Tilin, kampanjan ja mainosryhmän tulokset

Google Ads ‑tililläsi on kolme tasoa: tili, kampanjat ja mainosryhmät. Voit käyttää näitä tasoja ja muokata Google Adsin tulosdatan näkymiä siten, että ne ovat juuri niin laajoja tai yksityiskohtaisia kuin haluat.

Sisällys:

Tulosdatan etsiminen ja käyttäminen

Ennen tulosdatan katsomista Google Adsissa on tärkeää ymmärtää, mistä tilin, kampanjoiden ja mainosryhmien raportit löytyvät. Raporteista näet, mitkä mainosryhmät, kampanjat ja avainsanat toimivat parhaiten, mikä auttaa sinua optimoimaan mahdollisuutesi tavoittaa uusia ja osuvia yleisöjä.

Tilillä liikkuminen

Vinkki: Voit siirtyä Google Adsin kolmen tason välillä tilisi sivupaneelista. Aloita tietojen etsiminen laajimmalta Kaikki kampanjat ‑tasolta Kampanjat-kuvakkeen alta Campaigns Icon ja tarkenna kohdistusta alaspäin. Kun valitset yksittäisen kampanjan, näet sen sisältämät mainosryhmät.

Tiliin liittyvät yksilöivä sähköpostiosoite, salasana ja laskutustiedot. Raportoinnin yhteydessä tiliä kannattaa ajatella kampanjakokoelmana. Jos haluat nähdä koko Google Ads ‑tilin tulosdatan, klikkaa sivupaneelista Kaikki kampanjat Kampanjat-kuvakkeen Campaigns Icon alta. Kaikkien rivien kokonaismäärät näkyvät tilastotaulukon alaosassa.

Voit myös siirtyä tililläsi käyttämällä kampanjatyypin valitsinta, selityksiä tai Raporttityökalua. Lue lisää datan tulkitsemisesta.

Esimerkki

Pohditaanpa tiliä, joka kuuluu suklaan valmistajalle, joka haluaa lisätä verkkomyyntiään.

Omistajat ovat luoneet kaksi kampanjaa: yhden mainostamaan suklaapatukoita ja toisen mainostamaan ystävänpäivälahjoja. He ovat myös jakaneet molemmat kampanjat kohdistettuihin, osuviin mainosryhmiin. Suklaapatukkakampanjassa on kolme mainosryhmää, yksi jokaiselle maulle, kun taas ystävänpäiväkampanjan mainosryhmillä testataan erilaisia tarjouksia.

Tällainen on tilin rakenne:

Tili:

Suklaan valmistaja

Kampanja 1:

Suklaapatukat

Mainosryhmät:

Vadelmapatukka

Toffeepatukka

Inkivääripatukka

Kampanja 2:

Ystävänpäivärasiat

Mainosryhmät:

Lahjarasiat 30 %:n alennuksella

Ilmainen toimitus lahjarasioille

Ylellinen ystävänpäiväsuklaa

Kun teet tiliesi asetukset tai katsot tulosdataa, muista, että kussakin mainosryhmässä voi olla useita mainoksia. Sen ansiosta suklaan valmistaja ja sinä voitte verrata eri mainoselementtien tuloksia ja selvittää, onko jokin versio johtanut useampiin klikkauksiin tai parempaan myyntiin kuin muut.

Tulosdatan katsominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit katsoa tulosdataasi omalta Google Ads ‑tililtäsi. Alla on ohjeita tilin, kampanjoiden tai mainosryhmien datan katsomiseen.

Tilidatan katsominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Päivitä Kampanja-sivun avattava päivämäärävalikko sen mukaan, minkä verran dataa haluat nähdä.
Huom. Oletuksena Kampanjat-näkymässä näkyy 30 viime päivän tulosdata.

Kampanjadatan katsominen

Jokaisella kampanjalla on oma budjettinsa ja omat asetuksensa, jotka määräävät mainosten näkymispaikan. Kampanja muodostuu joukosta mainosryhmiä. Jokainen kampanjasi on lueteltu Kampanjat-kuvakkeen Campaigns Icon alla Google Ads ‑tilisi sivupaneelissa. Ne näkyvät myös silloin, kun klikkaat näytön keskeltä Kampanjat-välilehteä.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat‑sivulta sitä kampanjaa, jonka tietoja haluat katsoa.
  4. Voit suodattaa näkyviin kampanjan tietyn datan klikkaamalla Lisää suodatin.

