Google Ads -sovellusliittymä (AdWords-sovellusliittymä)

Google Adsin sovellusliittymä (AdWords-sovellusliittymä) on tarkoitettu kehittäjille, jotka edustavat laajassa mittakaavassa mainostavia ja modernia tekniikkaa hyödyntäviä mainostajia ja kolmansia osapuolia. He voivat edustaa esimerkiksi mainostoimistoja, hakukonemarkkinoijia tai muita verkkomarkkinoinnin asiantuntijoita, jotka hallinnoivat useita asiakastilejä ja laajoja kampanjoita.

Google Adsin sovellusliittymällä kehittäjät voivat luoda sovelluksia, jotka ovat yhteydessä suoraan Google Adsin palvelimeen. Näiden sovellusten avulla mainostajat ja kolmannet osapuolet voivat hallinnoida useita Google Ads -tilejä ja laajoja Google Ads -kampanjoita vieläkin tehokkaammin ja monipuolisemmin.

Sovellusliittymän käyttö

Google Adsin sovellusliittymän käyttöönotossa tarvitaan teknistä osaamista ja ohjelmointitaitoja. Parhaiden tulosten saamiseksi mainostajien kannattaa hyödyntää ohjelmistokehittäjien palveluita.

Sovellusliittymä on joustava ja monipuolinen, joten sillä voit laatia juuri omiin tarpeisiisi soveltuvan sovelluksen. Sovellusliittymän avulla voit

• luoda avainsanoja, mainostekstejä, laskeutumissivuja ja muokattuja raportteja automaattisesti
  • integroida Google Adsin datan tuotejärjestelmääsi, jolloin voit hallinnoida kampanjoita varastosaldojen perusteella
  • luoda muita tilien hallintaa helpottavia työkaluja ja sovelluksia.

Voit myös ohjelmoida haluamallasi kielellä. Google Ads -sovellusliittymän SOAP-käyttöliittymä sisältää kaikkien suosituimpien ohjelmointikielten tuen. Tuettuja kieliä ovat esim. Java, PHP, Python, .NET, Perl ja Ruby.

Sovellusliittymän käytön aloittaminen

Rekisteröityminen on helppoa, sillä siihen tarvitaan ainoastaan aktiivinen Google Ads -tili. Kun olet rekisteröitynyt kehittäjänä, pääset Google Adsin sovellusliittymäkeskukseen lisäämään tunnuksesi ja määrittämään budjettiasetukset. Google Ads -sovellusliittymäsi toiminta tunnistetaan kirjaimia, numeroita ja merkkejä sisältävän yksilöllisen kehittäjätunnuksen avulla. Tunnusta tarvitaan yhteyden muodostamiseen Google Ads -palvelimen ja asiakkaidesi Google Ads -tilien välille.

Seuraavat vaiheet