Studieguide inför testet Displayannonsering

Resultatet för konto, kampanj och annonsgrupp

Google Ads är ordnat i tre nivåer: konto, kampanjer och annonsgrupper. Genom att ta reda på mer om de olika nivåerna på Google Ads-kontot kan du enklare hitta de exakta resultatuppgifter.

Eftersom det finns tre nivåer kan du anpassa visningen av resultatuppgifterna så att den blir exakt så bred eller specifik som du vill ha. Sidopanelen i ditt Google Ads-konto visar den bredaste nivån, Alla kampanjer, överst och visar allt mer detaljerade nivåer längre ner. När du klickar på en enskild kampanj visas de annonsgrupper som ingår i den.

Kontot är kopplat till en unik e-postadress, ett lösenord och faktureringsuppgifter. Av rapporteringsskäl är det däremot en fördel att se kontot som en samling kampanjer. Om du vill se resultatdata för hela kontot klickar du på Alla kampanjer i sidopanelen i ditt Google Ads-konto. Totalsummorna för alla rader visas längst ner i statistiktabellen.

Rapportredigeraren

Med det här analysverktyget kan du visa informationen i flerdimensionella tabeller och diagram.

• Med det lättanvända dra-och-släpp-gränssnittet kan du snabbt skapa och manipulera flerdimensionella tabeller och diagram, så att du inte behöver ladda ned informationen online när du vill göra djupgående analyser.
  • Med flersegmentsanalys kan du analysera informationen på ännu större detaljnivå i tabellerna och diagrammen.
  • Med anpassade diagram kan du snabbt visualisera mönster och trender i informationen.
  • Med avancerad filtrering och sortering kan du filtrera informationen efter segmenterade mätvärden (till exempel klick från mobila enheter) och sortera efter flera kolumner samtidigt.

Läs om hur du analyserar data med Rapportredigeraren.

Se data för hela ditt konto

Så här får du en överblick över det sammantagna Google Ads-resultatet:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på fliken Dimensioner.
  4. Klicka på Visa om du vill välja en tidsperiod som du vill organisera statistiken efter.
  5. När statistiktabellen har önskat utseende klickar du på hämtningsknappen Hämtningsikon för att hämta den som rapportversion.

Tips: Använd kampanjtypsväljaren

Du kan använda kampanjtypsväljaren när du vill växla mellan rapportvyerna efter kampanjtyp, som Shopping eller Display-nätverket. Om du har fler än en kampanjtyp i ditt konto visas det här alternativet som en rullgardinsmeny bredvid Alla kampanjer på navigeringsmenyn. Du kan bara välja en viss kampanjtyp om den finns med i ditt konto.

Kampanjdata

En enskild kampanj har en egen budget och egna inställningar som avgör var dina annonser visas och den består av en samling med annonsgrupper. Det finns en lista över alla dina kampanjer på sidopanelen i Google Ads-kontot. De visas även om du klickar på fliken Kampanjer mitt på skärmen.

Se kampanjdata

Så här ser du kampanjresultaten:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på önskad kampanj så att du ser annonsgruppernas resultat. Om du vill visa specifika kampanjer i rapporten klickar du på knappen Filter för att ange ett kampanjfilter.
  4. När statistiktabellen har önskat utseende klickar du på hämtningsknappen Hämtningsikon för att hämta den som rapportversion.

Rapporter med kampanjinformation gör det möjligt att se vilka funktioner och inställningar som används i olika kampanjer. Så här ser du rapporterna med kampanjinformation:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på underfliken Dimensioner.
  4. Välj Kampanjinformation på rullgardinsmenyn Visa.

Annonsgruppsdata

Din annonsgrupp innehåller en uppsättning likartade annonser samt ord och fraser som kallas sökord, som ska leda till att dina annonser visas. När du klickar på en kampanj visas kampanjens resultat uppdelat i de enskilda annonsgrupperna. Du kan även visa annonsgruppdata genom att klicka på fliken Annonsgrupper mitt på skärmen.

Se annonsgruppsdata

Så här visar du resultatdata för annonsgruppen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Välj de annonsgrupper som du är intresserad av.
    • Om du vill ta med alla annonsgrupper i en viss kampanj klickar du på kampanjnamnet i tabellen. Fliken Annonsgrupper för den kampanjen öppnas.
    • Om du vill inkludera alla annonsgrupper i ditt konto klickar du på fliken Annonsgrupper när du visar Alla kampanjer.
    • Om du vill inkludera specifika annonsgrupper från olika kampanjer klickar du först på fliken Annonsgrupper när du visar Alla kampanjer. Klicka sedan på Filter när du ska ange ett annonsgruppfilter.

Rapporter med annonsgruppsinformation gör att du kan se vilka funktioner och inställningar som används i olika annonsgrupper. Så här ser du rapporterna med annonsgruppsinformation:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på underfliken Dimensioner.
  4. Välj Annonsgruppsinformation på rullgardinsmenyn Visa.

Exempel

Låt oss se hur ett företag skulle skapa sina kampanjer och annonsgrupper i Google Ads. Kontot tillhör en chokladfabrik som vill annonsera sina produkter för att öka försäljningen online.

Ägarna bestämmer sig för att dela upp annonseringen i två kampanjer. Den ena kampanjen marknadsför deras nya serie med chokladkakor och den andra marknadsför deras presentaskar vid högtidstillfällen. De strukturerar kampanjerna i inriktade och relevanta annonsgrupper. En av annonsgrupperna i kampanjen för chokladkakor är avsedd för företagets storsäljare, choklad med hallon. En annan är avsedd för choklad med karamell och en tredje för choklad med ingefära. Så här ser kontot ut:

Konto:
Chokladtillverkare

Kampanj 1:
Chokladkakor
Kampanj 2:
Presentask på Alla hjärtans dag
Annonsgrupper:
Choklad med hallon
Choklad med karamell
Choklad med ingefära
Annonsgrupper:
30 % rabatt på presentaskar
Gratis leverans av presentaskar
Lyxchoklad på Alla hjärtans dag

Varje annonsgrupp kan innehålla flera annonser. På så vis kan chokladtillverkaren jämföra resultatet för t.ex. olika annonstexter och se om ena versionen gav fler klick eller större försäljning än den andra.

När du är bekant med strukturen i Google Ads-kontot kan du visa och anpassa uppgifterna i statistiktabellen. Du kan också hämta rapporter för att övervaka resultatet för kampanjerna, enskilda kampanjer och annonsgrupper samt även annonser och sökord.