Laskeutumissivujen testaaminen Google Analyticsin avulla

Google Optimizen avulla voit testata, kuinka hyvin eri sivut saavat kävijät tekemään tietyn asian, kuten ostamaan tuotteen. Tämä taas voi auttaa sinua kasvattamaan tulojasi ja saamaan suurimman mahdollisen hyödyn jokaisesta kävijästä, joka päätyy verkkosivustollesi.

Mikä on Google Optimize?

Google Optimizella voit testata sivujesi muunnelmia nähdäksesi, miten muutokset vaikuttavat kävijöiden käyttäytymiseen. Näin voit parantaa sivuja, lisätä tärkeitä tapahtumia ja uutiskirjeen tilauksia tai edistää muita online-tavoitteita.

Yhdistä Optimize-säilösi Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksiin seuraamalla artikkelissa Optimizen linkittäminen Analyticsiin annettuja ohjeita.

Mitä Google Optimizella voi tehdä?

Google Optimizen avulla voit

• vertailla eri verkkosivujen tehokkuutta kävijöiden satunnaisotoksen avulla
  • Valitse tavoitteet, joita haluat testata.
  • määrittää, kuinka suuri osa sivuston liikenteestä otetaan mukaan kokeiluun.

Esimerkki liiketoiminnan tehostamisesta Google Optimizen avulla

Oletetaan, että myyt sivustosi kautta kotisiivouspalveluita. Tarjoat kolmenlaisia siivouksia: perussiivouksia, perusteellista siivouksia ja yksityiskohtaisia siivouksia. Mainostat Google Ads ‑tilin avulla yksityiskohtaisia siivouksia, koska ansaitset niillä eniten. Sijoitetun pääoman tuottoprosentin ja yrityksen tuoton parantamiseksi haluaisit, että yhä useampi valitsee tämän vaihtoehdon.

Yksityiskohtaisista siivouksista kertovaa mainosta klikkaavat päätyvät tällä hetkellä laskeutumissivulle, jolla kerrotaan kaikista siivousvaihtoehdoista. Koska tämä on mainoksen kohde eli lopullinen URL-osoite, se on ensimmäinen sivu, jota haluat testata. Luot sivusta useita uusia versioita Google Optimizea varten. Ensimmäisessä versiossa yksityiskohtaisia siivouksia mainostetaan suurilla punaisilla kirjaimilla, toisessa kerrotaan, miksi asiakkaan kannattaa valita kyseinen siivous ja kolmanteen lisäät kuvakkeen tilauslinkin viereen.

Kun olet luonut kokeilun ja käynnistänyt sen, kohteessa eli lopullisessa URL-osoitteessa käyvät näkevät satunnaisesti jonkin neljästä sivusta. Yksi niistä on alkuperäinen verkkosivusi. Tietyn ajan kuluttua näet, miltä sivulta yksityiskohtaisia siivouksia ostavia on tullut eniten.

Kun olet saanut selville, mikä sivuista auttaa liiketoimintatavoitteiden saavuttamisessa eniten, voit julkaista sen kaikkien sivustollasi käyvien nähtäväksi.-