Mainosten laadun parantaminen

Google Adsissa parhaiten toimivat mainokset ovat yleensä niitä, joita pidetään osuvimpina. Ajattele, miten itse käytät internetiä: tuppaat ohittamaan asiat, joista et ole kiinnostunut, ja keskittymään itsellesi merkityksellisiin asioihin. Jos sinulla on juuri tällä hetkellä nälkä, haluat mieluummin tietää eväistä kuin selaimen evästeistä.

Jos tiedät, mitä asiakkaasi etsivät, voit keskittyä tekemään kampanjoista, avainsanoista, mainoksista ja aloitussivusta osuvia juuri heille, jolloin he todennäköisemmin klikkaavat mainoksiasi.

Alla on useita neuvoja, joiden avulla voit tehdä mainoksistasi entistä osuvampia asiakkaittesi tarpeisiin nähden.

1. Luo tarkasti kohdennettuja mainosryhmiä

Kampanjasi jokaisen mainosryhmän pitäisi keskittyä yksittäiseen tuotteeseen tai palveluun, jotta mainoksesi vaikuttavat osuvilta asiakkaille. Kekseistä tykkäävä asiakas klikkaa todennäköisemmin keksimainosta kuin yleistä ruokamainosta. Osuvuus tuottaa yleensä korkealaatuisempia mainoksia, ja yhteen asiaan keskittyminen on yksi tapa olla asiakkaan kannalta merkityksellinen.

Esimerkki

Jos konditoriasi myy erilaisia keksipaketteja, harkitse mainosryhmien luomista kullekin eri keksituotteelle, vaikkapa joulupipareille tai synttärikekseille.

2. Valitse avainsanat huolellisesti

Valitse tarkkoja avainsanoja, jotka liittyvät suoraan mainosryhmäsi aiheeseen ja aloitussivuun. Usein on tehokkaampaa luoda kahden tai kolmen sanan avainsanoja kuin yksittäisiä sanoja.

Esimerkki

Jos myyt keksipaketteja, harkittavia avainsanoja voivat olla "keksilahjapakkaus" tai "keksilahjakori". Yleiset avainsanat, kuten "keksi" tai "lahja", eivät todennäköisesti olisi kovin tehokkaita, koska ne ovat aivan liian yleisluontoisia.

Tarvitsetko apua avainsanojen keksimiseen? Kokeile keksiä uusia luetteloosi lisättäviä avainsanoja käyttämällä avainsanojen suunnittelijaa.

3. Käytä avainsanoja mainostekstissä

Sisällytä avainsanojasi mainostekstiin (ja etenkin mainoksen otsikkoon) näyttääksesi ihmisille, että mainoksesi liittyy suoraan heidän hakuunsa. Nähdessään hakuterminsä mainostekstissäsi ihmiset huomaavat, että mainoksesi liittyy luultavasti siihen, mitä he hakevat.

Esimerkki

Jos myyt keksilahjapakettia ja sinulla on avainsanana "keksilahjapaketti", se pitäisi mainita myös mainoksesi tekstissä.

4. Luo yksinkertaisia, houkuttelevia mainoksia

Miten tuotteesi tai palvelusi erottuu kilpailijoista? Korosta näitä tärkeitä eroja mainoksessasi. Tarjoatko ilmaisen toimituksen? Onko sinulla tuotteita alennuksessa? Kuvaile erikoistarjouksia tai muita käynnissä olevia alennuskampanjoita.

5. Käytä tehokasta toimintakehotusta

Mainostekstissäsi pitäisi olla tehokas toimintakehotus. Toimintakehotus rohkaisee käyttäjää klikkaamaan mainostasi ja kertoo, mitä hän voi tehdä aloitussivullasi. Esimerkkejä toimintakehotussanoista: osta, myy, tilaa, selaa, löydä, kirjaudu, kokeile ja pyydä tarjous.

6. Kokeile useita mainoksia

Kokeile erilaisia tarjouksia ja toimintakehotuksia, niin näet, mikä edistää parhaiten mainontatavoitteitasi. Järjestelmämme kierrättää mainosryhmän mainoksia automaattisesti ja näyttää tehokkaampaa mainosta useammin. Ajan kuluessa saatat huomata, että tietyt mainokset ovat tehokkaampia kuin toiset. Näin tiedät, mikä mainosteksti toimii parhaiten.

7. Tarkista kampanjan tehokkuus säännöllisesti

Testaa ja muokkaa kampanjoita niin, että saat toivomasi tulokset. Tarkistamalla mainoksesi tehokkuuden saat selville, miten voit parhaalla tavalla saavuttaa tavoitteesi. Kun pidät silmällä mainoksiasi ajan kuluessa, saatat huomata muutoksia klikkausprosentissa tai tulosprosentissa. Jos esimerkiksi havaitset, etteivät asiakkaat noudata mainostekstisi tiettyä toimintakehotusta, poista kyseinen mainos ja kokeile jotain muuta. Kokeilemalla onnistut!