Skapa en videokampanj

Videoannonser är ett spännande sätt att nå och engagera din målgrupp på YouTube och webben. Du kan skapa och hantera dina kampanjer i Google Ads med hjälp av kampanjtypen Video.

I den här artikeln beskriver vi detaljerat hur du skapar en TrueView-videokampanj och annonsgrupp.

Innan du börjar

Här är några saker att tänka på innan du skapar videokampanjer och annonser:

• Annonser och annonsgrupper skapas med kampanjtypen Video. Vilka videoannonsformat och budstrategier som är tillgängliga beror på det mål du har valt för din kampanj.
  • Videokampanjer kan inte inkludera text, bilder eller andra videoannonsformat, som bumperannonser.
  • För att du ska kunna skapa en videoannons måste dina videor visas på YouTube.
  • Rapporter för videokampanjer och annonsgrupper innefattar mätvärden som är specifika för videoannonser, bland annat visningar, visningsfrekvens och intjänade åtgärder, som inte är tillgängliga i alla hanteringsverktyg för Google Ads-kampanjer.
  • Varje annonsgrupp tilldelas ett format (antingen InStream eller Video Discovery för videokampanjer) och kan endast innehålla annonser i samma format. En InStream-annonsgrupp kan till exempel enbart innehålla videoannonser av typen InStream med tillhörande inriktningskriterier och bud. På samma sätt kan en Video Discovery-annonsgrupp enbart innehålla Video Discovery-annonser och tillhörande inriktningskriterier och bud.
  • Om du vill visa både InStream- och Video Discovery-format i samma videokampanj behöver du skapa flera annonsgrupper.

Om du vill skapa en videokampanj med endast ett annonsformat följer du de första anvisningarna nedan. Om du vill skapa en kampanj med flera annonsformat fortsätter du till den andra uppsättningen med anvisningar nedan för att skapa en ytterligare annonsgrupp.

Använd TrueView in stream-annonser eller outstream-annonser om du vill placera annonser på partnerwebbplatser och i appar i Display-nätverket.

Obs!

• Varje annonsgrupp kan innehålla endast ett videoannonsformat, antingen InStream, Video Discovery, inte överhoppningsbara InStream-annonser, bumperannonser eller outstream-annonser. För att skapa inte överhoppningsbara videoannonser, bumpervideoannonser eller outstream-videoannonser behöver du skapa en separat kampanj.
  • Du kan inte använda en portföljbudstrategi med en videokampanj.
Om informationen i denna artikel inte motsvarar alternativen som visas kanske du har en annan uppsättning mål. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Hur du skapar en TrueView-videokampanj

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på +KAMPANJ och sedan på Video.
  4. Ange kampanjens namn.
  5. Välj en kampanjundertyp:
  6. För Mobilappsinstallationer följer du dessa anvisningar.
  7. För Shopping följer du dessa anvisningar.
  8. Läs mer om kampanjundertyper.
  9. För standardkampanjer gör du följande:
  10. Välj InStream- eller Video Discovery-annonser bredvid Videoannonsformat.
  11. Ange en budget.
  12. Välj de nätverk som du vill att videokampanjen ska visas i.
  13. Välj de platser kampanjen ska inriktas på (eller uteslutas från).
  14. Välj dina kunders språk.
  15. (Valfritt) Välj på vilka enheter du vill att dina annonser ska visas. Du kan också inrikta annonserna på särskilda operativsystem, enhetsmodeller och operatörer. Annonserna visas som standard på alla kvalificerade enheter.
  16. (Valfritt) Redigera kampanjens avancerade inställningar.
  17. Klicka på Spara och fortsätt.
  18. Ange ett namn på annonsgruppen.
  19. Välj en YouTube-video bredvid Din YouTube-video.
  20. Välj antingen InStream-annons eller Video Discovery-annons bredvid Videoannonsformat. Ange nödvändig information.
  21. Ange ett budbelopp.
  22. Redigera inriktningsmetoderna som du vill använda för dina annonser. Som standard visas dina annonser för alla tittare.
  23. Klicka på Spara annonsgrupp.

Skapa en annonsgrupp

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer och markera kampanjen där du vill lägga till en ny annonsgrupp.
  3. Obs! Dina videokampanjer hittar du på samma ställe som dina eventuella andra kampanjtyper på rullgardinsmenyn Alla kampanjer. Om du bara vill visa videokampanjer väljer du Videokampanjer på den här rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på fliken Annonsgrupper och sedan på knappen +ANNONSGRUPP.
  5. Ange ett namn på annonsgruppen.
  6. Välj en YouTube-video bredvid Din YouTube-video.
  7. Välj antingen InStream-annons eller Video Discovery-annons bredvid Videoannonsformat.
  8. Obs! En annonsgrupp kan endast innehålla ett annonsformat.
  9. Ange all information som krävs för att skapa din annons. Obs: Du kan alltid spara annonsgruppen utan att skapa en annons.
  10. Ange ett budbelopp.
  11. Redigera inriktningsmetoderna som du vill använda för dina annonser. Som standard visas dina annonser för alla tittare.
  12. Klicka på Spara annonsgrupp.