Doel-CPA-biedingen: definitie

Een automatische biedstrategie waarmee biedingen worden ingesteld om zo veel mogelijk conversies te genereren tegen de doelkosten per acquisitie (doel-CPA) die u instelt.

Opmerking: Conversion Optimizer heet nu 'Doel-CPA-biedingen'

Aangezien de Conversion Optimizer niet meer de enige methode is om automatisch voor conversies te bieden, noemen we deze biedstrategie nu wat het ook echt is, namelijk 'Doel-CPA-biedingen'. Dit is alleen een naamswijziging: campagnes die doel-CPA-biedingen gebruiken, blijven op dezelfde manier werken als campagnes die de Conversion Optimizer gebruikten. Meer informatie over alle automatische biedstrategieën

• Als uw belangrijkste advertentiedoel bestaat uit conversies genereren (zoals verkopen, registraties of downloads van mobiele apps), kunt u met doel-CPA-biedingen automatisch meer conversies genereren met uw budget. U kunt deze tool ook gebruiken om te proberen meer verkopen te genereren en minder te betalen voor de klikken die verkopen opleveren.
  • Doel-CPA-biedingen gebruiken de gegevens van 'Conversies bijhouden' om niet-rendabele klikken te voorkomen en meer conversies te genereren tegen lagere kosten. Op basis van de conversiegeschiedenis van uw campagne bepalen de doel-CPA-biedingen automatisch het optimale CPC-bod (kosten per klik) voor uw advertentie wanneer deze in aanmerking komt voor weergave. Er wordt een hoger CPC-bod ingesteld voor waardevollere klikken en een lager CPC-bod voor minder waardevolle klikken.
  • Met doel-CPA-biedingen moet u een doel-CPA instellen (het gemiddelde bedrag dat u bereid bent te betalen voor een conversie). Met de simulator voor doel-CPA kunt u een schatting maken van hoe wijzigingen in uw doel-CPA uw conversievolume kunnen beïnvloeden.
  • Een vergelijkbare functie is Verbeterde CPC (ECPC), waarmee u eveneens meer verkopen of andere conversies kunt genereren. Het belangrijkste verschil is dat met ECPC aanpassingen worden aangebracht voor maximum CPC-biedingen die u handmatig heeft ingesteld. Doel-CPA genereert automatisch biedingen om aan uw doel-CPA te voldoen.
  • Engagements voor TrueView for Action-advertenties worden gedefinieerd als klikken op de advertentie of tien seconden kijktijd. Als beide zich voordoen, wordt alleen de klik geteld. Als een gebruiker een videoadvertentie ten minste tien seconden bekijkt, geldt dit als onderdeel van het pad naar een websiteconversie als deze binnen drie dagen na de engagement plaatsvindt. Als een gebruiker op uw advertentie klikt, wordt een resulterende conversie binnen de huidige conversieperiode aan deze klik toegeschreven.