Mainosryhmän datan katsominen

Mainosryhmä sisältää joukon samantyyppisiä mainoksia sekä avainsanoiksi kutsuttuja sanoja ja lausekkeita, joiden perusteella mainokset näkyvät. Kun klikkaat kampanjaa, näet Google Adsissa kampanjan tulokset ryhmiteltynä mainosryhmien mukaan. Voit katsella mainosryhmädataa myös seuraavien ohjeiden mukaisesti.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Päivitä Mainosryhmät-sivun avattava päivämäärävalikko sen mukaan, minkä verran dataa haluat nähdä.
    • Huom. Oletuksena Mainosryhmät-näkymässä näkyy 30 viime päivän tulosdata.

Muiden tietojen katsominen

Mainosryhmät-sivulta voit katsoa mainosryhmän tietoja, kuten yleisöjen tapoja ja kiinnostuksen kohteita. Näin voit katsoa muita raporttitietoja:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa Mainosryhmät-sivulta kampanjaa, jonka tietoja haluat katsoa.
  5. Klikkaa sivun yläreunan alasivuvalikosta Lisätietoja.

Tulosdatan tulkitseminen

Kun olet tutustunut Google Ads ‑tilisi rakenteeseen, voit katsoa ja muokata tilastotaulukossa näkyvää dataa ja ladata raportteja, joista voit seurata yksittäisten kampanjoiden, mainosryhmien, mainosten ja avainsanojen tuloksia.

Kampanjatyypin valitsin

Kampanjatyypin valitsimen avulla voit siirtyä helposti toisen kampanjatyypin raportointinäkymään (esim. Shopping tai Display-verkosto). Tämä vaihtoehto näkyy yläreunan Näkymät-palkissa avattavana valikkona, jos tililläsi on useita kampanjatyyppejä. Voit valita tietyn kampanjatyypin vain, jos tililläsi on sen tyyppinen kampanja.

Selitykset

Selityksistä saat tietoa tilisi tuloksissa tapahtuneista merkittävistä muutoksista vain yhdellä klikkauksella. Näet selitykset viemällä hiiren minkä tahansa sinisellä katkoviivalla alleviivatun mittarin päälle (esimerkki: $1,193.60) ja klikkaamalla Näytä selitykset. Ominaisuuden saatavuus voi vaihdella useiden eri tekijöiden (kuten kampanjatyypin tai hintatarjousstrategian tyypin) mukaan. Lue lisää selityksistä.

Raporttityökalu

Raporttityökalu sisältää monipuolisia taulukoita ja kaavioita, joiden avulla voit analysoida dataasi.

• Helppokäyttöisen vedä ja pudota ‑käyttöliittymän avulla voit luoda ja muokata nopeasti moniulotteisia taulukoita ja kaavioita. Dataa ei siis välttämättä tarvitse ladata omalle laitteelle tarkempaa analysointia varten.
  • Usean segmentin analyysin avulla voit käsitellä taulukoiden ja kaavioiden dataa yksityiskohtaisesti.
  • Omien kaavioiden avulla voit havainnollistaa nopeasti datan vaihteluita ja trendejä.
  • Tarkennettujen suodatus- ja lajitteluominaisuuksien avulla voit suodattaa ryhmiteltyjä tietoja (kuten klikkauksia mobiililaitteista) ja lajitella tietoja useisiin sarakkeisiin.

Lue lisää omien raporttien luomisesta Raporttityökalussa.

Tulosdatan lataaminen

Kun Kampanjat- tai Mainosryhmät-sivun data on haluamassasi muodossa, voit ladata raportin seuraavien ohjeiden avulla.

1. Klikkaa taulukon yläpuolella olevaa latauspainiketta Kuva Google Adsin ja Kauppiaskeskuksen latauskuvakkeesta.
  2. Valitse lataustyyppi avattavasta valikosta. Voit valita seuraavista tiedostotyypeistä: Excel .csv, .csv, .tsv, .pdf, .xlsx, .xml tai Google Sheets. Voit myös avata raportin Raporttityökalussa tai lähettää tai ajoittaa raportin lähettämisen sähköpostitse.
    • Huom. Lisää vaihtoehtoja ‑kohdasta voit lisätä segmenttejä, pakata tiedostoja ja sisällyttää lisätietoja raportteihisi.
  3. Kun valitset tiedostotyypin listasta, saat Raporttia valmistellaan ‑ilmoituksen. Kun raportti on valmis, saat Raporttia ladataan ‑ilmoituksen.