Tietoja laskeutumissivukokemuksesta

Laskeutumissivukokemuksen avulla Google Ads mittaa sitä, miten hyvin verkkosivustosi vastaa mainostasi klikkaavien käyttäjien odotuksia. Laskeutumissivu on se URL-osoite, johon mainoksen klikkaajat ohjataan. Google Ads analysoi laskeutumissivun käyttämällä automaattisten järjestelmien ja ihmisten tekemien arviointien yhdistelmää. Tarjoamasi kokemus vaikuttaa mainoksen sijoitukseen ja siten myös klikkauskohtaiseen hintaan (CPC) sekä mainoksen sijaintiin mainoshuutokaupassa. Mainoksesi saattavat näkyä harvemmin (tai eivät lainkaan), jos ne ohjaavat verkkosivustoille, joiden käyttökokemukset ovat huonoja.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit parantaa laskeutumissivukokemusta. Jos kaipaat tarkempia ohjeita verkkosivuston optimoinnista mobiililaitteille, lue artikkelit Principles of mobile site design ja Tehokkaan mobiilisivuston luominen.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Laskeutumissivukokemus on eri asia kuin sääntörikkomukset. Jos sivustosi rikkoo Google Ads ‑käytäntöjä, laskeutumissivukokemusta ei arvioida lainkaan eikä mainoksiasi näytetä.

Ohjeet

Voit parantaa laskeutumissivukokemusta seuraavilla tavoilla:

1. Tarjoa osuvaa, hyödyllistä ja omaperäistä sisältöä
    • Varmista, että laskeutumissivusi on osuva suhteessa mainostekstiisi ja avainsanaasi.

• Ohjaa sivulle, jolla on nimenomaan käyttäjän hakemaa sisältöä. Jos käyttäjä klikkaa urheiluautomainosta, häntä ei pidä ohjata sivulle, jolla on kaikenlaisia automalleja ja ‑merkkejä.
      • Ohjaa yleisemmälle sivulle, jos käyttäjä haluaa tarkastella useita vaihtoehtoja. Jos käyttäjä haluaa vertailla digikameroita, hän ei ehkä halua päätyä tietyn kameramerkin sivulle.
    • Sisällytä laskeutumissivulle hyödyllistä tietoa mainostamistasi tuotteista.
    • Pyri tarjoamaan hyödyllisiä ominaisuuksia tai ainutlaatuista sisältöä.
  2. Esitä sivuston tiedot selkeästi ja luotettavasti
    • Kerro avoimesti ja selkeästi yrityksesi tiedot ja mitä yrityksesi tekee.
    • Esittele tuotteet tai palvelut, ennen kuin pyydät asiakasta täyttämään lomakkeita.
    • Varmista, että asiakkaat löytävät yhteystietosi helposti.
    • Jos pyydät henkilötietoja asiakkailta, tee selväksi, miksi pyydät näitä tietoja ja mitä aiot tehdä tiedoilla.
    • Erota sponsoroidut linkit, kuten mainokset, verkkosivuston muusta sisällöstä.
  3. Optimoi sivusto mobiililaitteille ja tietokoneelle
    • Järjestä ja suunnittele sivu huolellisesti, jotta asiakkaat löytävät tarvitsemansa tiedot helposti.
    • Tee mainoksessa mainitun tuotteen tilaamisesta nopeaa ja helppoa.
    • Vältä ponnahdusikkunoiden tai muiden sellaisten ominaisuuksien käyttöä, jotka voivat häiritä asiakkaiden liikkumista sivustollasi.
    • Priorisoi sivun yläosassa näkyvä sisältö, jotta asiakkaat löytävät etsimänsä nopeasti.
  4. Lyhennä laskeutumissivun latautumisaikaa
    • Varmista, että laskeutumissivusi latautuu nopeasti, kun mainostasi klikataan tietokoneella tai mobiililaitteella.
    • Harkitse laskeutumissivusi muuntamista Accelerated Mobile Pages (AMP) ‑sivuksi.
  5. Tee sivustostasi nopea

Laskeutumissivukokemuksen tietojen tarkistaminen

1. Kirjaudu Google Ads-tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Avainsanat.
  3. Vie hiiri sen avainsanan tilan päälle (tai napauta sen avainsanan tilaa) Tila-sarakkeessa, jonka tehokkuudesta haluat lisätietoja.

Mitä tapahtuu parannusten tekemisen jälkeen?

Google Ads ‑järjestelmä tutkii ja arvioi laskeutumissivuja ja verkkosivustoja säännöllisesti. Jos olet parantanut laskeutumissivukokemusta tekemällä merkittäviä muutoksia, mainoksen laatuarvio (ja mainoksen sijoitus) kohenee jonkin ajan kuluttua. Vaikutus ei ehkä näy välittömästi, mutta tulokset voivat alkaa näkyä muutamassa päivässä tai viikossa.

Mobiilisivusto

Google Ads ‑järjestelmä käy laskeutumissivullasi arvioimassa myös mobiilisivustoasi, jota katsotaan mobiililaitteiden (kuten Android-laitteiden ja iPhonien) selaimilla.

