Mobilannons

En typ av annons som går att visa på webbsidor och i appar som öppnas på en mobil enhet som en mobiltelefon eller surfplatta.

I Google Ads definieras "mobil" som där annonsen kan visas: på "mobila" enheter. Detta inkluderar avancerade mobila enheter med mindre skärmar, till exempel smartphones.

• Det finns flera olika typer av mobilannonser, bland annat samtalsannonser, annonser om appkampanjer med mera.
  • Dessa visas enbart på mobila enheter. Du skapar dessa annonser speciellt för surfplattor eller mobiltelefoner.
  • Annonser kan visas i sökresultat på mobilen, på mobiloptimerade webbplatser, på YouTube eller till och med i andra mobilappar.
  • Baserat på din kampanjtyp kan dessa annonser kan vara i av typen text, bild, video, samtal eller app/digitalt innehåll.

Se alla typer av mobilannonser
Så här skapar du en annons för avancerade enheter
Se fler artiklar