Skapa en videokampanj

Obs! I takt med att Google förbättrar onboardingprocessen för nya användare kan arbetsflödet se annorlunda ut för nya Google Ads-användare. Informationen nedan gäller Google Ads-användare som redan har skapat och loggat in på sitt Google Ads-konto. Den här sidan kommer att uppdateras med mer information under 2023.
Med videokampanjer kan du nå och engagera din målgrupp på YouTube, Google TV och via Googles videopartners. När du skapar en videokampanj kan du välja mellan olika kampanjmål, kampanjundertyper och annonsformat som ger människor en bild av dina produkter och tjänster och får dem att agera.

Innehåll i artikeln

En framgångsrik videokampanj bör innehålla rätt inriktning, budgivning, budget och annonser för att du ska nå ditt mål. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en videokampanj:

1. Välj ett mål
  2. Använd din budget effektivt
  3. Nå personer som söker efter ditt varumärke eller företag
  4. Ordna annonserna i annonsgrupper
  5. Skapa relevanta annonser

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Anvisningar

Uppspelningsknapp

Videon har skickats in av en Google Ads-videoskapare från tredje part. Google stödjer inte produkter eller tjänster som kan marknadsföras i den här videon. Klicka här om du vill veta mer om programmet!

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Steg 1 av 5: Välj ett mål

När du skapar en ny videokampanj i ditt Google Ads-konto behöver du välja ett av dessa kampanjmål: Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Medvetenhet och övervägande.

Målet du väljer ska överensstämma med det du vill uppnå med kampanjen. Om du till exempel vill uppmuntra människor att besöka din webbplats kan du välja Trafik till webbplatsen. Läs mer om mål för videokampanjer.

Målet du väljer avgör även vilken kampanjundertyp du kan välja. Kampanjundertypen avgör vilka annonsformat du kan använda i kampanjen för att optimera din kampanj mot målet. Om ditt övergripande mål exempelvis är att få personer att besöka din webbplats och uppmuntra dem att köpa något ska du välja kampanjundertypen Öka konverteringar.

Obs! Kampanjmålet Övervägande av produkt och varumärke har slagits ihop med Varumärkesmedvetenhet och räckvidd. Nu hittar du alla kampanjundertyper för båda målen under Medvetenhet och övervägande. Sammanslagningen gör det lättare för annonsörer att välja mål och innebär att alla undertyper av varumärkeskampanjer är samlade på ett enda ställe.

I den här artikeln beskriver vi inte CPM-toppannonskampanjer på YouTube, som är tillgängliga direkt i Google Ads när de har aktiverats av din Google-representant. Läs mer om hur du skapar en CPM-toppannonskampanj på YouTube.

Kampanjmål Krävs det att kontokonverteringar har ställts in? Kampanjens undertyp och underundertyp Tillgängliga annonsformat Tillgängliga budstrategier
      Överhoppningsbar in stream Flödesannons

Inte överhoppningsbar in stream

Bumper Outstream
Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen Ja Få fler konverteringar ja, bekräftat     ja, bekräftat

Maximera konverteringar eller Mål-CPA

*Mål-ROAS och Maximera konverteringsvärde blir tillgängliga när du har byggt upp tillräckligt med konverteringar

Övervägande av produkt och varumärke Nej Få visningar (tidigare Påverka övervägande) ja, bekräftat ja, bekräftat       Högsta CPV
Annonssekvens ja, bekräftat   ja, bekräftat ja, bekräftat   Högsta CPV eller mCPM
Varumärkesmedvetenhet och räckvidd Nej Annonssekvens ja, bekräftat   ja, bekräftat ja, bekräftat
Högsta CPV eller mCPM
Outstream (under godkännandelista)         ja, bekräftat vCPM
Videoräckvidd – effektiv räckvidd ja, bekräftat     ja, bekräftat   mCPM
Videoräckvidd – inte överhoppningsbar in stream      ja, bekräftat     mCPM
Videoräckvidd – målfrekvens ja, bekräftat   ja, bekräftat ja, bekräftat   mCPM
Överhoppningsbar in stream Flödesannons Inte överhoppningsbar in stream Bumper Outstream
Bild på överhoppningsbar in stream-annons Bild på Video Discovery-annons Bild på en inte överhoppningsbar in stream-annons Bild på bumperannons Bild på outstream-annons
Videor under tre minuter Ingen maxlängd på video Högst 15–20 sekunder Högst 6 sekunder Ingen maxlängd på video
Rapporterade visningar Rapporterade visningar Inga betalda visningar har rapporterats Inga betalda visningar har rapporterats Rapporterade visningar

