Account-, campagne- en advertentiegroepprestaties

Uw Google Ads-account is ingedeeld in 3 niveaus: account, campagnes en advertentiegroepen. U gebruikt deze niveaus om de weergave van Google Ads-prestatiegegevens aan te passen, zodat deze zo breed of specifiek zijn als u wilt.

Op deze pagina

Uw prestatiegegevens zoeken en gebruiken

Voordat u de prestatiegegevens bekijkt in Google Ads, is het belangrijk dat u weet hoe u rapporten bekijkt in uw account, campagnes en advertentiegroepen. Op basis van uw rapporten weet u welke advertentiegroepen, campagnes en zoekwoorden het best presteren, zodat u uw mogelijkheden kunt optimaliseren om nieuwe en relevante doelgroepen te bereiken.

In uw account navigeren

Tip: U navigeert door de 3 niveaus van Google Ads in het deelvenster links van uw account. Als u informatie wilt vinden, begint u met het breedste niveau Alle campagnes onder het icoon Campagnes Campaigns Icon en verfijnt u de focus. Nadat u een afzonderlijke campagne heeft gekozen, verschijnen de advertentiegroepen in die campagne.

Uw account is gekoppeld aan een uniek e-mailadres, een wachtwoord en factureringsgegevens. Voor rapportage is het nuttig uw account te beschouwen als een verzameling campagnes. Als u de prestatiegegevens voor uw hele account wilt nalopen, klikt u op Alle campagnes onder het icoon Campagnes Campaigns Icon in het deelvenster links in uw Google Ads-account. De totalen van alle rijen staan onderaan de tabel met statistieken.

U kunt ook door uw account navigeren met de kiezer voor campagnetype, Uitleg of de Rapporteditor. Meer informatie over hoe u uw gegevens interpreteert

Voorbeeld

Stel, we hebben een account van een chocoladefabrikant die de online verkoop wil vergroten.

De eigenaren hebben 2 campagnes gemaakt: 1 om een lijn chocoladerepen te promoten en 1 om aanbiedingen voor cadeaus voor de feestdagen te promoten. Ze verdelen elke campagne onder in getargete, relevante advertentiegroepen. De campagne voor chocoladerepen heeft 3 advertentiegroepen, elke toegespitst op een andere smaak, terwijl de advertentiegroepen voor de feestdagen verschillende kortingsaanbiedingen testen.

Controleer de structuur van het account:

Account:

Chocoladefabrikant

Campagne 1:

Chocoladerepen

Advertentiegroepen:

Frambozenreep

Caramelreep

Gemberreep

Campagne 2:

Cadeauverpakkingen
voor Valentijnsdag

Advertentiegroepen:

30% korting op cadeauverpakkingen

Geen verzendkosten voor cadeauverpakkingen

Luxe chocolade voor Valentijnsdag

Als u uw accounts instelt of de prestatiegegevens bekijkt, kan elk van uw advertentiegroepen meerdere advertenties bevatten. Zo kan de chocoladefabrikant (en kunt u) de prestaties van verschillende advertentie-elementen vergelijken en bepalen welke versie meer klikken of verkopen heeft opgeleverd.

Prestatiegegevens bekijken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

U kunt uw prestatiegegevens nalopen in uw Google Ads-account. Volg de onderstaande stappen om informatie over uw account, campagnes of advertentiegroepen te bekijken.

Accountgegevens bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Update op de pagina Campagnes het dropdownmenu voor de datum om de hoeveelheid gegevens te selecteren die u wilt bekijken.
Opmerking: De standaardweergave Campagnes toont de prestaties van de afgelopen 30 dagen.

Campagnegegevens bekijken

Elke campagne beschikt over een eigen budget en instellingen die bepalen waar de advertenties worden getoond. Een campagne bestaat uit een verzameling advertentiegroepen. Al uw campagnes staan vermeld onder het icoon Campagnes Campaigns Icon in het deelvenster links in uw Google Ads-account. Ze verschijnen ook als u op Campagnes klikt in het midden van het scherm.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op de pagina Campagnes op de campagne die u wilt bekijken.
  4. Klik op Filter toevoegen om specifieke gefilterde gegevens over uw campagne te bekijken.

