Hakuverkostomainosten tehokkuuden arvioiminen

Olet luonut mainoksen, ja se on käytössä. Seuraava vaihe on selvittää, miten tehokas mainos on. Aloita seurantatilastoista, kuten klikkauksista ja näyttökerroista. Kannattaa myös miettiä, mitä kampanjalla on tarkoitus saavuttaa. Näin voit keskittyä tilastoihin, joista on apua tavoitteidesi saavuttamisessa.

Jos et ole seurannut tehokkuutta aiemmin, aloita klikkaamalla Google Ads ‑tilisi vasemman reunan navigointivalikosta Kaikki kampanjat. Valitse vasemman reunan sivuvalikosta joko Mainokset ja laajennukset tai Avainsanat, niin kaikki datasi näkyy täydellisessä ja muokattavassa tilastotaulukkonäkymässä. Voit pitää raportoinnin yksinkertaisena tai hankkia tarkempia tietoja kampanjoidesi menestyksestä.

Raportin muokkaustyökalu

Raportin muokkaustyökalu on analyyttinen työkalu, jonka moniulotteisten taulukoiden ja kaavioiden avulla voit käsitellä dataasi monipuolisesti.

• Yksinkertaisen vedä ja pudota ‑käyttöliittymän avulla voit luoda ja muokata nopeasti moniulotteisia taulukoita ja kaavioita. Sinun ei siis välttämättä tarvitse ladata dataa, jos haluat analysoida sitä tarkemmin.
  • Usean segmentin analyysien avulla voit käsitellä taulukoidesi ja kaavioidesi tietoja tarkasti.
  • Mukautettujen kaavioiden avulla voit nopeasti havainnollistaa tietojesi malleja ja trendejä.
  • Kehittyneiden suodatus- ja lajitteluominaisuuksien avulla voit suodattaa ryhmiteltyjä tietoja (kuten klikkauksia mobiililaitteista) ja lajitella tietoja useisiin sarakkeisiin.

Lue lisää datan tutkimisesta raportin muokkaustyökalun avulla.

Klikkaukset, näyttökerrat ja klikkausprosentti

Jotta saisit hyviä seurantatietoja hakuverkoston mainoksistasi, sinun kannattaa tarkkailla mainostesi ja avainsanojesi klikkauksia ja näyttökertoja. Nämä tilastotiedot ovat tilin tilastotaulukon sarakkeissa. Jos et näe sarakkeita, klikkaa Sarakkeet-kuvaketta Sarakkeet, valitse Muokkaa sarakkeita ja valitse ne sarakkeet, jotka haluat ottaa käyttöön.

Sinun kannattaa seurata myös seuraavia tietoja mainoksistasi ja avainsanoistasi:

Mainoksen tehokkuus
  • Tila: Mainokset ja laajennukset ‑sivun tilastotaulukon vasemmassa laidassa olevan sarakkeen symbolit näyttävät, ovatko mainoksesi, mainosryhmäsi ja kampanjasi käytössä vai keskeytetty.
  • Mainoksen osuvuus: Lisää Mainoksen osuvuus ‑sarake Avainsanat-sivulta. Tällöin näet avainsanan tilan, joka osoittaa, miten hyvin avainsanasi vastaa mainoksiasi. Jos tila on alle keskiarvon, sinun kannattaa ehkä päivittää mainostekstiäsi siten, että se vastaa paremmin avainsanojasi. Voit myös jakaa mainosryhmäsi useisiin mainosryhmiin, joiden mainokset voivat vastata paremmin avainsanojasi.

Jotta mainoksen kokonaistehokkuus olisi hyvä, älä tutki mainostesi yksityiskohtia liikaa. Toimi sen sijaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

• Aseta mainosten vuorotteluasetukseksi Optimoi.
  • Varmista, että mainosryhmissäsi on vähintään kolme mainosta.
  • Ota käyttöön vähintään kolme mainoslaajennusta.
Avainsanan tehokkuus
  • Tila: Mainokset ja laajennukset ‑sivun tilastotaulukon vasemmassa laidassa olevan sarakkeen symbolit näyttävät, ovatko mainoksesi, mainosryhmäsi ja kampanjasi käytössä vai keskeytetty.
  • Avainsanan tila: Avainsanat‑sivun tilastotaulukon Tila-sarake näyttää, voiko avainsanojasi käyttää. Kun viet hiiren avainsanan päälle, näet sen tilan yhteenvedon. Voit myös katsella useiden avainsanojen tilatietoja kerralla klikkaamalla avattavaa Avainsanan tiedot ‑painiketta ja valitsemalla Diagnosoi avainsanat.
  • Laatupisteet: Tämän sarakkeen avulla voit seurata avainsanojesi laatupisteitä.  Uusien tilien tilastotaulukoissa tämä sarake on oletuksena poissa käytöstä. Saat sen näkyviin valitsemalla vasemman reunan sivuvalikosta Avainsanat, klikkaamalla sarakekuvaketta Sarakkeet ja valitsemalla avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita. Klikkaa sitten Laatupisteet ja valitse kohdan Laatupisteet viereinen valintaruutu.
  • Hakutermit: Avainsanat-sivulla voit nähdä hakutermit, jotka toivat liikennettä mainoksiisi. Klikkaa sivun yläosasta Hakutermit ja valitse sitten avattavasta valikosta Hakutermit. Näiden tietojen avulla saat selville, mitkä avainsanat ovat tehokkaimpia. Samalla voit löytää uusia avainsanoja tiliin lisättäviksi. Jos huomaat, että aiheeseen liittymättömät termit käynnistävät mainoksen, voit estää mainoksen näyttämisen kyseisillä termeillä lisäämällä ne negatiivisiksi avainsanoiksi.
Tilastojen seuraaminen kampanjan tavoitteiden perusteella

On tärkeää pitää omat kampanjan tavoitteet mielessä, kun tarkastelet tilin tilastoja. Tavoitteesi mukaan jotkin tilastot ovat olennaisia ja hyödyllisiä, toiset taas eivät ehkä niin käyttökelpoisia. Valitse tavoite alla olevasta luettelosta, niin saat lisää seurantaehdotuksia:

Älypuhelimissa näytettyjen mobiilimainosten tilastojen seuraaminen

Klikkaa segmenttikuvaketta Segment ja valitse Laite, niin kampanjasi data näkyy segmentoituna laitteen mukaan. Tällöin voit verrata tilastoja, esimerkiksi tietokoneilla ja älypuhelimilla tehtyjä klikkauksia, näyttökertoja ja konversioita. Tietojen ryhmittely voi auttaa tunnistamaan, mitkä kampanjat, mainosryhmät, mainokset tai avainsanat ovat tehokkaimpia tietyn tyyppisessä laitteessa. Tästä on hyötyä erityisesti sekä tietokoneille että mobiililaitteille kohdistetuissa kampanjoissa.

Vinkki

Voit katsoa, miten tehokkaita laskeutumissivusi ovat koko tilillä tai tietyissä kampanjoissa ja mainosryhmissä. Klikkaa oikeasta yläkulmasta raportointikuvaketta  ja valitse Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet). Valitse sitten Perus ja Lopullinen URL.