TrueView-videoannonsformat

Med TrueView-videoannonser kan YouTube-användare välja vilka videoannonser de vill titta på och när de ska göra det – så du betalar inte för oönskade visningar.

Det finns två typer av TrueView-annonsformat:

• InStream-annonser visas före, under eller efter videor på YouTube eller på videopartners webbplatser och appar. Tittarna kan välja att hoppa över annonsen efter fem sekunder. De här annonserna kan bidra till ökad medvetenhet om ditt varumärke och dina produkter medan människor tittar på en video.
  • Video Discovery-annonser visas på platser där tittare upptäcker innehåll, som i YouTubes sökresultat, bredvid relaterade videor och på startsidan för YouTube för mobilen. Människor uppmanas att klicka på en miniatyr för att titta på din videoannons, vilket gör det enklare för intresserade målgrupper att upptäcka dina videor.

Du kan skapa TrueView-annonser i Google Ads med kampanjtypen Video.

Hur du debiteras

Med TrueView InStream-annonser betalar du när en tittare ser 30 sekunder av din video (eller hela videon om den är kortare än 30 sekunder) eller interagerar med videon, beroende på vad som inträffar först. Med TrueView Video Discovery-annonser betalar du när någon klickar på din annons för att titta på videon. Det innebär att du bara betalar när användare interagerar med din annons.