Display-mainonnan testin valmistautumisopas

Tilin, kampanjan ja mainosryhmän tehokkuus

Google Adsissa on kolme tasoa: tili, kampanjat ja mainosryhmät. Tutustumalla Google Ads ‑tilin eri tasoihin löydät helposti etsimäsi tarkat tehokkuustiedot.

Kun pidät nämä Google Adsin kolme tasoa aina mielessäsi, voit helposti muokata tehokkuustietonäkymän niin laajaksi tai tarkaksi kuin kulloinkin haluat. Google Ads ‑tilissä liikkuminen on helppoa, sillä tilin sivupaneeli alkaa laajimmalta tasolta eli Kaikki kampanjat -tasolta ja tarkentuu siirryttäessä alaspäin. Kun klikkaat yksittäistä kampanjaa, näet sen sisältämät mainosryhmät.

Tiliin liittyvät yksilöllinen sähköpostiosoite, salasana ja laskutustiedot. Raportointia varten on kuitenkin hyödyllistä ajatella tiliä kampanjakokoelmana. Jos haluat tarkastella koko tilin tehokkuustietoja, valitse Kaikki kampanjat -vaihtoehto Google Ads ‑tilin sivupaneelista. Kaikkien rivien kokonaismäärät näkyvät tilastotaulukon alaosassa.

Raportin muokkaustyökalu

Raportin muokkaustyökalu on analyyttinen työkalu, jonka moniulotteisten taulukoiden ja kaavioiden avulla voit käsitellä dataasi monipuolisesti.

• Yksinkertaisen vedä ja pudota ‑käyttöliittymän avulla voit luoda ja muokata nopeasti moniulotteisia taulukoita ja kaavioita. Sinun ei siis välttämättä tarvitse ladata dataa, jos haluat analysoida sitä tarkemmin.
  • Usean segmentin analyysien avulla voit käsitellä taulukoidesi ja kaavioidesi tietoja tarkasti.
  • Mukautettujen kaavioiden avulla voit nopeasti havainnollistaa tietojesi malleja ja trendejä.
  • Kehittyneiden suodatus- ja lajitteluominaisuuksien avulla voit suodattaa ryhmiteltyjä tietoja (kuten klikkauksia mobiililaitteista) ja lajitella tietoja useisiin sarakkeisiin.

Lue lisää datan tutkimisesta raportin muokkaustyökalun avulla.

Koko tilin tietojen tarkasteleminen

Voit saada nopeasti yleiskatsauksen Google Ads ‑tilisi tehokkuudesta seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Ulottuvuudet-välilehteä.
  4. Valitse ajanjakso, jonka mukaan haluat järjestää tilastotiedot, klikkaamalla Näytä-painiketta.
  5. Kun tilastotaulukko näyttää sellaiselta kuin haluat, lataa se raporttina klikkaamalla latauspainiketta Latauskuvake.

Vinkki: Käytä kampanjatyypin valitsinta

Kampanjatyypin valitsimen avulla voit siirtyä helposti eri kampanjatyyppejä, kuten Shopping- tai Display-verkoston kampanjoita, kuvaavien raportointinäkymien välillä. Tämä vaihtoehto näkyy avattavana valikkona Kaikki kampanjat -kohdan vieressä sivusiirtymisvalikossa, jos tililläsi käytetään useita kampanjatyyppejä. Voit valita tietyn kampanjatyypin vain, jos tilisi sisältää kyseisen tyyppisen kampanjan.

Kampanjan tiedot

Yksittäisellä kampanjalla on oma budjettinsa ja omat asetuksensa, jotka määrittävät mainosten näkymispaikan. Kampanja muodostuu joukosta mainosryhmiä. Kaikki kampanjasi näkyvät Google Ads ‑tilin sivupaneelissa. Ne näkyvät myös, kun klikkaat näytön keskellä olevaa Kampanjat-välilehteä.

Kampanjan tietojen tarkasteleminen

Voit tarkastella kampanjan tehokkuustietoja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Voit tarkastella haluamasi kampanjan mainosryhmien tehokkuutta klikkaamalla kampanjan nimeä. Jos haluat tarkastella tiettyjä kampanjoita raportissa, määritä kampanjan suodatin klikkaamalla Suodatin-painiketta.
  4. Kun tilastotaulukko näyttää sellaiselta kuin haluat, lataa se raporttina klikkaamalla latauspainiketta Latauskuvake.

