Testing av landingssider med Google Analytics

Når du har fått folk til å besøke nettstedet ditt med en flott annonse, må du gjøre det lett for dem å finne informasjonen eller produktet de leter etter. Med Google Optimize kan du teste hvor godt ulike sider fungerer for å få de besøkende til å oppnå et bestemt mål – for eksempel å kjøpe et produkt. Dermed kan du øke inntektene dine og få størst mulig utbytte av alle de besøkende på nettstedet ditt.

Hva er Google Optimize?

Med Google Optimize kan du teste variasjoner av sidene på nettstedet ditt for å se hvordan dette endrer oppførselen til nettstedets besøkende. På den måten kan du forbedre sidene dine for å øke antall konverteringer, nyhetsbrevregistreringer eller det som måtte være målet ditt på nett.

Hva du kan gjøre med Google Optimize

Med Google Optimize kan du:

• sammenligne resultatene fra ulike nettsider med et tilfeldig utvalg av besøkende
  • velge hvilken type mål du vil teste
  • spesifisere hvor mye av nettstedtrafikken som skal være involvert i eksperimentet

Et eksempel på hvordan Google Optimize kan brukes til å forbedre resultater

Tenk deg at du har et nettsted der du selger vasketjenester. Du tilbyr enkel rengjøring, grundig rengjøring og nedvasking. Du bruker Google Ads-kontoen din til å annonsere for nedvasking, fordi det er den mest lønnsomme tjenesten du tilbyr. For å øke avkastningen og inntektene for bedriften din vil du gjerne få flere til å kjøpe dette alternativet.

Akkurat nå er det slik at folk som klikker på annonsen din for nedvasking, kommer til en landingsside med oversikt over de tre alternativene du tilbyr. Ettersom dette er annonsens destinasjonsadresse eller endelige nettadresse, er dette den første siden du bør bruke til testingen. For Google Optimize oppretter du flere nye versjoner av denne nettsiden: én med store, røde bokstaver som selger nedvasking, én hvor du forteller om fordelene ved nedvaskingen, og én hvor du plasserer et ikon ved siden av linken for å kjøpe nedvasking.

Når du har laget og startet eksperimentet, får et tilfeldig utvalg av de besøkende på nettstedet ditt se en av de fire ulike sidene, inkludert den opprinnelige nettsiden, når de går til den aktuelle destinasjonsadressen eller endelige nettadressen. Da er det bare å vente og se hvilken side som får høyest prosentandel besøkende til å kjøpe nedvasking.

Når du har funnet ut hvilken side som gir best resultater, kan du la alle de besøkende på nettstedet ditt se den.

Linker til beslektet innhold