokemus vaikuttaa mainoksen sijoitukseen ja siten myös klikkauskohtaiseen hintaan sekä mainoksen sijaintiin mainoshuutokaupassa. Mainoksesi saattavat näkyä harvemmin (tai eivät lainkaan), jos ne ohjaavat verkkosivustoille, joiden käyttökokemukset ovat huonoja.

Tämän artikkelin ohjeiden avulla voit parantaa laskeutumissivun käyttökokemusta. Jos kaipaat tarkempia ohjeita verkkosivuston optimoinnista mobiililaitteille, lue artikkelit Mobiilisivuston suunnitteluperiaatteet (englanniksi) ja Tehokkaan mobiilisivuston luominen.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Käyttökokemus laskeutumissivusta on eri asia kuin käytäntörikkomukset. Jos sivustosi rikkoo Google Ads -käytäntöjä, käyttökokemusta ei arvioida lainkaan eikä mainoksiasi julkaista.

Ohjeet

Voit parantaa laskeutumissivukokemusta seuraavilla tavoilla:

1. Tarjoa osuvaa, hyödyllistä ja omaperäistä sisältöä
    • Varmista, että laskeutumissivusi on osuva suhteessa mainostekstiisi ja avainsanaasi.

• Ohjaa sivulle, jolla on nimenomaan käyttäjän hakemaa sisältöä. Jos käyttäjä klikkaa urheiluautomainosta, häntä ei pidä ohjata sivulle, jolla on kaikenlaisia automalleja ja ‑merkkejä.
      • Ohjaa yleisemmälle sivulle, jos käyttäjä haluaa tarkastella useita vaihtoehtoja. Jos käyttäjä haluaa vertailla digikameroita, hän ei ehkä halua päätyä tietyn kameramerkin sivulle.
    • Sisällytä laskeutumissivulle hyödyllistä tietoa mainostamistasi tuotteista.
    • Pyri tarjoamaan hyödyllisiä ominaisuuksia tai ainutlaatuista sisältöä.
  2. Esitä sivuston tiedot selkeästi ja luotettavasti
    • Kerro avoimesti ja selkeästi yrityksesi tiedot ja mitä yrityksesi tekee.
    • Esittele tuotteet tai palvelut, ennen kuin pyydät asiakasta täyttämään lomakkeita.
    • Varmista, että asiakkaat löytävät yhteystietosi helposti.
    • Jos pyydät henkilötietoja asiakkailta, tee selväksi, miksi pyydät näitä tietoja ja mitä aiot tehdä tiedoilla.
    • Erota sponsoroidut linkit, kuten mainokset, verkkosivuston muusta sisällöstä.
  3. Optimoi sivusto mobiililaitteille ja tietokoneelle
    • Järjestä ja suunnittele sivu huolellisesti, jotta asiakkaat löytävät tarvitsemansa tiedot helposti.
    • Tee mainoksessa mainitun tuotteen tilaamisesta nopeaa ja helppoa.
    • Vältä ponnahdusikkunoiden tai muiden sellaisten ominaisuuksien käyttöä, jotka voivat häiritä asiakkaiden liikkumista sivustollasi.
    • Priorisoi sivun yläosassa näkyvä sisältö, jotta asiakkaat löytävät etsimänsä nopeasti.
  4. Lyhennä laskeutumissivun latautumisaikaa
    • Varmista, että laskeutumissivusi latautuu nopeasti, kun mainostasi klikataan tietokoneella tai mobiililaitteella.
    • Harkitse laskeutumissivusi muuntamista Accelerated Mobile Pages (AMP) ‑sivuksi.
  5. Tee sivustostasi nopea

Laskeutumissivun käyttökokemustietojen tarkistaminen

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Siirry Avainsanat-välilehdelle.
  3. Vie kohdistin Avainsanat-välilehdellä minkä tahansa avainsanan tilan vieressä olevan puhekuplan päälle. Näet jonkin näistä kolmesta sijoituksesta: keskitasoa parempi, keskitasoinen tai keskitasoa alempi.

Laatupisteesi mittaavat aloitussivusi käyttökokemuksen. Tarkistamalla myös laatupisteesi voit selvittää, miten hyvin menestyt.

Mitä tapahtuu parannusten tekemisen jälkeen?

Google Ads -järjestelmä käy laskeutumissivuilla ja verkkosivustoilla säännöllisesti ja arvioi niitä. Jos olet parantanut laskeutumissivun käyttökokemusta merkittävien muutosten avulla, jonkin ajan kuluttua mainoksen laatuarvio paranee (ja mainoksen sijoitus on korkeampi). Vaikutus ei ehkä näy välittömästi, mutta tulokset voivat alkaa näkyä muutamassa päivässä tai viikossa.

Mobiililaitteet

Google Ads -järjestelmä käy laskeutumissivullasi arvioimassa myös mobiilisivustoasi, jota tarkastellaan mobiililaitteiden, kuten Android-laitteiden ja iPhonien, selaimilla.

