Mainoksen tehokkuuden arvioiminen Display-verkostossa

Graph

Mainokset ja laajennukset- ja Sijoittelut-sivuilla voit katsoa yksityiskohtaisia tilastoja, joiden avulla voit arvioida Display-verkoston mainostesi tehokkuutta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit

• katsoa, missä Display-verkoston mainoksesi näkyvät
  • analysoida kampanjoidesi tavoittamia yleisöjä impressioiden, klikkausten ja konversioiden perusteella
  • selvittää, mitkä yleisöt ja kohdistusvalinnat toimivat parhaiten.

Vinkki

Display-verkoston mainosten tehokkuuden analysoimiseen kannattaa varata viikoittain vähintään tunti.

Vinkkejä selvitettävistä asioista

Varmista, että mainoksiasi näytetään

Tarkista Mainokset ja laajennukset ‑sivulta, näkyvätkö mainoksesi vai onko ne keskeytetty.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Display-verkoston kampanjat.
  3. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  4. Voit katsoa Tila-sarakkeesta, näytetäänkö mainostasi. Jos mainosta ei näytetä, näet syyn tähän ja neuvoja ongelman korjaamiseen.
Hae luettelo sivustoista, joilla mainoksesi ovat näkyneet

Katso Mainosten sijoittelut ‑sivulta, millä verkkosivustoilla ja missä videoissa ja sovelluksissa on näytetty mainoksiasi.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Sijoittelut.
  3. Klikkaa Mainosten sijoittelut.

Näet kaikki sijoittelut – myös automaattiset kohdistustavat, kuten avainsanat, aiheet, uudelleenmarkkinoinnin ja yleisöt. Lisäksi näet kaikki valitsemasi manuaaliset sijoittelut.

Mitä on tarkoitus etsiä?

• Tutki, mitkä sijoittelut ovat toimineet hyvin ja missä mainoksesi voisivat näkyä useammin korotetulla hintatarjouksella.
  • Yritä löytää muihin sijoitteluihin verrattuna huonosti menestyviä sijoitteluita, jotka kannattaa sulkea pois. Syy mainoksen näkymiseen tietyssä sijoittelussa ei välttämättä selviä ensi silmäyksellä. Vertailemalla sijoitteluiden kehitystä voit tehdä perusteltuja päätöksiä poissulkemisista.

Huom. Jotkin näkemäsi URL-osoitteet saattavat olla vaillinaisia. Se saattaa johtua siitä, että kyseinen URL-osoite on liian pitkä tai sisältää henkilökohtaista tietoa sijoittelua katselevasta henkilöstä, kuten käyttäjänimen tai salasanan. Jos näin käy, URL-osoite lyhennetään kolmella pisteellä ja siitä saatetaan poistaa osa. Tällöin se mahdollisesti johtaa sivulle, joka ei ole sama kuin se, jolla mainoksesi näytettiin.

Esimerkki

Ulkoiluun ja retkeilyyn keskittyneellä yrityksellä on kampanja nimeltä Kolin-vaellukset. Yritys on käyttänyt ohjattuja sijoitteluita. Nyt tarkoitus on analysoida impressioita (Impr.) ja konversioita ja löytää lisää sivustoja, joita voidaan käyttää kampanjan kohdistuksessa. Kyseisiä mittareita voi analysoida Sijoittelut-sivun avulla.

Sijoittelu Tyyppi Kampanja Impr. Konversiot
ukkokolivaellukset.fi Sivusto Koli-vaellukset 1 500 20
seikkailuvaellukset.fi Sivusto Koli-vaellukset 1 500 25
kolivoimajuomat.fi Sivusto Koli-vaellukset 3 000 2
vaelluksia-lapsille.fi Sivusto Koli-vaellukset 2 000 0

Mainosten sijoittelut ‑sivulla näkyvien tietojen mukaan ukkokolivaellukset.fi-verkkosivusto toimii hyvin, joten tilin hallinnoija lisää sen kampanjaan ohjatuksi sijoitteluksi. Automaattiset sijoittelut kolivoimajuomat.fi- ja vaelluksia-lapsille.fi-sivustoille toimivat puolestaan huonosti. Nämä sijoittelut on myös kohdistettu muille kuin kohdeyleisöön kuuluville ihmisille, joten tilin hallinnoija sulkee ne pois.

Tarkista, saavatko mainoksesi impressioita ja klikkauksia

Voit katsoa Mainokset ja laajennukset-sivulta, ovatko mainoksesi saaneet esimerkiksi impressioita tai klikkauksia.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Display-verkoston kampanjat
  3. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.

Mitä on tarkoitus etsiä?

• Tutki, mitä eroja eri mainosten kehityksessä on havaittavissa.
  • Selvitä, mitkä mainosmuodot (kuva, video, teksti) ovat tehokkaimpia.

Esimerkki

Kolin-vaellukset-kampanjassa on kaksi eri mainosta.

Mainos Kampanja Klikkaukset Konversiot
Half dome ad
Ukko-Koli
Koli-vaellukset 150 20
Hiker ad
Vaeltaja
Koli-vaellukset 150 5

Ukko-Koli-mainos saa enemmän konversioita kuin Vaeltaja-mainos, joten tilin hallinnoija päättää poistaa jälkimmäisen mainoksen kampanjasta.