Advertentiegroepgegevens bekijken

Uw advertentiegroep bevat een reeks vergelijkbare advertenties en een lijst van woorden en woordgroepen, die we zoekwoorden noemen en de weergave van deze advertenties activeren. Als u op een campagne klikt, toont Google Ads de prestaties van deze campagne per afzonderlijke advertentiegroep. U kunt de gegevens over de advertentiegroepen ook zo nalopen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Update op de pagina Advertentiegroepen het dropdownmenu voor de datum om de hoeveelheid gegevens te selecteren die u wilt bekijken.
    • Opmerking: De standaardweergave Advertentiegroepen toont de prestaties van de afgelopen 30 dagen.

Aanvullende gegevens bekijken

U kunt gegevens van advertentiegroepen, zoals de interesses en gewoonten van doelgroepen, inzien op de pagina Advertentiegroepen. Zo bekijkt u aanvullende rapportgegevens:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op de pagina Advertentiegroepen op de campagne die u wilt bekijken.
  5. Klik in het subpaginamenu bovenaan op Meer gegevens.

Prestatiegegevens interpreteren

Wanneer u eenmaal vertrouwd bent met de structuur van uw Google Ads-account, kunt u de gegevens in uw tabel met statistieken bekijken en aanpassen, en rapporten downloaden om uw campagnes, afzonderlijke campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden bij te houden.

Kiezer voor campagnetype

Met de kiezer voor campagnetype schakelt u tussen rapportageweergaven per campagnetype, zoals Shopping of Display Netwerk. Deze optie is een dropdownmenu in de balk Weergaven bovenaan als uw account meerdere campagnetypen heeft. U kunt een bepaald campagnetype alleen selecteren als uw account dat type campagne ook daadwerkelijk bevat.

Uitleg

Uitleg geeft u met één klik inzicht in grote wijzigingen in de prestaties van uw account. Als u de uitleg wil doornemen, plaatst u de muisaanwijzer op statistieken die zijn onderstreept met een blauwe stippellijn (bijvoorbeeld $1,193.60) en klikt u op Uitleg bekijken. De beschikbaarheid van de functie kan verschillen op basis van verschillende criteria, zoals het campagnetype of het type biedstrategie. Meer informatie over uitleg

De Rapporteditor

De Rapporteditor is een analysetool waarmee u uw gegevens kunt nalopen in multidimensionale tabellen en diagrammen.

• Een eenvoudige interface met functionaliteit voor slepen en neerzetten om snel multidimensionale tabellen en diagrammen samen te stellen en te bewerken, zodat u uw gegevens niet meer hoeft te downloaden als u een gedetailleerdere analyse wilt uitvoeren.
  • Analyse op basis van meerdere segmenten: U kunt uw gegevens tot op specifieker detailniveau segmenteren en analyseren in uw tabellen en diagrammen.
  • Aangepaste diagrammen om patronen en trends in uw gegevens snel te visualiseren.
  • Geavanceerde filter- en sorteermethoden om te filteren op gesegmenteerde statistieken (zoals mobiele klikken) en te sorteren op meerdere kolommen.

Meer informatie over hoe u aangepaste rapporten maakt in de Rapporteditor

Prestatiegegevens downloaden

Nadat de gegevens op uw pagina Campagnes of Advertentiegroepen op de juiste manier zijn opgemaakt, downloadt u het rapport met de onderstaande stappen.

1. Klik op de downloadknop Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center boven de tabel.
  2. Selecteer het downloadtype in het dropdownmenu. Deze bestandstypen zijn beschikbaar: Excel .csv, .csv, .tsv, .pdf, .xlsx, .xml en Google Spreadsheets. U kunt uw rapport ook openen in de Rapporteditor. Of u kunt het rapport per e-mail sturen of plannen een e-mail met het rapport te sturen.
    • Opmerking: Met Meer opties kunt u segmenten toevoegen, bestandsgroottes comprimeren en aanvullende gegevens in uw rapport opnemen.
  3. Nadat u een bestandstype in de lijst heeft geselecteerd, krijgt u de melding Rapport voorbereiden. Als het rapport klaar is, krijgt u de melding Rapport downloaden.