Jos olet laatinut sivustostasi erikseen mobiililaitteille optimoidun version, suosittelemme määrittämään palvelimesi siten, että se näyttää mobiililaitteille optimoidun sivuston, kun Google Adsin käyttäjäagentin mobiiliversio havaitaan sivustollasi. Tällä hetkellä käytämme kahta HTTP-käyttäjäagentin ylätunnistetta Google Adsin mobiilivierailujen tunnistamiseen:

• Android: Mozilla/5.0 (Linux, Android 5.0; SM-G920A), AppleWebKit (KHTML, esim. Gecko), Chrome Mobile Safari (yhteensopivuus, AdsBot-Google-Mobile sekä http://www.google.com/mobile/adsbot.html)
  • iPhone: Mozilla/5.0 (iPhone, CPU iPhone OS 9_1, esim. Mac OS X), AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, esim. Gecko), Versio/9.0 Mobile/13B143 Safari/601.1 (yhteensopivuus, AdsBot-Google-Mobile sekä http://www.google.com/mobile/adsbot.html).

Google Ads -järjestelmä tarkistaa mainostettavat laskeutumissivut oletusarvoisesti ja arvioi laskeutumissivun käyttökokemuksen. Jos haluat jättää joitakin laskeutumissivujasi arvioinnin ulkopuolelle, voit estää Google Ads -järjestelmää käymästä kyseisillä sivuilla noudattamalla seuraavia ohjeita.

Vinkki: Arvioi laskeutumissivusi Laskeutumissivut-sivun avulla

Laskeutumissivut-sivulla olevien tietojen avulla voit tunnistaa laskeutumissivusi, jotka voivat tarjota paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla:

• Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti: Tämä arvio osoittaa, kuinka mobiiliystävällisiä sivusi ovat Googlen mobiiliystävällisyystestin perusteella.
  • Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti: Jos sivusi ovat AMP-sivuja, tämä arvio osoittaa, kuinka usein sivusi latautuvat kelvollisina AMP-sivuina, kun käyttäjät klikkaavat mainoksiasi. Tämä arvio perustuu AMP Validator ‑testiin.

Laskeutumissivut-sivu on käytettävissä uudistuneessa Google Adsissa. Lue lisätietoja siitä, miten voit arvioida laskeutumissivujasi.

Lisätietoja

Laskeutumissivujen arvioinnin estäminen

Tärkeää: Jopa vain yhden verkkosivun arvioinnin estämisellä voi olla merkittäviä vaikutuksia.

• Mainoksia ei näytetä: Mainoksen sijoitus saattaa laskea merkittävästi, koska käytössämme on vähemmän tietoja laskeutumissivusi käyttökokemuksen ja osuvuuden määrittämistä varten. Mainoksiasi saatetaan näyttää selvästi harvemmin (tai niitä ei välttämättä näytetä lainkaan), ja sinun on ehkä nostettava korkeimpia klikkauskohtaisia hintatarjouksiasi huomattavasti. Vaikka hintatarjoukset olisivat korkeampia, on epätodennäköistä, että mainoksiasi näytettäisiin kovin usein, ja ne saattavat jopa jäädä kokonaan näyttämättä.
  • Mainokset hylätään: Jos rajoitat mainoksen laskeutumissivun lopullisen URL-osoitteen käyttöä, mainoksesi voidaan hylätä käytäntöjemme perusteella, jolloin niitä ei näytetä lainkaan. Googlen Verkkovastaavan ohjeilla voit varmistaa, että sivusi ovat mainosten laadunvarmistukseen liittyvän indeksoinnin käsiteltävissä.

Suosittelemme, ettet estä järjestelmää arvioimasta laskeutumissivujasi automaattisesti. Voit kuitenkin halutessasi estää arvioinnin muokkaamalla sivustosi robots.txt-tiedostoa alla kuvatulla tavalla.

• Voit estää kaikki AdsBot-indeksoinnit estämällä AdsBot-Google-käyttäjäagentin.
  • Voit estää Google Adsia indeksoimasta koko sivustoasi lisäämällä seuraavat tiedot robots.txt-tiedostoosi:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /

• Voit estää Google Adsia indeksoimasta mobiilisivustoasi lisäämällä seuraavat tiedot robots.txt-tiedostoosi:

User-agent: AdsBot-Google-Mobile
    Disallow: /

Jotkin sivustosi osat eivät välttämättä toimi mainostesi aktiivisina laskeutumissivuina, joten voit halutessasi estää Google Ads -järjestelmää pääsemästä niihin. Voit estää Google Ads -järjestelmää pääsemästä sivustosi joihinkin osiin (esim. "/ostoskori/"-hakemistoon) lisäämällä seuraavat tiedot robots.txt-tiedostoosi:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /ostoskori/

Huomioi, että muut kuin mobiili-URL-osoitteet indeksoidaan silti.

Nämä ohjeet koskevat ainoastaan AdsBotia. Google omistaa myös muita indeksointirobotteja, jotka tarkistavat verkkosivustoja (esim. Googlebot). Järjestelmä ohittaa robots.txt-tiedostoissa yleiset käyntirajoitukset ja jokerimerkit (esim. User-agent: *), jotta mainosten sijoitukset eivät huonone ja klikkauskohtaiset hinnat eivät nouse niiden mainostajien osalta, jotka eivät yritä rajoittaa Google Adsin käyntejä sivuillaan.

Käytäntörikkomusten vaikutus laskeutumissivukokemukseen

Jos käyttökokemus laskeutumissivusta on alle keskitason, tämä ei tarkoita, että käytäntöjä olisi rikottu.

Jos laskeutumissivu ei ole mainostuskäytäntöjemme mukainen, siihen liittyvät mainokset hylätään eivätkä ne osallistu huutokauppaan. Jos mainos hylätään käytäntöjen vastaisen laskeutumissivun vuoksi, käyttökokemuksen tila on Ei sovellu.