Om apputvidelser

Med apputvidelser kan du sette inn linker til mobil- eller nettbrettappen din under tekstannonsene dine. Folk klikker enten på annonseoverskriften for å gå til nettstedet ditt, eller på linken til appen din. Med apputvidelser kan du gi brukere tilgang til nettstedet ditt og appen din fra én enkelt annonse.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan apputvidelser fungerer og noen av grunnene til at det er nyttig å bruke dem.

Før du begynner

Hvis hovedmålet ditt er å generere appnedlastinger, kan det være mer effektivt å bruke annonser for apper (som utelukkende viderekobler til apper).

Slik fungerer apputvidelser

Med apputvidelser kan du vise frem mobil- eller nettbrettappen din ved å sette inn en link til appen din under annonsen din. Når noen klikker på denne linken, føres vedkommende til beskrivelsen av appen din i appbutikken (Google Play eller Apple App Store). Hvis noen klikker på annonseoverskriften din, føres vedkommende fremdeles til nettstedet ditt.

Viktige fordeler ved apputvidelser

• Fleksibilitet: Du kan legge til apputvidelser i kontoer, kampanjer og annonsegrupper.
  • Detaljert rapportering: Se hvor mange klikk du får på de forskjellige delene av annonsen din når det vises en apputvidelse, for eksempel antall klikk på annonseoverskriften sammenlignet med antall klikk på apputvidelsen. Del opp statistikken etter kampanje, annonsegruppe eller annonse.
  • «Smart» identifisering av appbutikk og enhet: Hvis du oppretter en utvidelse for hver appbutikk, viser vi linken som samsvarer med kundens enhet. En person med en iOS-enhet ser altså linken din til Apple App Store. Vi viser også linken for apputvidelsen som samsvarer med enhetstypen kunden bruker. Hvis appen din bare kan kjøres på nettbrett, viser vi ikke linken for kunder som bruker mobiltelefon.
  • Direkte redigering: Endre apputvidelsene dine uten å tilbakestille resultatstatistikken.

Vær oppmerksom på at du bare kan vise én apputvidelse per tekstannonse (til forskjell fra nettstedslinker, som du kan bruke for å legge til flere linker på forskjellige sider på nettstedet ditt). Du kan imidlertid opprette flere apputvidelser – én for hver app eller appbutikk.

Kontonivåer

Du kan legge til apputvidelser på konto-, kampanje-, annonsegruppe- eller annonsenivå. Hvis du oppretter apputvidelser på ulike nivåer (konto, kampanje eller annonsegruppe), brukes den mest spesifikke apputvidelsen. Når du legger til en apputvidelse i en annonsegruppe, vises den aktuelle utvidelsen i stedet for apputvidelsene dine på kampanje- eller kontonivå. På samme måte overstyres apputvidelser på kontonivå av apputvidelser på kampanjenivå.

Hva koster apputvidelser?

Det er gratis å legge til apputvidelser, og du blir bare belastet når noen klikker på dem. Klikk på apputvidelsen for en annonse koster det samme som klikk på overskriften i den samme annonsen. Du belastes med andre ord akkurat det samme beløpet uansett hvilken link i den samme annonsen noen klikker på.

Linker til beslektet innhold