Google-viderekoblingsnummer

Et Google-viderekoblingsnummer er et unikt nummer fra Google som du kan bruke i annonsene dine. Med det kan du spore anrop til bedriften din. For å bruke dette nummeret må du slå på samtalerapportering i kontoinnstillingene.

Land der du kan bruke Google-viderekoblingsnumre

Google-viderekoblingsnumre er per nå tilgjengelige i disse landene:

Nasjonalflagg

Land

Gratisnummer

Lokalt nummer

Argentina flag Argentina Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Australias flagg Australia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Belgium flag Belgia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Brasils flagg Brasil Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Canadas flagg Canada Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Chile Flag Chile Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Columbia flag icon Colombia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Czech Republic Flag Tsjekkia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
* Danmark Ja, bekreftet
Frankrike Frankrike Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Tysklands flagg Tyskland Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Hungary flag* Ungarn Ja, bekreftet Ja, bekreftet
India** India Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Indonesia Indonesia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Irland Irland Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Israel flag icon Israel Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Italian Flag Italia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Japan Flag** ‡ Japan Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Mexico flag icon Mexico Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Poland flag Polen Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Portugal flag Portugal Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Romanian flag icon Romania Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Russia flag icon Russland Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Slovakia flag icon Slovakia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
South Africa Sør-Afrika Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Spain flag icon Spania Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Sweden Sverige Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Switzerland flag icon Sveits Ja, bekreftet Ja, bekreftet
United Kingdom* Storbritannia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
United States USA Ja, bekreftet Ja, bekreftet

* Dette er et gratisnummer som tilsvarer et lokalt nummer.

** I enkelte anrop vises anrops-ID-en som et Google-nummer, ikke brukerens nummer.

‡ I Japan er tjenesteleverandøren din Google Connect Asia Pacific Pte. Ltd.

Slik fungerer det

Animert GIF med Google-viderekoblingsnummer i Displaynettverket for mobil

Når du slår på samtalerapportering, tilordner Google deg et unikt telefonnummer som vises sammen med annonsene eller elementene dine. Hvis en bruker ringer dette telefonnummeret, viderekobler Google Ads anropet til bedriftsnummeret ditt. Deretter kan du se detaljerte rapporter om anrop som stammer fra annonsene dine.

Om telefonnumre

Så sant det er mulig, inneholder Google-viderekoblingsnumrene det samme retningsnummeret eller prefikset som telefonnummeret til bedriften din. Hvis ikke brukes det i stedet et lokalt retningsnummer eller et prefiks som angir hvilken geografisk region du befinner deg i. I noen tilfeller kan det være at lokale Google-viderekoblingsnumre ikke er tilgjengelige. Hvis dette skjer, vises det i stedet et gratis Google-viderekoblingsnummer sammen med annonsen din. Google-viderekoblingsnumre er enten gratisnumre eller numre med lokal takst.

Viktig: Google-viderekoblingsnumre som er knyttet til samtalerapporteringen, eies av Google og kan derfor bli endret eller overført. Derfor kan du ikke bruke Google-viderekoblingsnummeret ditt til annet enn samtalerapportering og sporing av anropskonverteringer på nettsteder.

Når fungerer ikke viderekoblingsnumre?

Displaynettverket: Anropselementer målrettet mot Displaynettverket støtter ikke Google-viderekoblingsnumre eller sporing av anrop som konverteringer.

Utenfor Google Ads: Google-viderekoblingsnumre skal ikke kopieres eller markedsføres utenfor Google Ads. Disse numrene eies av Google og kan når som helst endres eller tilordnes andre.

Systemer som ble brukt i tidlige utgaver av smarttelefoner: Eldre smarttelefoner er ikke kompatible med anropssporing i Google Ads, noe som kan føre til at tapte anrop rapporteres.

Vanlige spørsmål

Hvilket telefonnummer vises i annonsene mine når samtalerapportering er slått på?

For mobiltrafikk vises telefonnummeret til bedriften i annonsen. Når brukere har klikket på annonsen, ser de Google-viderekoblingsnummeret i ringeappen.

Hvordan fjerner jeg Google-viderekoblingsnumre fra annonser?

Du kan fjerne viderekoblingsnumre ved å slå av samtalerapportering. I så fall vises bedriftsnummeret i annonsene i stedet. Merk at rapporten om anropsdetaljer ikke lenger er tilgjengelig hvis samtalerapportering er slått av. Finn ut hvordan du kan administrere samtalerapportering i kampanjer.

Blir Google-viderekoblingsnummeret tildelt annonsen min på ubestemt tid?

Hensikten med Google-viderekoblingsnumre er å spore resultatene du oppnår med anropsannonser, og nummeret kan variere over tid. Derfor fraråder vi deg å kopiere eller markedsføre Google-viderekoblingsnummeret utover annonsekampanjen du kjører i Google Ads.