Slik evaluerer du annonseresultater i Displaynettverket

Graph

Annonser og utvidelser- og Plasseringer-sidene finner du detaljert statistikk for bannerannonsene dine, slik at du kan se hvilke resultater du oppnår, og hva som fungerer .

I denne artikkelen forklarer vi

• hvordan du finner ut hvor bannerannonsene dine vises
  • hvordan du analyserer målgruppene du når ut til gjennom kampanjene dine, ved hjelp av visninger, klikk og konverteringer
  • hvordan du finner ut hvilke målgrupper og hvilken målretting du oppnår de beste resultatene med

Tips:

Vi anbefaler at du bruker en times tid eller mer hver uke på å analysere resultatene du oppnår med bannerannonsene dine.

Grunnleggende statistikk

Kontrollér at annonsene dine blir vist

Kontrollér om annonsene dine kjører eller er satt på pause, på Annonser og utvidelser-siden.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Annonser og utvidelser på sidemenyen.
  4. I «Status»-kolonnen kan du se om annonsen din vises. Hvis annonsen din ikke vises, ser du årsaken, og hva du kan gjøre for å korrigere problemet.
Få en liste over nettstedene der annonsene dine er vist

På «Her ble det vist annonser»-siden kan du se på hvilke nettsteder og i hvilke videoer og apper annonsene dine er vist.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Plasseringer på sidemenyen.
  3. Klikk på Her ble det vist annonser.

Du får se alle plasseringer, innbefattet automatiske målrettingsmetoder, for eksempel søkeord, emner, remarketing og målgrupper. Du får også se eventuelle manuelle plasseringer du har valgt.

Se etter dette:

• Plasseringer som har gitt gode resultater tidligere, der annonsene dine kunne ha blitt vist oftere med et økt bud.
  • Plasseringer med dårlige resultater som bør ekskluderes, basert på en sammenligning med de andre plasseringene dine. Det er ikke alltid like åpenbart hvorfor annonsene dine ble vist på bestemte plasseringer, men resultatene annonsene får på hver plassering, er en god indikasjon på hvilke plasseringer du bør ekskludere.

Merk: Enkelte av nettadressene du ser, kan være ufullstendige. Det kan være at nettadressen er for lang eller inneholder private opplysninger om personen som ser på plasseringen (f.eks. brukernavn eller passord). Når dette skjer, blir nettadressen forkortet med ellipse (…), og deler av adressen kan mangle. Det kan derfor hende den leder til en annen side enn siden der annonsen din ble vist.

Eksempel

Et friluftslivforetak har en kampanje kalt Fjellturer. Firmaet har benyttet administrerte plasseringer og ønsker å finne flere nettsteder å målrette mot ved å analysere visningene (Visn.) og konverteringene. Disse beregningene kan analyseres på Plasseringer-siden.

Plassering Type Kampanje Visn. Konverteringer
halvdagsturer.no Nettsted Fjellturer 1 500 20
eventyrlige_fjellturer.no Nettsted Fjellturer 1 500 25
energidrikker_for_fjellturer.no Nettsted Fjellturer 3 000 2
fjellturer_for_barn.no Nettsted Fjellturer 2 000 0

Her ble det vist annonser-siden fremgår det at halvdagsturer.no-nettstedet oppnår gode resultater, så kontoadministratoren legger den til som en administrert plassering i kampanjen. De automatiske plasseringene energidrikker_for_fjellturer.no og fjellturer_for_barn.no oppnår imidlertid dårlige resultater. Disse plasseringene er dessuten målrettet mot personer utenfor firmaets målgruppe, så kontoadministratoren ekskluderer dem.

Se om annonsene dine får visninger og klikk

Finn ut om annonsene dine har fått visninger, klikk og annet på Annonser og utvidelser-siden.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Annonser og utvidelser på sidemenyen.

Se etter dette:

• hvordan resultatene varierer for ulike annonser
  • hvilke annonseformater (bilde-, video-, tekstannonser) som gir best resultater

Eksempel

Fjellturer-kampanjen din inneholder to forskjellige annonser.

Annonse Kampanje Klikk Konverteringer
Half dome ad
Halvdagsturer
Fjellturer 150 20
Hiker ad
Friluftsmenneske
Fjellturer 150 5

Halvdagsturer-annonsen får flere konverteringer enn Friluftsmenneske-annonsen, så kontoadministratoren bestemmer seg for å fjerne den siste fra denne kampanjen.

