Skapa en videokampanj

Videoannonser är ett spännande sätt att nå och engagera din målgrupp på YouTube och webben. Du kan skapa och hantera dina kampanjer i Google Ads med hjälp av kampanjtypen Video.

I denna artikel beskriver vi detaljerat hur du skapar en videokampanj och annonsgrupp.

Innan du börjar

Här är några saker att tänka på innan du skapar videokampanjer och videoannonser:

• Annonser och annonsgrupper skapas med kampanjtypen Video. Vilka videoannonsformat och budstrategier som är tillgängliga beror på det mål du har valt för din kampanj.
  • För att du ska kunna skapa en videoannons måste dina videor visas på YouTube.
  • Rapporter för videokampanjer och annonsgrupper inbegriper mätvärden som är specifika för videoannonser, bland annat visningar, visningsfrekvens och intjänade åtgärder, som inte är tillgängliga i alla hanteringsverktyg för Google Ads-kampanjer.
  • Om du vill visa både in stream- och video discovery-format i samma videokampanj måste du skapa flera annonsgrupper.

Om du vill skapa en videokampanj med ett enda annonsformat ska du följa de första anvisningarna nedan. Om du vill skapa en kampanj med flera annonsformat ska du fortsätta med de andra anvisningarna nedan för att skapa en ytterligare annonsgrupp.

Använd TrueView InStream-annonser eller outstream-annonser om du vill placera annonser på partnerwebbplatser och i appar i Display-nätverket.

• Varje annonsgrupp kan innehålla ett enda videoannonsformat, antingen överhoppningsbara in stream-annonser, video discovery-annonser, inte överhoppningsbara in stream-annonser, bumperannonser eller outstream-annonser.
  • Du kan inte använda en portföljbudstrategi med en videokampanj.

Skapa en videokampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj ett av följande kampanjmål:
    • Potentiella kunder
    • Trafik till webbplatsen
    • Övervägande av produkt och varumärke
    • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd
  5. Välj kampanjtypen Video.
    • Beroende på målet med kampanjen kan du också behöva välja en kampanjundertyp. Kvalificerade kampanjundertyper är överhoppningsbar InStream, bumper, inte överhoppningsbar InStream och annonssekvens.
  6. Ange ett namn på kampanjen.
  7. Ställ in budstrategin i avsnittet Budstrategi. Läs mer om hur du ställer in en budstrategi
  8. Ange i avsnittet Budget och datum budgettypen, kampanjens start- och slutdatum och visningsmetoden för budgeten.
    • Välj som budgettyp Dagligen (det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag) eller Kampanj (den totala budget du vill spendera under kampanjen) och ange det belopp du vill spendera.
    • Välj Standard (för att spendera budgeten jämnt över perioden) eller Accelererad (för att spendera budgeten så snabbt som möjligt) som visningsmetod för budgeten. Om du väljer Accelererad kan budgeten ta slut tidigt.
  9. Välj var videokampanjen ska visas under Nätverk. Förutsatt att den är kvalificerad kan du välja ett eller flera av dessa nätverk:
    • Sökresultat för YouTube-sökning: Annonser kan visas bredvid sökresultaten på YouTube. Du kan enbart använda Video Discovery-annonser.
    • YouTube-videor: Annonser kan visas i YouTube-videor, på kanalsidor och på YouTubes startsida. Det går bra att använda både InStream-annonser och Video Discovery-annonser.
    • Videopartner i Display-nätverket: Annonser kan visas på Googles videopartners webbplatser och i dessa partners appar.
  10. Välj de språk och platser du vill att kampanjen ska inriktas på.
  11. Välj inställningar för innehållsuteslutning för att definiera var din kampanj körs.
  12. (Valfritt) Klicka på Ytterligare inställningar för att rikta in dig på särskilda enheter, ange ett frekvenstak och välja ett schema för annonsen.
  13. Ge annonsgruppen ett namn.
  14. Välj den demografi och de målgruppstyper du vill nå.
  15. Välj sökord, ämnen och placeringar där du vill att dina annonser ska visas.
  16. Ange budbeloppet om du känner till det.
  17. Sök i avsnittet Skapa videoannonsen efter en video som du har laddat upp eller ange webbadressen till videon på YouTube.
  18. Välj ett kvalificerat videoannonsformat. Beroende på vilket mål du har valt kan du välja InStream-annons, Video Discovery-annons, Bumper-annons, Inte överhoppningsbara InStream-annonser eller Outstream-annonser. Du får ett meddelande i Google Ads om ett visst annonsformat inte går att använda med kampanjen.
  19. Ange den slutliga webbadressen, det vill säga den målsida där användarna hamnar när de klickar på din annons.
  20. Ange en visningsadress. Det kan vara den slutliga webbadressen eller en kortare version av den.
  21. Ange en uppmaning, som bör vara övertygande och få tittaren att vilja besöka webbplatsen som anges i den slutliga webbadressen.
  22. Ange en rubrik. Den kommer att visas som den primära textraden som marknadsför din produkt eller tjänst.
  23. (Valfritt) Klicka på Webbadressalternativ för annons (avancerat) för att lägga till en spårningsmall, suffix för slutlig webbadress eller anpassade parametrar till den slutliga webbadressen.
  24. Välj antingen en bild som genereras automatiskt från videorna i din YouTube-kanal (rekommenderas) eller en bild som du manuellt laddar upp som kompletterande banner. Kompletterande banners visas endast på datorer.
  25. Ge annonsen ett namn.
  26. Klicka på Spara och fortsätt.