Skapa en ny kampanj och ange ett mål

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusikonen och välj Ny kampanj.
  5. Välj ett kampanjmål: Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Medvetenhet och övervägande.
    • Målet du väljer avgör vilka kampanjundertyper som är tillgängliga.
    • Om du inte har något kampanjmål kan du välja Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
  6. Välj Video i avsnittet Välj en kampanjtyp.
  7. Välj en kampanjundertyp i avsnittet Välj en kampanjundertyp. Se hur varje undertyp kan hjälpa dig att nå dina specifika annonseringsmål:
    • Få fler konverteringar: Öka försäljningen och antalet potentiella kunder med åtgärdsbaserade annonser och inriktning.
    • Anpassad videokampanj: Anpassa inställningarna med olika annonstyper.
    • Videoräckviddskampanj: Få största möjliga räckvidd för din budget. I denna kampanjundertyp kan du välja att nå fler unika användare med bumperannonser eller överhoppningsbara in stream-annonser. Du kan även välja en valfri kombination av båda formaten med Effektiv räckvidd eller välja att nå användare med hela ditt budskap med Inte överhoppningsbar in stream.
      • För kampanjer med Effektiv räckvidd, inte överhoppningsbara in stream-annonser och toppannonser kan du välja hur du köper annonser genom att välja mellan Auktion eller Reservation.
    • Få visningar: Få människor att överväga din produkt med dina annonser.
    • Outstream: Anpassa annonserna till telefoner och surfplattor.
    • Annonssekvens: Berätta en historia med en serie annonser i en sekvens.
    • Shopping: Marknadsför dina produkter och få kunder att handla på din webbplats.
  8. Klicka på Fortsätt.

Kampanjundertypen Anpassad videokampanj försvinner inom kort. Den kommer att delas upp i Få visningar och Effektiv räckvidd.

Få visningar rekommenderas för videoannonsörer som vill få större engagemang från sina kampanjer. Med budstrategin Högsta CPV (kostnad per visning) kan du ange det belopp du vill spendera när någon tittar på en av dina videoannonser.

Effektiv räckvidd rekommenderas för videoannonsörer som vill nå så många människor som möjligt. Med budstrategin Mål-CPM (kostnad per tusen exponeringar) anger du det belopp du vill betala per 1 000 gånger som dina videoannonser visas.

Steg 2 av 5: Förbruka din budget effektivt

Budgeten påverkar hur ofta och hur framträdande dina annonser visas.

Din budgivning avgör hur budgeten förbrukas. Du kan satsa på att få människor att se din annons, klicka på din annons eller slutföra en konvertering på din webbplats. Läs mer om kampanjbudgetar och budgivning.

Ställa in budstrategi och budget

CPV (kostnad per visning) CPM (kostnad per tusen exponeringar) vCPM (kostnad per tusen synliga exponeringar) Mål-CPA (kostnad per förvärv) Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift) Maximera konverteringar Maximera konverteringsvärde Manuell CPC-budgivning Förbättrad kostnad per klick (ECPC) Maximera klick
Finns som video? Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Nej Nej
Kräver konverteringar? Nej Nej Nej Ja Ja Ja Ja Nej Nej Nej
Manuellt eller automatiserat? Manuellt Manuellt Manuellt Automatiserat Automatiserat Automatiserat Automatiserat Manuellt Automatiserat Automatiserat
Hur debiteras du? Per visning Per 1 000 exponeringar Per 1 000 synliga exponeringar Per 1 000 exponeringar Per 1 000 exponeringar Per 1 000 exponeringar Per 1 000 exponeringar Per klick Per klick Per klick
Vad optimeras det för? Inte tillämpligt – manuellt Inte tillämpligt – manuellt Inte tillämpligt – manuellt Konverteringar vid mål Avkastning på annonsutgift Konverteringar Konverteringsvärde Inte tillämpligt – manuellt Klick Klick
  1. Välj budstrategi. Med din budstrategi optimerar du buden för att nå dina annonseringsmål.
    Din budstrategi visar till exempel om ditt mål är att få visningar (CPV), få exponeringar (CPM), få så många konverteringar som möjligt till en angiven målkostnad per åtgärd (CPA) eller att få så många konverteringar som möjligt inom din budget.
  2. Ange din budget. Du kan välja en total kampanjbudget (det belopp du är villig att spendera på hela kampanjen) eller en daglig budget (det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag).

Kampanjens totala budget

Google Ads försöker spendera din budget jämnt under hela kampanjperioden och tar hänsyn till dagar med högre och lägre trafik för att få bästa möjliga resultat i kampanjen. Du faktureras bara upp till det belopp du anger för kampanjen, även om Google Ads genererar fler visningar eller exponeringar än vad som ryms i budgeten.