Tunnista mainoskohdistus, joka saa aikaan tuloksia
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Display-verkoston kampanjat.
  3. Valitse kampanja.
  4. Klikkaa jotakin sivuista: AvainsanatYleisöt, Demografiset tiedot, Aiheet tai Sijoittelut.

Mitä on tarkoitus etsiä?

• Poista kohdistustavat, jotka eivät toimi hyvin tai jotka rajoittavat yleisöäsi liikaa.
  • Tunnista kohdistustavat, jotka sijoittavat mainoksesi sopivimpiin paikkoihin ja tarkoittamallesi yleisölle.

Esimerkki

Tilin hallinnoija on käyttänyt laajoja aiheita, kuten Vaellukset ja telttailu, kohdistaakseen Koli-vaellukset-kampanjansa mainoksia. Nämä aiheeseen kohdistamiseen perustuvat mainosten sijoittelut eivät kuitenkaan ole niin osuvia kuin hän haluaisi. Niinpä hän päättää tavoitella tiettyjä asiakkaita käyttämällä Yleisöt-sivua. Hän valitsee Yleisöt-sivulta Kohdistus ja ottaa käyttöön kaksi asiasta kiinnostunutta yleisöä: Ulkoilmaihmiset ja Jännitystä hakevat.

Vinkki

Jos haluat katsoa, miten hyvin yleisökohdistus toimii, klikkaa sivuvalikosta Yleisöt ja vieritä kehitystaulukon alaosaan. Näet mittareita yleisökohdistuksen perusteella. Lue lisätietoja mainosten kohdistamisesta yleisön kiinnostuksen kohteiden perusteella ja siitä, miten voit lisätä yleisökohdistuksen mainosryhmään.

Selvitä, mitkä demografiset ryhmät näkevät mainoksiasi

Löydät tavoittamasi ryhmät Demografiset tiedot ‑sivulta. Näet nämä tilastot, vaikka et olisikaan lisännyt demografista kohdistusta.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Display-verkoston kampanjat.
  3. Klikkaa sivuvalikosta Demografiset tiedot ja valitse kampanja.
  4. Näet kehitystilastoja klikkaamalla Ikä-, Sukupuoli-, Perhetilanne-, Kotitalouden tuloluokat-, Yhdistelmät- ja Poissuljetut-sivuja.

Mitä on tarkoitus etsiä?

• Etsi kohderyhmiä, jotka tuottavat paljon konversioita.
  • Etsi kohderyhmiä, joiden hankintakohtainen hinta on matala.
  • Etsi tiettyjä yleisöjä, jotka haluat tavoittaa mainoksilla ja eri kohdistustavoilla.

Esimerkki

Kolin-vaellukset-kampanjassa mainostetaan retkiä, jotka soveltuvat kaikille ikäryhmille.

Ikä Kampanja Klikkausprosentti
18–24 Koli-vaellukset 0,26 %
25–34 Koli-vaellukset 0,20 %
35–44 Koli-vaellukset 0,16 %
45–54 Koli-vaellukset 0,16 %
55–64 Koli-vaellukset 0,14 %
Tuntematon Koli-vaellukset 0,15 %

Tilivastaava huomaa, että ikäryhmässä 18–24 klikkausprosentti on korkeampi. Koska tämän ikäryhmän ihmiset klikkaavat mainosta useammin kuin muut ikäryhmät, hän päättää muuttaa mainosta ja kohdistusta tehdäkseen siitä houkuttelevamman muille ikäryhmille.

Huomioitavaa

Jos jätät pois Tuntematon-luokkaan kuuluvat ihmiset, saatat jättää pois osan kohdeyleisöstäsi.

Lisätietoja tietyn ikäisten ja tiettyä sukupuolta edustavien käyttäjien tavoittamisesta

Kehitysdatan ja kaavioiden yksilöinti

Näytön yläosassa olevan raportointikuvakkeen  alta voit katsoa uusia tapoja kehitysdatan tutkimiseen ja analysoimiseen.

Tärkeitä raportointityökaluja on kolme:

Raportit-työkalun avulla voit luoda kehitysdatasta erilaisia kaavioita ja taulukoita. Voit yhdistellä kymmeniä omia mittareita ja katsoa yksityiskohtaisia tietoja eri tekijöistä, kuten impressioista, kohdistuksesta ja konversioista. Voit tallentaa tällaisia raportteja myöhempää käyttöä varten.

Lisätietoja raportointityökaluista

Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet) ‑työkalun avulla voit katsoa valittujen mittarijoukkojen peruskehitysdataa. Voit halutessasi myös tarkentaa tätä dataa.

Lue lisätietoja ennalta määritetyistä raporteista

Hallintapaneelit-työkalun avulla voit katsoa kaikkein hyödyllisintä dataa yhdessä paikassa. Voit vetää ja pudottaa Raportit-työkalulla luomiasi tallennettuja kaavioita ja taulukoita hallintapaneelin eri paneeleihin. Voit myös luoda uusia kaavioita, katsoa kehitysdataa nopeasti luomalla tuloskortteja ja lisätä muistiinpanoja.

Lisätietoja hallintapaneeleista