Finn ut hvilken annonsemålretting du oppnår gode resultater med
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Velg en kampanje.
  4. Klikk på en av disse sidene: Søkeord, Målgrupper, Demografisk informasjon, Emner eller Plasseringer.

Se etter dette:

• Fjern målrettingsmetoder som ikke gir gode resultater, eller som avgrenser målgruppen din for mye.
  • Identifiser målrettingsmetodene som fører til at annonsene dine blir vist på de mest aktuelle plasseringene, og som viser dem for den tiltenkte målgruppen.

Eksempel

En av kontoadministratorene har brukt emner som Fotturer og camping for å målrette annonser i Fjellturer-kampanjen. Plasseringene der disse annonsene blir vist ut fra emnemålrettingen hans, er imidlertid ikke så relevante som han skulle ønske. Han bestemmer seg dermed for å bruke Målgrupper-siden for å nå ut til bestemte kunder. På Målgrupper-siden velger han Målretting og bruker en interessemålgruppe for «Friluftsentusiaster» og «Ekstremsport».

Tips:

Du kan se resultatene for publikumsmålrettingen din ved å klikke på Målgrupper på sidemenyen og rulle til nederst i resultattabellen. Du får se beregninger ut fra publikumsmålrettingen du har valgt. Finn ut mer om hvordan du målretter annonser etter målgruppens interesser og hvordan du legger til publikumsmålretting i annonsegrupper.

Finn ut hvilke demografiske grupper som ser annonsene dine

Se hvilke grupper du når ut til, på Demografisk informasjon-siden. Du ser denne statistikken selv om du ikke har lagt til demografisk målretting.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Demografisk informasjon på sidemenyen, og velg kampanjen din.
  4. Klikk på Aldersgruppe-, Kjønn-, Foreldrestatus-, Husstandens inntekt-, Kombinasjoner- eller Ekskluderinger-siden for å se resultatstatistikken.

Se etter dette:

• demografiske grupper du oppnår mange konverteringer med
  • demografiske grupper med lav kostnad per konvertering
  • bestemte målgrupper du ønsker å nå ut til ved hjelp av annonser og målrettingsmetoder

Eksempel

Fjellturer-kampanjen inneholder turer som er relevante for alle aldersgrupper.

Aldersgruppe Kampanje Klikkfrekvens
18–24 Fjellturer .26 %
25–34 Fjellturer .20 %
35–44 Fjellturer .16 %
45–54 Fjellturer .16 %
55–64 Fjellturer .14 %
Ukjent Fjellturer .15 %

Kontoadministratoren legger merke til en høyere klikkfrekvens blant folk i aldersgruppen 18–24. Ettersom folk i denne aldersgruppen har en tendens til å klikke på annonser i denne kampanjen oftere enn folk i andre aldersgrupper, bestemmer han seg for å endre annonsen og målrettingen slik at den blir mer tiltalende også for andre aldersgrupper.

Merk:

Hvis du ekskluderer folk i «Ukjent»-kategorien, kan det hende at du ekskluderer folk i målgruppen din.

Finn ut mer om hvordan du når ut til personer i en bestemt alder og med et bestemt kjønn

Egendefinerte resultatdata og diagrammer

Nedenfor rapporteringsikonet øverst på skjermen finner du nye måter du kan se og analysere annonseresultatene dine på.

Det finnes tre primære rapporteringsverktøy:

Med Rapporter kan du lage ulike diagrammer eller tabeller for å se resultatdata. Du kan kombinere en rekke egendefinerte beregninger, og se detaljert informasjon om faktorer som visninger, målretting og konverteringer. Disse rapportene kan lagres, slik at du kan ha nytte av dem senere.

Finn ut mer om rapporteringsverktøy

Med Forhåndsdefinerte rapporter (tidligere kalt Dimensjoner) kan du se grunnleggende resultatdata fra utvalgte beregninger, som du kan finstemme enda mer.

Finn ut mer om forhåndsdefinerte rapporter

Oversikter er utformet slik at du har tilgang til de nyttigste dataene dine på ett sted. Du kan dra og slippe lagrede diagrammer og tabeller du har laget ved hjelp av Rapporter, i flere ruter i oversikten. Du kan også lage nye diagrammer, lage resultatkort for å se hurtige resultatdata og legge til kommentarer.

Finn ut mer om oversikter