Om utvidelser

Med utvidelser kan du legge til ekstra informasjon i annonsen din – og med dette gir du folk flere grunner til å velge nettopp bedriften din. Klikkfrekvensen din kan gå opp med flere prosentpoeng hvis du bruker utvidelser. Utvidelser kommer blant annet i formater som ringeknapper, beliggenhetsinformasjon, linker til bestemte deler av nettstedet og ekstra tekst.

I denne artikkelen får du en generell oversikt over utvidelser. Hvis du vil finne ut hva du kan gjøre med de enkelte utvidelsene, og hvordan du velger rett utvidelse, kan du gå rett til artikkelen Velg utvidelsene du vil bruke.

Boost your ad with extensions in Google Ads

For å se undertekster på ditt eget språk, slå på YouTube-teksting. Velg «Innstillinger»-ikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, velg deretter «Teksting» og velg språk.

Sånn fungerer det

For å maksimere resultatene du oppnår med tekstannonsene dine, velger Google Ads hvilke utvidelser som skal vises som svar på hvert enkelt søk på Google. Det er derfor du kan gjøre lurt i å bruke alle utvidelsene som er relevante for forretningsmålene du har satt deg.

Når du tilfører annonsen din ekstra innhold, får du med ett større synlighet på søkeresultatsiden. I klartekst innebærer dette at du får mer for pengene som annonsen koster deg. Med utvidelser kommer du trolig til å få flere klikk på annonsene dine, og du gir samtidig folk nye og interaktive måter å kontakte deg på, for eksempel via kart eller anrop.

Det finnes to typer utvidelser: manuelle og automatiske utvidelser. Manuelle utvidelser krever litt konfigurasjon, mens automatiske utvidelser legges til automatisk når Google Ads anslår at dette kan ha en positiv innvirkning på annonseresultatene dine. Med sistnevnte kreves ingen konfigurasjon, og dermed vises de heller ikke blant de tilgjengelige alternativene når du skal opprette manuelle utvidelser. Finn ut mer om automatiske utvidelser

Tilfeller der utvidelser blir vist

Selv om du legger til en utvidelse, er dette ingen garanti for at utvidelsen faktisk blir vist sammen med annonsen din hver gang. Utvidelser vises sammen med annonsen når følgende krav er innfridd:

Du finner en veiledning til hvordan du kan legge til og endre utvidelser, i artikkelen Øk sannsynligheten for at utvidelser blir vist. Du kan finne ut hvordan du sletter manuelle eller automatiske utvidelser, i artikkelen Fjern utvidelser.

Kostnad

Det er koster ingenting å legge til utvidelser i kampanjer. Klikk på annonsen din, deriblant utvidelsen, belastes som vanlig, mens klikk på selgervurderinger ikke koster noe. Du blir belastet for et klikk når noen ringer deg via anropsutvidelsen din, eller når noen laster ned appen din via apputvidelsen. Google Ads tar maksimalt betalt for to klikk per visning av en annonse med tilhørende utvidelser. Finn ut mer om utvidelser og faktisk kostnad per klikk