Daglig budget

Det kan hända att du spenderar mer under dagar då det är mer sannolikt att du får klick och konverteringar. Räknat över hela månaden motsvarar dock budgeten i genomsnitt det belopp som du anger i Google Ads.

3. Ange ett start- och slutdatum för kampanjen. Detta krävs om du använder en total kampanjbudget.

Om hela budgeten förbrukas i kampanjen, antingen genom att den når den dagliga gränsen (för dagliga budgetar) eller den genomsnittliga budgeten per dag (för totala kampanjbudgetar), kan du överväga att öka budgeten. Om budgeten inte förbrukas helt kan du justera inriktningen, budgivningen och annonserna för att se om din kampanj ger bättre resultat.

Steg 3 av 5: Nå personer som söker efter ditt varumärke eller företag

Du kan ta hjälp av kampanjinriktning i din kampanj för att nå personer på en viss plats, som talar ett visst språk eller har ett visst intresse. Med Google Ads kan du också lägga till innehållsuteslutningar i dina kampanjer så att du kan vara säker på att dina annonser inte visas bredvid känsligt innehåll. Läs mer om inriktning för videokampanjer.

Ställa in kampanjinriktning

Alla videokampanjer visar nu annonser både i videonätverket och söknätverket på YouTube, vilket hjälper dig att få större räckvidd och nå potentiella kunder.
  1. Välj i vilka nätverk du vill visa dina annonser. Ett nätverk är en plats där dina annonser kan visas. De kan omfatta följande:

Videopartners i Display-nätverket

Dina annonser kan visas på webbplatser och i appar i Display-nätverket, även kallade Googles videopartners. Vi rekommenderar att du låter det här alternativet vara markerat eftersom det hjälper dig att få större räckvidd utanför YouTube.

YouTube

YouTube visar annonser på flera ställen, som i sökresultat och YouTube-videor och på kanalsidor och YouTubes startsida.

Google TV

Google TV visar annonser på Google TV-kanaler och i populära appar för videostreaming på Google TV-plattformen. Google TV-nätverket är för närvarande endast tillgängligt i USA.

2. Välj språkinställningar för dina annonser. Beroende på vilka språk du väljer visas dina annonser för personer som tittar på Google TV eller besöker webbplatser och appar som matchar språken. Läs mer om språkinriktning.
  3. Välj de geografiska platser där dina annonser ska visas. Läs om hur du inriktar annonser på geografiska platser.
  4. Välj inställningar för innehållsuteslutning. Du kan välja att inte visa dina kampanjer i innehåll som kanske inte är lämpligt för ditt varumärke eller din produkt.

Annonsutrymmestyper

Med hjälp av annonsutrymmestyper kan du välja bort grupper med känsligt innehåll som inte överensstämmer med varumärket eller budskapet i din kampanj. Läs mer om innehållsuteslutning för videokampanjer.

Uteslutna typer och etiketter

Välj innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som ska uteslutas från din videokampanj. Du kan till exempel utesluta annonser från att visas bredvid livestreamade videor eller innehåll som är avsett för vuxna. Läs mer om innehållsuteslutning för videokampanjer.

5. (Valfritt) Klicka på Ytterligare inställningar för att ange enhetsspecifik inriktning, begränsa hur ofta dina annonser visas eller ange ett annonsschema.

Enhetsinriktning

Enhetsinriktning begränsar räckvidden så att du kan inrikta dig på specifika enheter. Enheterna som du kan inrikta dig på är datorer, telefoner, surfplattor och tv-skärmar. Läs mer om enhetsinriktning.

När du har ställt in kampanjinriktning ska du ställa in annonsgruppsinriktning.

Steg 4 av 5: Ordna dina annonser i annonsgrupper

Du kan skapa annonsgrupper för att ordna dina annonser efter ett gemensamt tema. Om du till exempel säljer desserter, drycker och snacks på din webbplats kan du skapa en annonsgrupp för varje produktkategori (totalt tre annonsgrupper). Med annonsgrupper kan du finjustera inriktningen för att nå den avsedda målgruppen bättre.

1. Ange vilka personer du vill nå med dina annonser. Följande alternativ finns:
    • Demografi: Med demografisk inriktning kan du nå personer som sannolikt ingår i dina valda demografiska grupper, till exempel ålder, kön, föräldrastatus eller hushållsinkomst. Läs mer om demografisk inriktning
    • Målgrupper består av personer som enligt Googles uppskattningar delar specifika intressen och avsikter och specifik demografisk information. Läs mer om målgruppsinriktning
  2. Du kan begränsa inriktningen genom att lägga till relevanta sökord, ämnen och placeringar. Undvik att lägga till för många sökord, ämnen eller placeringar eftersom det kan hindra dig från att nå din målgrupp.