Skapa en annonsgrupp för en befintlig kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Videokampanjer i navigeringspanelen.
  3. Välj kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  5. Klicka på plusknappen för att skapa en ny annonsgrupp.
  6. Ange ett namn på annonsgruppen.
  7. Ange ett budbelopp.
  8. Redigera inriktningsmetoderna som du vill använda för dina annonser. Som standard visas annonserna för alla tittare.
  9. Välj en YouTube-video bredvid Din YouTube-video.
  10. Välj ett annonsformat vid Videoannonsformat. En annonsgrupp kan endast innehålla ett annonsformat.
  11. Ange all information som krävs för att skapa annonsen. Du kan alltid spara annonsgruppen utan att skapa en annons.
  12. Klicka på Spara annonsgrupp.

Använda mål i videokampanjer

Om du väljer ett mål blir det enklare att skapa en framgångsrik videokampanj.

Du kan välja mellan följande mål:

• Potentiella kunder
  • Trafik till webbplatsen
  • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd
  • Övervägande av produkt och varumärke

Du kan också välja Skapa kampanjen utan ett mål om du inte har ett specifikt mål.

Läs mer om formaten och nätverken som är tillgängliga för varje mål

Om kampanjundertyper

Potentiella kunder och webbplatstrafik

Undertypen Öka konverteringar hjälper dig att få fler klick och relevanta konverteringar på webbplatsen.

Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Med undertypen Överhoppningsbar InStream kan du nå tittare på YouTube och hela webben med överhoppningsbara in stream-annonser som är optimerade för effektiva exponeringar.

Med undertypen Inte Överhoppningsbar InStream kan du nå kunder med hela ditt budskap genom in stream-annonser som inte är överhoppningsbara.

Undertypen Bumper hjälper dig att nå tittare på YouTube och hela webben med bumperannonser som är optimerade för effektiva exponeringar.

Undertypen Outstream hjälper dig att få fler personer att bli intresserade av ditt varumärke med videoannonser som är utformade för att visas på mobiler och surfplattor.

Undertypen Annonssekvens hjälper dig att förmedla historien bakom din produkt eller ditt varumärke genom att visa ett antal videor i den ordning som du anger.

Övervägande av produkt och varumärke

Undertypen Påverka övervägandet exponerar användare för ditt varumärke med videoannonser som är utformade för att öka antalet interaktioner och stärka engagemanget.

Med undertypen Shopping kan du marknadsföra relevanta produkter tillsammans med dina videoannonser för att uppmuntra tittarna att ta reda på mer om dina produkter och handla på din webbplats (du måste ha ett Google Merchant Center-konto).

Undertypen Annonssekvens hjälper dig att förmedla historien bakom din produkt eller ditt varumärke genom att visa ett antal videor i den ordning som du anger.

Mål och undertyper för videokampanjer

Mål

Undertyp

Nätverk

Annonsformat

Potentiella kunder Få fler konverteringar

YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket

Överhoppningsbar InStream
Trafik till webbplatsen Få fler konverteringar YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket Överhoppningsbar InStream

Övervägande av produkt och varumärke

Påverka övervägande

YouTube-sökning, YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket

Överhoppningsbar InStream

Video discovery

Shopping

(kräver ett Google Merchant Center-konto)

YouTube-videor

Överhoppningsbar InStream

Annonssekvens

YouTube-videor

Överhoppningsbar InStream

Inte överhoppningsbar InStream

Bumper

Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Överhoppningsbar InStream

YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket

Överhoppningsbar InStream

Inte överhoppningsbar InStream YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket Överhoppningsbar InStream
Bumper YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket Bumper
Outstream Videopartner i Display-nätverket Outstream
Annonssekvens YouTube-videor

Överhoppningsbar InStream

Inte överhoppningsbar InStream

Bumper

Inget mål

Anpassad videokampanj YouTube-sökning, YouTube-videor, videopartner i Display-nätverket

Överhoppningsbar InStream

Video discovery

Bumper

Annonssekvens

YouTube-videor

Överhoppningsbar InStream

Inte överhoppningsbar InStream

Bumper