Uw targeting op locatie verfijnen

Met targeting op locatie van Google Ads kunt u selecteren in welke geografische gebieden uw advertenties moeten worden weergegeven, maar u kunt deze functionaliteit ook gebruiken als optimalisatietool om het rendement op uw investering (ROI) te verbeteren.

Als u inzicht heeft in uw prestaties per locatie, kunt u uw online advertentieactiviteiten precies richten op de regio's waar uw bedrijf het meest succesvol is en hier een groter deel van uw budget aan besteden.

Hieronder vindt u een aantal handige tips waarmee u uw targeting op locatie kunt verfijnen.

Opmerking: Campagnes voor hoteladvertenties kunnen alleen worden getarget en uitgesloten op land of gebied.

Geef de prestaties per locatie weer

U kunt uw geografische prestatiegegevens gebruiken om te controleren of uw advertenties op bepaalde locaties worden weergegeven en om te vergelijken hoe uw advertenties op verschillende locaties presteren. Gebruik deze gegevens om de gebieden te kiezen waarop u zich wilt richten en lees de tips in deze lijst waarmee u uw advertenties in elk gebied effectiever kunt maken.

Voorbeeld

U heeft een campagne die het hele land Japan target, maar u bevindt zich zelf in een ander land. Aan de hand van uw geografische prestatiegegevens bevestigt u dat uw advertenties in plaatsen in heel Japan worden weergegeven. U stelt bovendien vast dat uw advertenties beter presteren in Tokio en Kioto en kiest er daarom voor die gebieden specifiek te targeten.

Wijs meer of minder budget toe aan bepaalde gebieden

Als uw campagne beter presteert in bepaalde gebieden, kunt u afzonderlijke campagnes uitvoeren die alleen zijn getarget op de meer succesvolle gebieden. Zo kunt u uw zoekwoordbiedingen en budgetten verhogen om het aantal advertentievertoningen in goed presterende steden te maximaliseren. Overweeg een afzonderlijke campagne te maken die gebieden buiten uw best presterende steden target. U wilt wellicht dezelfde zoekwoorden gebruiken als in de andere campagnes, maar met lagere zoekwoordbiedingen.

Voorbeeld

Stel dat u met uw advertentiecampagne voor hengelsportartikelen heel Nederland target, maar veruit de meeste verkopen realiseert in Friesland. U maakt nu een afzonderlijke campagne die alleen op Friesland is getarget, zodat u gemakkelijk kunt bijhouden hoe uw campagne in die provincie presteert en vervolgens uw budget dienovereenkomstig kunt aanpassen.

Schrijf advertentietekst die is toegespitst op bepaalde geografische gebieden

Benadruk unieke verkooppunten van uw bedrijf, zoals bepaalde producten of services waar klanten in die regio's mogelijk meer in zijn geïnteresseerd. U kunt ook promoties aanbieden die alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebieden.

Voorbeeld

U constateert dat uw online kledingwinkel de meeste rode handschoenen verkoopt aan mensen in de provincie Zeeland. Als u klanten in Zeeland wilt aanspreken, maakt u een advertentie die is getarget op klanten in Zeeland, waarin u specifiek adverteert voor rode handschoenen.

Gebruik locatiespecifieke bestemmingspagina's

Als u op uw website voor elke regio een andere bestemmingspagina heeft, stuurt u klanten door naar de bestemmingspagina die het beste aansluit bij hun geografische regio. Op die manier vinden ze eerder de informatie die voor hen relevant is.

Voorbeeld

U bent een vastgoedmakelaar en uw website bevat appartementen die te koop zijn in Noordoost-Nederland. Als een klant zoekt naar appartementen in Leeuwarden, wilt u ze doorverwijzen naar uw bestemmingspagina met appartementen in Leeuwarden, en niet naar de bestemmingspagina met appartementen in Assen.

Locatiecomponenten gebruiken om uw bedrijfsadres te benadrukken

Als u het belangrijk vindt dat uw klanten weten waar uw bedrijf zich bevindt, kan het nuttig zijn om locatiecomponenten aan uw advertenties toe te voegen. Met locatiecomponenten worden het adres en telefoonnummer van uw bedrijf naadloos geïntegreerd in uw advertentietekst.

Als alle bedrijven in uw locatiecomponenten zich in Nederland bevinden, kunt u een straal rond uw locatiecomponenten targeten om advertenties weer te geven aan mensen die zich in de buurt van uw bedrijf bevinden. Met bodmultipliers kunt u ook verschillende biedingen instellen voor deze gebieden.

Voorbeeld

Stel dat u een fietsenwinkel in het centrum van Amsterdam heeft. Met locatiecomponenten ziet een klant die in de buurt van uw winkel op zoek is naar een fietsenwinkel, uw advertentie (inclusief uw volledige adres en telefoonnummer) en gaat met zijn lekke band meteen naar u toe.

Sluit regio's uit die niet goed presteren

Als u voortdurend klikken met een laag conversiepercentage uit bepaalde regio's genereert, of klikken uit regio's ontvangt waar u uw advertenties niet wilt weergeven, kunt u die regio's uitsluiten van uw targeting.

Voorbeeld

Als u heel Nederland target en vaststelt dat klikken uit Gelderland niet veel conversies genereren voor uw bedrijf, kunt u Gelderland uitsluiten om te vermijden dat uw advertenties in die provincie worden weergegeven.