Om displayannonser och Googles Display-nätverk

Med Googles Display-nätverk kan du nå personer med inriktade displayannonser medan de besöker sina favoritwebbplatser, visar en YouTube-video för en vän, kollar sitt Gmail-konto eller använder mobila enheter och appar.

Så fungerar Googles Display-nätverk

Googles Display-nätverk är utformat för att hjälpa dig att hitta rätt målgrupp. Med hjälp av dess inriktningsalternativ kan du vara strategisk och visa ditt budskap för potentiella kunder på rätt plats och vid rätt tillfälle. Här är några exempel på hur du kan använda inriktning med displayannonser:

• Hitta nya kunder eller engagera befintliga med hjälp av målgrupper. Med liknande målgrupper och intresserade målgrupper kan du nå de personer som troligen är mest intresserade av dina produkter så att du kan hitta nya potentiella kunder. Du kan även använda data, till exempel remarketinglistor, för att nå personer som har besökt din webbplats tidigare.
  • Få fler konverteringar med hjälp av automatisering. Automatisk inriktning hjälper dig att få fler konverteringar eftersom den hittar lönsamma målgrupper utifrån dina befintliga målgrupper och din befintliga målsida. Genom automatisk optimering över tid lär sig Google Ads vilka målgrupper som fungerar för dig. Med automatisk budgivning justeras dina bud för att hjälpa dig att få avkastning på din investering. Med smarta displaykampanjer kombineras de bästa funktionerna i automatisk inriktning, budgivning och annonser för att maximera dina konverteringar i Google Ads.

Fånga människors intresse med displayannonser med bilder

Displayannonser är ett utmärkt sätt att engagera användarna med tilltalande annonsformat. Här är några av de annonstyper du kan använda i Display-nätverket:

• Responsiva displayannonser. Med responsiva annonser är proceduren för att skapa annonser i Googles Display-nätverk delvis automatiserad. Du skapar annonserna genom att skriva annonstexten och lägga till bilder och logotyp, så optimerar Google annonserna för att förbättra resultatet. (Du kan även använda vårt bibliotek med bilder utan kostnad.) Både nya och avancerade användare kan dra nytta av responsiva annonser eftersom de visas som ”integrerade” annonser och matchar utseendet på utgivarens webbplats.
    • Obs! Responsiva displayannonser ersätter responsiva annonser som den nya standardannonstypen för Display-nätverket. Om du har aktiva responsiva annonser blir du uppmanad att spara dem som responsiva displayannonser.
  • Uppladdade bildannonser. Om du vill ha större kontroll kan du skapa och ladda upp annonser. Du kan ladda upp annonser som bilder i olika storlekar eller i HTML5-format.
  • Interaktiva annonser. Visa interaktiva bild- och videoannonser på YouTube och i Display-nätverket.
  • Gmail-annonser. Visa expanderbara annonser högst upp i användarnas inkorg.

När displayannonserna visas

I Söknätverket kan du nå människor när de söker efter specifika produkter eller tjänster. I Display-nätverket kan du fånga deras uppmärksamhet tidigare i köpcykeln. Du kan se till att dina annonser visas för besökarna innan de börjar söka efter det du erbjuder, vilket kan vara avgörande för din övergripande annonsstrategi. Du kan också påminna människor om vad de är intresserade av, till exempel genom att använda remarketing för att nå personer som tidigare har besökt din webbplats eller använt din app.

Mäta resultatet med hjälp av Googles Display-nätverk

I Google Ads kan du mäta hur väl du uppfyller dina mål. Se på vilka webbsidor dina annonser visas, vilka annonser som ger flest klick och vilka webbplatser som ger dig störst värde till lägst kostnad.

Planera i förväg

Det kan ta 12–24 timmar innan ändringar i Display-nätverket får effekt, vilket innebär att de kanske inte visas direkt. Detta kan vara bra att ha i åtanke när du skapar en ny kampanj eller gör ändringar i en befintlig. Du kanske vill ställa in kampanjen några dagar före lanseringen och flytta fram startdatumet.

När flera ändringar görs inom en 24-timmarsperiod kan de tillämpas utan hänsyn till den kronologiska ordningen i ändringshistoriken.

Djuplänkar

När du har aktiverat djuplänkning för din app dirigeras appanvändarna till ditt appinnehåll från dina sök-, display- och Shopping-annonser. Om du vill aktivera djuplänkning för dessa kampanjer kan du skapa applänkar för Android och universella länkar för iOS och aktivera Google Analytics för Firebase för att spåra appkonverteringar. Läs mer om djuplänkning samt rapportering för djuplänkar