Kampanjan tiedot -raporttien avulla näet, mitkä ominaisuudet ja asetukset ovat käytössä kussakin kampanjassa. Voit tarkastella Kampanjan tiedot -raportteja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Ulottuvuudet-alivälilehteä.
  4. Valitse avattavasta Näytä-valikosta Kampanjatiedot.

Mainosryhmän tiedot

Mainosryhmä sisältää joukon samankaltaisia mainoksia sekä avainsanoiksi kutsuttuja sanoja ja ilmauksia, joiden perusteella mainoksia on tarkoitus näyttää. Kun klikkaat kampanjaa, Google Ads näyttää näkymän kampanjan tehokkuudesta yksittäisten mainosryhmien mukaan eriteltynä. Voit myös tarkastella mainosryhmän tietoja klikkaamalla näytön keskellä olevaa Mainosryhmät-välilehteä.

Mainosryhmän tietojen tarkasteleminen

Voit tarkastella mainosryhmän tehokkuustietoja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Valitse haluamasi mainosryhmät.
    • Jos haluat sisällyttää tarkasteltaviin tietoihin tietyn kampanjan kaikki mainosryhmät, klikkaa kampanjan nimeä taulukossa. Siirryt kyseisen kampanjan Mainosryhmät-välilehdelle.
    • Jos haluat sisällyttää tarkasteltaviin tietoihin kaikki tilisi mainosryhmät, klikkaa Mainosryhmät-välilehteä Kaikki kampanjat -näkymässä.
    • Jos haluat sisällyttää tarkasteltaviin tietoihin tiettyjä mainosryhmiä eri kampanjoista, klikkaa ensin Mainosryhmät-välilehteä Kaikki kampanjat -näkymässä. Määritä sitten mainosryhmäsuodatin klikkaamalla Suodatin-painiketta.

Mainosryhmän tiedot -raporteista näet kussakin mainosryhmässä käytössä olevat ominaisuudet ja asetukset. Voit tarkastella Mainosryhmän tiedot -raportteja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Ulottuvuudet-alavälilehteä.
  4. Valitse avattavasta Näytä-valikosta Mainosryhmän tiedot.

Esimerkki

Käsitellään seuraavaksi esimerkkitapausta siitä, miten yritys voisi määrittää Google Ads ‑kampanjansa ja mainosryhmänsä. Esimerkkiyrityksemme tili kuuluu suklaan valmistajalle, joka haluaa mainostaa tuotteitaan verkkomyynnin lisäämiseksi.

Omistaja päättää järjestää mainontansa kahteen kampanjaan. Toisessa kampanjassa mainostetaan uutta suklaapatukkasarjaa ja toisessa lahjarasioita. Omistaja jakaa kummankin kampanjan kohdistettuihin, osuviin mainosryhmiin. Yksi suklaapatukkakampanjan mainosryhmistä liittyy yrityksen suosittuun vadelmapatukkaan. Toinen liittyy toffeepatukkaan ja kolmas inkiväärillä maustettuun suklaapatukkaan. Tili näyttää tältä:

Tili:
Suklaan valmistaja

Kampanja 1:
Suklaapatukat
Kampanja 2:
Ystävänpäivärasiat
Mainosryhmät:
Vadelmapatukka
Toffeepatukka
Inkivääripatukka
Mainosryhmät:
Lahjarasiat 30 %:n alennuksella
Ilmainen toimitus lahjarasioille
Ylellinen ystävänpäiväsuklaa

Kussakin mainosryhmässä voi olla useita mainoksia. Näin suklaan valmistaja voi vertailla esimerkiksi eri mainostekstien tehokkuutta ja selvittää, johtiko jokin versio useampiin klikkauksiin tai myynteihin kuin muut.

Kun Google Ads ‑tilin rakenne on tullut tutuksi, voit tarkastella ja muokata tilastotaulukon tietoja ja ladata raportteja kampanjoiden, yksittäisten kampanjoiden ja mainosryhmien sekä mainosten ja avainsanojen tehokkuuden seuraamiseksi.