Nu när du har ställt in inriktningen kan du börja skapa annonser.

Steg 5 av 5: Skapa relevanta annonser

När du skapar annonser ska du fokusera på att ge dem relevanta rubriker, uppmaningar och andra attribut som gör tittarna motiverade att agera. Du kan skapa flera annonser (upp till 30) när du skapar kampanjen. Du kan skapa en video i tillgångsbiblioteket med våra fördefinierade mallar eller välja en video som du har laddat upp på YouTube.

Skapa en video med tillgångsbiblioteket

Google Ads Tutorials: Video creation in Google Ads

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Du kan skapa en video för din kampanj i tillgångsbiblioteket. Du kan även skapa en video i samband med att du skapar en ny videokampanj.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  4. Klicka på plusknappen och sedan på Skapa video.
  5. Välj en mall för videon. Du kan klicka på mallarna för att förhandsgranska dem innan du gör ett val.
  6. Lägg till tillgångar i mallen. Tillgångar som du kan behöva är de hexidecimala koderna för varumärkets logotyp, färger, bilder och text.
    • Du kan välja fördefinierade teckensnitt och musik i Google Ads-biblioteket.
    • Om det behövs kan du beskära bilderna så att de passar mallen.
    • Du kan använda rekommendationerna som visas för att välja tillgångens typ och storlek (till exempel en livsstils- eller produktbild).
    • Efter att du har valt önskade tillgångar kan du använda motiven i storyboarden längst ned på skärmen för att förhandsgranska hur videon kommer att se ut.
  7. Klicka på Skapa video när du har lagt till alla tillgångar.
  8. Vänta tills videon har genererats. Detta kan ta flera minuter.
  9. När videon är klar kan du förhandsgranska den.
    • Videons ljud är avstängt som standard, men du kan slå på det och titta med ljud. Om du behöver göra fler ändringar väljer du Redigera video och gör ytterligare ändringar.
  10. När du är nöjd väljer du YouTube-kanalen där du vill ladda upp videon.
  11. Innan du väljer YouTube-kanal bör du
  12. Du kan använda Skapa videor även om du inte kan ta reda på vem som är ägaren eller vet hur du ska hantera ett varumärkeskonto.
    • Google Ads skapar en intern kanal åt dig. Det finns ett antal begränsningar med denna metod:
      • Videorna i den interna kanalen blir olistade.
      • Du kan inte använda vissa Google Ads-funktioner, som videoannonssekvens.
      • Du kan inte redigera videoinformation som namn, beskrivning eller taggar.
      • Om du vill radera en video här kan du gå till tillgångsbiblioteket, hålla muspekaren över videon, klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon högst upp till höger och klicka på Radera från YouTube.
    • Du kan skapa en ny kanal som du äger.
  13. Klicka på Återgå till tillgångsbiblioteket. Din nya video sparas här.
    • Observera att det inte går att redigera videon efter att du har sparat den. Du måste skapa en ny video om du behöver göra ytterligare ändringar.
  14. Du kan även skapa en video i samband med att du skapar en ny videokampanj.
    • När du väljer en video klickar du på Skapa en med några få enkla steg under Behöver du en ny video?. En ny flik öppnas i webbläsaren.

Skapa dina annonser

1. Sök efter en video som du har laddat upp eller klistra in webbadressen till videon från YouTube.
    • Du kan också välja en video som du har skapat i tillgångsbiblioteket eller skapa en video medan du skapar kampanjen.
  2. Välj ett kvalificerat annonsformat. Du får ett meddelande i Google Ads om ett visst annonsformat inte går att använda med kampanjen. Beroende på vilket mål du har valt kan du välja:
  3. Använd redigeraren för att skapa din annons. Vilka alternativ som är tillgängliga beror på annonsformatet.

Alternativ för annonsmaterial för alla annonsformat

• Din YouTube-video: Sök efter en video som du har laddat upp eller klistra in webbadressen till videon från YouTube.
  • Slutlig webbadress: Ange den slutliga webbadressen, det vill säga målsidan som människor kommer till när de interagerar med din annons. Detta kan vara visningsadressen eller en annan adress och den påverkar inte sidan de hamnar på när de klickar på din annons.
  • Uppmaning: Ange en uppmaning som får människor att klicka på annonsen. Uppmaningen visas som en knapp i annonserna som leder till den webbadress du använde för den slutliga webbadressen.

