Skapa en videokampanj

Videoannonser är ett spännande sätt att nå och engagera din målgrupp på YouTube och webben. Du kan skapa och hantera dina kampanjer i Google Ads med hjälp av kampanjtypen Video.

I denna artikel beskriver vi detaljerat hur du skapar en videokampanj och annonsgrupp.

Innan du börjar

Här är några saker att tänka på innan du skapar videokampanjer och videoannonser:

• Annonser och annonsgrupper skapas med kampanjtypen Video. Vilka videoannonsformat och budstrategier som är tillgängliga beror på det mål du har valt för din kampanj.
  • För att du ska kunna skapa en videoannons måste dina videor visas på YouTube.
  • Rapporter för videokampanjer och annonsgrupper inbegriper mätvärden som är specifika för videoannonser, bland annat visningar, visningsfrekvens och intjänade åtgärder, som inte är tillgängliga i alla hanteringsverktyg för Google Ads-kampanjer.
  • Om du vill visa både in stream- och video discovery-format i samma videokampanj måste du skapa flera annonsgrupper.

Om du vill skapa en videokampanj med ett enda annonsformat ska du följa de första anvisningarna nedan. Om du vill skapa en kampanj med flera annonsformat ska du fortsätta med de andra anvisningarna nedan för att skapa en ytterligare annonsgrupp.

Använd TrueView in stream-annonser eller outstream-annonser om du vill placera annonser på partnerwebbplatser och i appar i Display-nätverket.

• Varje annonsgrupp kan innehålla ett enda videoannonsformat, antingen överhoppningsbara in stream-annonser, video discovery-annonser, inte överhoppningsbara in stream-annonser, bumperannonser eller outstream-annonser.
  • Du kan inte använda en portföljbudstrategi tillsammans med en videokampanj.
Om informationen i denna artikel inte motsvarar alternativen som visas kanske du har en annan uppsättning mål. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Skapa en videokampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj ett av följande kampanjmål:
    • Potentiella kunder
    • Trafik till webbplatsen
    • Övervägande av produkt och varumärke
    • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Om detta steg inte motsvarar vad du ser i ditt konto väljer du först en kampanjtyp och sedan ett mål. Du kan välja mellan Sök, Display, Shopping och Video. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen

5. Välj Video som kampanjtyp och undertyp.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange ett kampanjnamn och välj budget, platser och de nätverk där videokampanjen ska visas.
  8. Välj de platser kampanjen ska inriktas på (eller uteslutas från).
  9. Välj dina kunders språk.
  10. (Valfritt) Välj på vilka enheter du vill att dina annonser ska visas. Du kan också inrikta annonserna på särskilda operativsystem, enhetsmodeller och operatörer. Annonserna visas som standard på alla kvalificerade enheter.
  11. (Valfritt) Redigera kampanjens avancerade inställningar.
  12. Ange ett namn på annonsgruppen.
  13. Ange ett budbelopp.
  14. Redigera inriktningsmetoderna som du vill använda för dina annonser. Som standard visas annonserna för alla tittare.
  15. Välj en YouTube-video bredvid Din YouTube-video.
  16. Välj ett annonsformat bredvid Videoannonsformat. Ange nödvändig information.
  17. Klicka på Spara och fortsätt.

Skapa en annonsgrupp för en befintlig kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Videokampanjer i navigeringspanelen.
  3. Välj kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  5. Klicka på plusknappen för att skapa en ny annonsgrupp.
  6. Ange ett namn på annonsgruppen.
  7. Ange ett budbelopp.
  8. Redigera inriktningsmetoderna som du vill använda för dina annonser. Som standard visas annonserna för alla tittare.
  9. Välj en YouTube-video bredvid Din YouTube-video.
  10. Välj ett annonsformat bredvid Videoannonsformat. En annonsgrupp kan endast innehålla ett annonsformat.
  11. Ange all information som krävs för att skapa annonsen. Du kan alltid spara annonsgruppen utan att skapa en annons.
  12. Klicka på Spara annonsgrupp.

Använda mål i videokampanjer

Om du väljer ett mål blir det enklare att skapa en framgångsrik videokampanj.

Du kan välja mellan följande mål:

• Potentiella kunder
  • Trafik till webbplatsen
  • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd
  • Övervägande av produkt och varumärke

Du kan också välja Skapa kampanjen utan ett mål om du inte har ett specifikt mål.

Läs mer om formaten och nätverken som är tillgängliga för varje mål

Om kampanjundertyper

Potentiella kunder och webbplatstrafik

Undertypen Öka konverteringar hjälper dig att få fler klick och relevanta konverteringar på din webbplats.

Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Med undertypen Överhoppningsbar in stream kan du nå tittare på YouTube och hela webben med överhoppningsbara in stream-annonser som är optimerade för effektiva exponeringar.

Med undertypen Inte överhoppningsbar in stream kan du nå kunder med hela ditt budskap genom in stream-annonser som inte är överhoppningsbara.

Undertypen Bumper hjälper dig att nå tittare på YouTube och hela webben med bumperannonser som är optimerade för effektiva exponeringar.

Undertypen Outstream hjälper dig att få fler personer att bli intresserade av ditt varumärke med videoannonser som är utformade för att visas på mobiler och surfplattor.

Övervägande av produkt och varumärke

Undertypen Påverka övervägandet exponerar användare för ditt varumärke med videoannonser som är utformade för att öka antalet interaktioner och stärka engagemanget.

Med undertypen Shopping kan du marknadsföra relevanta produkter tillsammans med dina videoannonser för att uppmuntra tittarna att ta reda på mer om dina produkter och handla på din webbplats (du måste ha ett Google Merchant Center-konto).

Mål och undertyper för videokampanjer

Mål

Undertyp

Nätverk

Annonsformat

Potentiella kunder Få fler konverteringar YouTube-videor Överhoppningsbar in stream
Trafik till webbplatsen Få fler konverteringar YouTube-videor Överhoppningsbar in stream

Övervägande av produkt och varumärke

Påverka övervägande

YouTube-sökning

YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket

Överhoppningsbar in stream

Video discovery

Shopping

(kräver ett Google Merchant Center-konto)

YouTube-videor

Överhoppningsbar in stream

Annonssekvens

YouTube-videor

Överhoppningsbar in stream

Inte överhoppningsbar in stream

Bumper

Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Överhoppningsbar in stream

YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket

Överhoppningsbar in stream

Inte överhoppningsbar in stream YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket Överhoppningsbar in stream
Bumper YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket Bumper
Outstream Videopartner i Display-nätverket Outstream
Annonssekvens YouTube-videor

Överhoppningsbar in stream

Inte överhoppningsbar in stream

Bumper

Inget mål

Anpassad videokampanj YouTube-sökning, YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket

Överhoppningsbar in stream

Video discovery

Bumper

Annonssekvens

YouTube-videor

Överhoppningsbar in stream

Inte överhoppningsbar in stream

Bumper