Tips voor effectieve videoadvertenties

In Google Ads kunt u kiezen uit diverse indelingen voor videoadvertenties. Elke indeling biedt unieke mogelijkheden om potentiële klanten te interesseren voor uw product of service. Het is daarom belangrijk uw doelgroep te leren kennen en na te denken over de beste manier om deze te bereiken. Hieronder geven we u enkele tips voor de basisonderdelen van een videoadvertentie: de content en de tekst.

Met aantrekkelijke content heeft u altijd een streepje voor. Als u manieren vindt om verkeer naar gerelateerde video's te sturen die ook van u zijn, of naar content op uw website die bijzonder relevant is voor uw videoadvertentie, zorgt u ervoor dat kijkers blijven terugkomen.

Aangezien er meerdere indelingen zijn, hebben we onze tips voor het maken van succesvolle en relevante advertenties ingedeeld in de volgende groepen:

• Videoadvertenties met voice-over
  • TrueView in-stream videoadvertenties
  • In-feed videoadvertenties

Videoadvertenties met voice-over

Voice-over in Google Ads is een handige, kosteloze manier om voor bestaande video's een hoogwaardige, levensechte voice-over van tekst-naar-spraak toe te voegen aan de itembibliotheek van Google Ads.

TrueView in-stream videoadvertenties

Verfijn uw InStream-videoadvertentiecampagne

Met InStream-videoadvertenties kunt u uw advertentie invoegen aan het begin van of midden in andere videocontent. Hoewel deze methode een prima medium voor branding is, genereert deze vaak lagere conversiepercentages dan andere online indelingen. Met onderstaande suggesties kunt u het maximale uit uw campagne halen:

• Stuur verkeer van uw advertenties door naar het YouTube-kanaal van uw merk of een website met aanvullende video-content. Als u de video-ervaring van een klant verlengt, leidt dit waarschijnlijk tot meer betrokkenheid.
  • Zorg ervoor dat uw landingspagina relevant is voor de content van uw advertentie. Overweeg voor uw YouTube-landingspagina's klanten door te verwijzen naar een pagina die of merkkanaal dat een remarketingcode van Google Ads bevat om het bereik van uw merk te vergroten en uw boodschap vaker aan kijkers weer te geven.
  • Gebruik in uw advertentie een duidelijke call-to-action en selecteer kleuren en lettertypen die bij uw merk passen.
  • Gebruik geen zoekwoordtargeting voor uw campagne, omdat dit het aantal weergaven van uw advertenties behoorlijk kan beperken.
Wees creatief met de content van uw InStream-videoadvertentie

Zorg ervoor dat u een interessante video voor uw advertentie maakt. Houd voor ogen dat u snel met iets boeiends moet komen, omdat kijkers een video na 5 seconden kunnen overslaan. Probeer de volgende tips om de aandacht van kijkers vast te houden:

• Houd uw video kort maar krachtig. Breng uw belangrijkste boodschap aan het begin van de video over, voor het geval kijkers weggaan voordat de video is afgelopen. Afspeelpercentages verminderen drastisch na 45 seconden.
  • Wees duidelijk over wat uw bedrijf aanbiedt, omdat de video mogelijk uw enige vorm van communicatie met de kijkers van een site is.
  • Geef duidelijk aan welke volgende stappen klanten kunnen nemen nadat de video is afgelopen. Dit kan een aankoop zijn, maar ook een bezoek aan uw website of winkel.

In-feed videoadvertenties

Met in-feed videoadvertenties wordt uw merk, product of service naast YouTube-content geplaatst die waarschijnlijk wordt bekeken door uw doelgroep.

Wat u kunt promoten

Voordat u een advertentie maakt, leest u eerst het advertentiebeleid van YouTube. Gebruik boeiende content met een echt verhaal. Van een video die alleen uit reclame bestaat, worden de meeste kijkers niet blij, waardoor ze ook niet snel terug zullen komen.

Advertentietekst
  • Gebruik geen algemene thema's in uw advertentietekst, maar maak mensen die uw advertentie zien zo nieuwsgierig dat ze er daadwerkelijk op klikken om de content te bekijken die u wilt promoten. Een voorbeeld: wat is het verschil tussen het taalgebruik in een filmtrailer en dat van een tv-spotje? Filmtrailers maken gebruik van taglines en scripts die het publiek zodanig interesseren voor het verhaal dat ze meer willen weten. Spoor de gebruiker aan meer te weten te komen via uw video, in plaats van de gebruiker heel erg proberen te overtuigen een product of service te kopen.
  • Door relevante zoekwoorden en advertentietekst te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat uw videocontent geïnteresseerde kijkers bereikt voor een redelijke prijs. Het is een goed idee om verschillende zoekwoorden en advertentieteksten te testen om uw doelen te bereiken.
  • Als u wilt dat mensen overgaan tot een actie, laat ze dan een actie op YouTube uitvoeren, zoals zich abonneren, kijken, een videoreactie opnemen of een reactie plaatsen.
  • Ga via marktonderzoek na wat de mening van mensen is over gerelateerde content. Bekijk de opmerkingen over soortgelijke video's en kanaalpagina's.
  • Gebruik YouTube Analytics om na te gaan welke delen van uw video's kijkers het boeiendst vinden. Dit kan u op nieuwe ideeën brengen.
Videobeelden

Als u uw in-feed videoadvertentie maakt, ziet u een aantal stilstaande videobeelden of 'thumbnails' om uit te kiezen. Deze beelden zijn het eerste wat YouTube-gebruikers te zien krijgen voordat ze op uw advertentie klikken. Kies het videobeeld dat uw content het beste uitlicht. Het kan ook een goed idee zijn om deze afbeelding af te stemmen op uw advertentietekst of zoekwoorden.

Als er in uw video bijvoorbeeld een surfer voorkomt, kiest u een beeld waarin die surfer in actie is te zien. Gebruik het woord 'surfen' in uw advertentietekst en uw zoekwoorden. Zo beschikt u over een advertentie die precies is afgestemd op iemand die op zoek is naar video's over windsurfen, uw bijbehorende advertentie ziet en er vervolgens op klikt om uw video over windsurfen te bekijken.

Gerelateerde link