Tillgängliga annonsalternativ för specifika annonsformat

• Rubrik: Ange en rubrik som marknadsför din produkt eller tjänst. Finns för överhoppningsbara in stream-annonser, inte överhoppningsbara in stream-annonser och bumperannonser.
  • Visningsadress: Ange visningsadressen, det vill säga den webbadress som visas i annonsen, med upp till 255 tecken. Visningsadressen kan vara samma som den slutliga webbadressen eller någon annan webbadress. Finns för överhoppningsbara in stream-annonser, inte överhoppningsbara in stream-annonser och bumperannonser.
  • Lång rubrik: Ange en längre version av rubriken som marknadsför din produkt eller tjänst. Finns för videoflödesannonser.
  • Beskrivning: Ange en beskrivning av produkten eller tjänsten. Finns för videoflödesannonser.
  1. (Valfritt) Klicka på Webbadressalternativ för annons (avancerat) för att lägga till en spårningsmall, ett suffix för slutlig webbadress eller anpassade parametrar till den slutliga webbadressen. Med spårningsparametrar kan du spåra varifrån trafiken kommer, till exempel från mobila enheter.
  2. Lägg till en kompletterande banner för att skapa en bild eller en grupp bilder som visas bredvid din video. Kompletterande bannerannonser visas endast på datorer. Du kan välja antingen en bild som genereras automatiskt från videorna i din YouTube-kanal (rekommenderas) eller en bild som du manuellt laddar upp som kompletterande banner.
  3. Ge annonsen ett namn.
  4. Om du vill skapa en annan annons i samma kampanj klickar du på Ny videoannons.
  5. Om annonsen ser bra ut klickar du på Skapa kampanj.

Lägg till voiceover i videon

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  4. Klicka på plusknappen och sedan på Video.
  5. Klicka på Lägg till voiceover.
    • Du kan välja att lägga till voiceover i en befintlig video i tillgångsbiblioteket. Välj en video, klicka på högst upp till höger och klicka på Lägg till voiceover.
  6. Välj en källvideo.
    • Du kan välja en källvideo på YouTube eller en som har skapats i Google Ads.
    • Observera att videon kan vara högst 140 sekunder lång.
  7. Klicka på Förbättra video.
  8. Skriv din voiceover i textrutan Text för voiceover. Du kan lägga till upp till fem voiceover-texter. Varje text kan innehålla högst 150 tecken. Klicka på + Lägg till meddelande för varje ny voiceover.
    • Du kan ange starttid för texterna i videon. Texterna får inte överlappa varandra. Det betyder att nästa voiceover börjar när den pågående slutar.
    • Scrolla från höger till vänster i videovolymfältet om du vill ändra ljudvolymen i videon. Volymen är som standard inställd på 80 %.
      • Klicka på videobilden under Vald video för att förhandsgranska videon.
    • Du kan välja rösttyp genom att klicka på rullgardinsmenyn Välj en rösttyp. Du kan välja mellan sju olika alternativ på engelska och två alternativ på alla andra språk.
      • Välj bland de röstspråk som stöds för närvarande: engelska (Australien), engelska (Förenade kungariket), engelska (USA), filippinska, franska, hindi, indonesiska, koreanska, malaysiska, mandarin, spanska och svenska.
    • Scrolla från höger till vänster i videovolymfältet för att ändra ljudvolymen på voiceover-rösten.
    • Du kan förhandsgranska den genererade videon med voiceover genom att klicka på Läs in förhandsgranskning. Observera att inläsningen av förhandsgranskningen tar några minuter.
  9. Klicka på Skapa video när du är nöjd med voiceover-rösten och texten.
  10. Ange en titel på videon med voiceover. Det genereras automatiskt ett namn på videon.
  11. Klicka på Ladda upp video för att ladda upp videon till en YouTube-kanal.
  12. Slutför inställningen av videon genom att följa anvisningarna i Skapa en video med tillgångsbiblioteket (steg 11–13).

Nästa steg

Efter att du har skapat din kampanj kan det ta några dagar innan annonserna börjar visas. Annonser godkänns i allmänhet inom en dag. Det kan ta längre tid innan budgivningen optimerar resultatet fullt ut.

Optimera din videokampanj

Vill du göra dina videokampanjer ännu bättre? Läs våra rekommenderade metoder och tips i optimeringsguiderna.

Läs mer om kampanjundertyper för videokampanjer

Här hittar du mer specifika anvisningar om kampanjundertyper: