Tietoja sovelluslaajennuksista

Sovelluslaajennusten avulla voit näyttää tekstimainoksissa linkin mobiili- tai tablettisovellukseen. Käyttäjät voivat klikata sovellukseesi johtavaa linkkiä tai siirtyä sivustollesi klikkaamalla mainoksesi otsikkoa. Sovelluslaajennukset ovat kätevä tapa ohjata käyttäjiä verkkosivustollesi ja sovellukseesi yhdestä mainoksesta.

Tässä artikkelissa käsitellään sovelluslaajennusten toimintaa ja kerrotaan, mitä hyötyä niiden käytöstä on.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos ensisijainen tavoitteesi on lisätä sovellusten latausmääriä, sovellusten kampanjamainokset (jotka on linkitetty vain sovelluksiin) voivat olla parempi vaihtoehto.

Toimintaperiaate

Sovelluslaajennuksen avulla mainoksen alapuolelle voi lisätä linkin mobiili- tai tablettisovellukseen. Linkkiä klikkaamalla käyttäjä voi siirtyä sovelluksesi kuvaussivulle sovelluskaupassa (Google Playssa tai Applen App Storessa). Mainoksen otsikon klikkaaminen johtaa edelleen sivustollesi.

Sovelluslaajennusten käytön etuja

• Joustavuus: Voit lisätä sovelluslaajennuksia tileille, kampanjoihin ja mainosryhmiin.
  • Yksityiskohtainen raportointi: Näet, kuinka monta kertaa mainoksen eri osia on klikattu, kun sovelluslaajennus on ollut näkyvissä. Voit esimerkiksi verrata mainoksen otsikon klikkauksia sovelluslaajennuksen klikkauksiin. Voit eritellä tilastotiedot kampanjan, mainosryhmän tai mainoksen mukaan.
  • Älykäs sovelluskaupan ja laitteen tunnistus: Jos luot laajennuksen kullekin sovelluskaupalle, näytämme asiakkaan laitetta vastaavan kaupan linkin. Näin esimerkiksi iOS-laitetta käyttävä asiakas näkee Applen App Storeen johtavan linkkisi. Muokkaamme sovelluslaajennuksen linkin myös asiakkaan laitetta vastaavaksi. Jos sovelluksesi on käytettävissä esimerkiksi vain tableteilla, sovelluslaajennuksen linkkiä ei näytetä matkapuhelinta käyttävälle asiakkaalle.
  • Käytössä olevan laajennuksen muokkaaminen: Voit muokata sovelluslaajennusta nollaamatta sen kehitystilastoja.

Muista, että yhdessä tekstimainoksessa voidaan näyttää vain yksi sovelluslaajennus (toisin kuin sivustolinkeissä, joiden avulla voit lisätä useita linkkejä sivustosi eri sivuille). Voit kuitenkin luoda useita sovelluslaajennuksia, yhden kullekin sovellukselle tai sovelluskaupalle.

Tilitasot

Sovelluslaajennuksia voi lisätä tili-, kampanja-, mainosryhmä- tai mainostasolla. Jos luot sovelluslaajennuksia eri tasoilla (tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla), luonnissa käytetään tarkinta tasoa. Kun siis lisäät sovelluslaajennuksen mainosryhmään, kyseinen laajennus näytetään kampanja- tai tilitason laajennusten sijasta. Samalla tavoin kampanjatasoiset laajennukset ohittavat tilitason laajennukset.

Sovelluslaajennusten kustannukset

Sovelluslaajennusten lisääminen on maksutonta, ja sinua veloitetaan vain klikkauksista. Mainoksen sovelluslaajennuksen klikkaukset maksavat saman verran kuin kyseisen mainoksen otsikon klikkaukset. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa huolimatta siitä, mitä samassa mainoksessa olevaa linkkiä käyttäjä klikkaa.