Jos sinulla on erillinen mobiilikäyttöön optimoitu versio sivustostasi, suosittelemme, että määrität palvelimesi näyttämään kyseisen version, kun Google Adsin käyttäjäagentin mobiiliversio havaitaan sivustollasi. Käytämme tällä hetkellä kahta HTTP-käyttäjäagentin ylätunnistetta Google Adsin mobiilivierailujen tunnistamiseen:

• Android: Mozilla/5.0 (Linux, Android 5.0; SM-G920A), AppleWebKit (KHTML, esim. Gecko), Chrome Mobile Safari (yhteensopivuus, AdsBot-Google-Mobile sekä http://www.google.com/mobile/adsbot.html)
  • iPhone: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 9_1 esim. Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, esim. Gecko) Version/9.0 Mobile/13B143 Safari/601.1 (yhteensopivuus, AdsBot-Google-Mobile sekä http://www.google.com/mobile/adsbot.html)

Google Ads ‑järjestelmä tarkistaa oletuksena mainostettavat laskeutumissivut ja arvioi laskeutumissivukokemuksen. Jos haluat jättää joitakin laskeutumissivujasi arvioinnin ulkopuolelle, voit estää Google Ads ‑järjestelmää käymästä kyseisillä sivuilla seuraamalla alla olevia ohjeita.

Vinkki: Arvioi laskeutumissivusi Laskeutumissivut-sivun avulla

Seuraavien Laskeutumissivut-sivulla olevien mittareiden avulla voit selvittää, mitkä laskeutumissivusi voisivat tarjota paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla:

• Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti: Tämä arvio osoittaa, kuinka mobiiliystävällisiä sivusi ovat Googlen mobiiliystävällisyystestin perusteella.
  • Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti: Jos sivusi ovat AMP-sivuja, tämä arvio osoittaa, kuinka usein sivusi latautuvat kelvollisina AMP-sivuina, kun käyttäjät klikkaavat mainoksiasi. Luku perustuu AMP Validator ‑testiin.

Lue lisää laskeutumissivujen arvioimisesta.

Lisätietoja

Laskeutumissivujen arvioinnin estäminen

Tärkeää: Jopa vain yhden verkkosivun arvioinnin estämisellä voi olla merkittäviä vaikutuksia.

• Mainoksia ei näytetä: Mainoksen sijoitus saattaa laskea merkittävästi, koska käytössämme on vähemmän tietoja laskeutumissivusi käyttökokemuksen ja osuvuuden määrittämistä varten. Mainoksiasi saatetaan näyttää selvästi harvemmin (tai niitä ei välttämättä näytetä lainkaan), ja sinun on ehkä nostettava korkeimpia klikkauskohtaisia hintatarjouksiasi huomattavasti. Vaikka hintatarjoukset olisivat korkeampia, on epätodennäköistä, että mainoksiasi näytettäisiin kovin usein, ja ne saattavat jopa jäädä kokonaan näyttämättä.
  • Mainokset hylätään: Jos rajoitat mainoksen laskeutumissivun lopullisen URL-osoitteen käyttöä, mainoksesi voidaan hylätä käytäntöjemme mukaisesti, jolloin niitä ei näytetä lainkaan. Googlen Verkkovastaavan ohjeiden avulla voit varmistaa, että sivuillasi voidaan tehdä mainosten laadunvarmistukseen liittyvä indeksointi.

Suosittelemme, ettet estä järjestelmää arvioimasta laskeutumissivujasi automaattisesti. Voit kuitenkin halutessasi estää arvioinnin muokkaamalla sivustosi robots.txt-tiedostoa alla kuvatulla tavalla.

• Voit estää kaikki AdsBot-indeksoinnit kieltämällä AdsBot-Google-käyttäjäagentin.
  • Voit estää Google Adsia indeksoimasta koko sivustosi lisäämällä seuraavat tiedot robots.txt-tiedostoosi:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /

• Voit estää Google Adsia indeksoimasta mobiilisivustosi lisäämällä seuraavat tiedot robots.txt-tiedostoosi:

User-agent: AdsBot-Google-Mobile
    Disallow: /

Jotkin sivustosi osat eivät välttämättä toimi mainostesi aktiivisina laskeutumissivuina, joten voit halutessasi estää Google Ads ‑järjestelmää pääsemästä niihin. Voit estää Google Ads ‑järjestelmää pääsemästä joihinkin sivustosi osiin (esim. "/ostoskori/"-hakemistoon) lisäämällä seuraavat tiedot robots.txt-tiedostoosi:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /ostoskori/

Muista, että muut kuin mobiili-URL-osoitteet indeksoidaan silti.

Nämä ohjeet koskevat ainoastaan AdsBotia. Google omistaa myös muita indeksointirobotteja, jotka tarkistavat verkkosivustoja (esim. Googlebot). Järjestelmä ohittaa robots.txt-tiedostojen yleiset käyntirajoitukset ja jokerimerkit (esim. User-agent: *), jotta mainosten sijoitukset eivät huonone ja klikkauskohtaiset hinnat eivät nouse niiden mainostajien osalta, jotka eivät yritä rajoittaa Google Adsin käyntejä sivuillaan.

Sääntörikkomusten vaikutus laskeutumissivukokemukseen

Jos laskeutumissivukokemus on alle keskitason, tämä ei tarkoita, että käytäntöjä olisi rikottu.

Jos laskeutumissivu ei ole mainostuskäytäntöjemme mukainen, siihen liittyvät mainokset hylätään eivätkä ne osallistu huutokauppaan. Jos mainos hylätään käytäntöjen vastaisen laskeutumissivun vuoksi, käyttökokemuksen tila on Ei sovellu.