Over targeting voor Display-campagnes

Alle slimme display-campagnes in uw account worden automatisch omgezet. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Ook zou de migratie geen schommelingen moeten veroorzaken in de prestaties van uw campagne. Meer informatie over (onlangs vereenvoudigde) display-campagnes

Met display-campagnes kunnen uw advertenties worden weergegeven in het Google Display Netwerk, een grote verzameling websites, mobiele apps en videocontent. U kunt targetingsignalen aan uw campagne toevoegen om doelgroepsegmenten te vinden waarmee u uw campagnedoelen kunt bereiken.

Het is afhankelijk van het type targeting dat u in uw campagne gebruikt waar uw advertenties worden weergegeven in het Display Netwerk. In dit artikel vindt u informatie over uw targetingopties.

Uw targetingopties

U kunt targeting voor advertentiegroepen gebruiken om uw advertenties weer te geven aan bepaalde typen mensen of in bepaalde contexten of content.

• Als u uw targeting op bepaalde typen mensen richt, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties worden gezien door bepaalde doelgroepen (bijvoorbeeld mensen die uw site hebben bezocht of mensen die waarschijnlijk interesse hebben in een bepaald product). of demografische groepen (bijvoorbeeld jonge mannen). Meer informatie
  • Als u uw targeting op bepaalde momenten richt, kunt u zoekwoorden of onderwerpen opgeven om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven in de context van bepaalde soorten content (bijvoorbeeld fietsgerelateerde content) of op bepaalde websites (bijvoorbeeld een plaatsing op nytimes.com). Meer informatie

Bereik

Bereik is het aantal mogelijke vertoningen dat u met uw targetinginstellingen kunt genereren. Elke nieuwe targetinglaag die u toevoegt, beperkt doorgaans het potentiële bereik van uw advertenties. Als u bijvoorbeeld targeting instelt voor vrouwen die actief zoeken naar een koophuis, hebben uw advertenties een beperkter bereik dan wanneer u alle mensen in de markt voor onroerend goed target.

Als u echter extra items met een bepaald targetingtype toevoegt, breidt u uw bereik uit. Als u bijvoorbeeld targeting voor Amsterdam heeft en vervolgens targeting voor Rotterdam toevoegt, wordt uw bereik uitgebreid. Meer informatie

Bieden

Als u de impact van een bepaalde targetinginstelling wilt vergroten, past u het bijbehorende bod aan. Als het bijvoorbeeld erg waardevol voor u is om uw advertentie aan ouders te laten zien, gebruikt u bodaanpassingen om uw bod voor ouders te verhogen.

De instellingen Targeting en Observatie

Targetinginstellingen zoals Targeting en Observatie bepalen het bereik van uw advertenties. U kunt ze zien als opties waarmee u het volgende doet:

• Targeting: Als u deze instelling gebruikt, laat u Google Ads weten wie u met uw advertenties wilt bereiken of waar op internet u de advertenties wilt weergeven. Gebruik de instelling Targeting voor advertentiegroepen of campagnes als u de advertentiegroep alleen wilt weergeven aan bepaalde doelgroepen of bij bepaalde content die u heeft geselecteerd.
  • Observatie: Deze instelling heeft geen invloed op het bereik van uw campagne of advertentiegroep. Met andere woorden: de instelling Observatie verandert niet wie uw advertenties kan zien of waar deze worden weergegeven. Gebruik de instelling Observatie als u uw targeting niet verder wilt beperken, maar als u wilt bijhouden hoe uw advertenties voor bepaalde criteria presteren.

Meer informatie over de instellingen Targeting en Observatie

Geoptimaliseerde targeting

Met geoptimaliseerde targeting kan ons systeem voor uw campagne de klanten met de hoogste conversiekans vinden op basis van uw campagnedoelen. Als u geoptimaliseerde targeting gebruikt, kunt u ook targetingsignalen zoals zoekwoorden of doelgroepen opgeven. Ons systeem gebruikt deze signalen om vergelijkbare criteria te vinden voor de weergave van uw advertenties.