Videokampanjan luominen

Videomainokset ovat hyvä tapa tavoittaa ja aktivoida asiakkaita YouTubessa ja muualla internetissä. Voit luoda ja hoitaa kampanjoita Google Adsissa käyttämällä Video-kampanjatyyppiä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten määrität Videokampanjan ja ‑mainosryhmän.

Ennen kuin aloitat

Ota huomioon nämä asiat ennen Videokampanjoiden ja ‑mainosten luomista:

• Mainokset ja mainosryhmät luodaan Video-kampanjatyypin avulla. Kampanjalle valitusta tavoitteesta riippuen käytettävissä on erilaisia Videomainosmuotoja ja hintatarjousstrategioita.
  • Videomainoksen luominen edellyttää, että videosi ovat YouTubessa.
  • Videokampanjoiden ja ‑mainosryhmien raportit sisältävät vain Videomainoksia koskevia tietoja, kuten katselukerrat, katseluprosentin ja ansaitut toimet, jotka eivät ole käytettävissä kaikissa Google Adsin kampanjanhallintatyökaluissa.
  • Jos haluat käyttää samassa Videokampanjassa sekä In-Stream‑ että Video Discovery ‑muotoja, sinun on luotava niille omat mainosryhmät.

Jos haluat luoda Videokampanjan, jossa on vain yksi mainosmuoto, seuraa alla ensimmäisenä olevia ohjeita. Jos taas haluat käyttää kampanjassa useita mainosmuotoja, seuraa jäljempänä kerrottuja lisämainosryhmän luomista koskevia ohjeita.

Jos haluat näyttää mainoksia Display-verkoston kumppanisivustoilla ja sovelluksissa, käytä TrueView In-Stream ‑mainoksia tai Outstream-mainoksia.

• Kussakin mainosryhmässä voi olla vain yksi Videomainosmuoto: In-Stream, Video Discovery, ei-ohitettava In-Stream, Puskuri tai Outstream.
  • Videokampanjassa ei voi käyttää portfolion hintatarjousstrategiaa.

Näin luot Videokampanjan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse jokin seuraavista kampanjan tavoitteista:
    • Liidit
    • Verkkosivuston liikenne
    • Tuotteen ja brändin harkinta
    • Bränditietoisuus ja tavoittavuus.
  5. Valitse Video‑kampanjatyyppi.
    • Kampanjan tavoitteesta riippuen sinun on ehkä valittava myös kampanjan alatyyppi. Käytettävissä on seuraavat kampanjan alatyypit: Ohitettava In-stream, Puskuri, Ei-ohitettava In-stream, Outstream ja Mainossarja.
  6. Lisää kampanjalle nimi.
  7. Määritä Hintatarjousstrategia-osiossa kampanjan hintatarjousstrategia. Lue lisää hintatarjousstrategian määrittämisestä.
  8. Määritä Budjetti ja päivämäärät ‑osiossa budjettityyppi, kampanjan alkamis- ja päättymispäivä sekä budjetin jakelutapa.
    • Valitse budjettityypiksi Päivittäin (keskimääräinen summa, jonka olet valmis käyttämään joka päivä) tai Kampanja (kokonaisbudjetti, jonka olet valmis käyttämään koko kampanjan aikana) ja lisää haluamasi summa.
    • Valitse budjetin jakelutavaksi Normaali (jos haluat, että budjetti käytetään tasaisesti määritettynä aikana) tai Nopeutettu (jos haluat, että budjetti käytetään mahdollisimman nopeasti). Jos valitset Nopeutettu, budjetti saattaa loppua ennenaikaisesti.
  9. Valitse Verkostot-kohdasta, missä haluat Videokampanjasi näkyvän. Kampanjasta riippuen voit valita yhden tai useamman seuraavista verkostoista:
    • YouTube-hakutulokset: Mainokset voivat näkyä YouTubessa hakutulosten vieressä. Voit käyttää vain Video Discovery ‑mainoksia.
    • YouTube-videot: Mainokset voivat näkyä YouTube-videoissa, kanavasivuilla ja YouTuben etusivulla. Voit käyttää In-Stream- ja Video Discovery ‑mainoksia.
    • Videokumppanit Display-verkostossa: Mainokset voivat näkyä Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa.
  10. Valitse kielet ja alueet, joihin haluat kohdistaa kampanjan.
  11. Määritä, missä et halua kampanjan näkyvän, valitsemalla sisällön poissulkemisasetukset.
  12. (Valinnainen) Klikkaa Lisäasetukset, jos haluat kohdistaa kampanjan tietyille laitteille, rajoittaa näyttötiheyttä tai määrittää mainokselle aikataulun.
  13. Lisää mainosryhmälle nimi.
  14. Valitse haluamasi demografiset tiedot ja yleisötyypit.
  15. Valitse avainsanat, aiheet sekä sijoittelut, joissa haluat mainostesi näkyvän.
  16. Määritä hintatarjous, jos tämä vaihtoehto on käytettävissä.
  17. Siirry Videomainoksen luominen ‑osioon ja etsi lataamasi video tai lisää videon URL-osoite YouTubesta.
  18. Valitse kelvollinen videomainosmuoto. Kampanjan tavoitteesta riippuen voit valita seuraavista: In-stream-mainos, Video Discovery ‑mainos, Puskurimainos, Ei-ohitettava In-stream-mainos ja Outstream-mainos. Näet varoituksen Google Adsissa, jos kampanjassa ei voi käyttää tiettyä mainosmuotoa.
  19. Lisää lopullinen URL eli sen laskeutumissivun URL-osoite, jolle haluat mainostasi klikkaavien käyttäjien siirtyvän.
  20. Lisää näkyvä URL-osoite, joka voi olla lyhyempi versio lopullisesta URL-osoitteesta tai sama kuin lopullinen URL.
  21. Lisää toimintakehotus, jonka tulisi olla houkutteleva ja ohjata käyttäjät lopullisessa URL-osoitteessa määritetylle sivustolle.
  22. Lisää otsikko, joka näkyy ensimmäisenä tekstirivinä ja jolla voit mainostaa tuotettasi tai palveluasi.
  23. (Valinnainen) Klikkaa Mainoksen URL-vaihtoehdot (tarkennettu), jos haluat lisätä seurantamallin, lopullisen URL-osoitteen jälkiliitteen tai omia parametreja lopulliseen URL-osoitteeseen.
  24. Valitse kuva, joka luodaan automaattisesti YouTube-kanavasi videoiden perusteella (suositeltu tapa), tai kuva, jonka lataat itse täydentäväksi banneriksi. Täydentävät bannerit näkyvät vain tietokoneilla.
  25. Lisää mainokselle nimi.
  26. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Mainosryhmän luominen nykyiseen kampanjaan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Videokampanjat.
  3. Valitse muokattava kampanja.
  4. Valitse sivuvalikosta Mainosryhmät.
  5. Luo uusi mainosryhmä klikkaamalla pluspainiketta .
  6. Lisää mainosryhmälle nimi.
  7. Määritä hintatarjouksen summa.
  8. Aseta mainoksissa käytettävät kohdistustavat. Mainokset näytetään oletusarvoisesti kaikille katsojille.
  9. Valitse Oma YouTube-video ‑kohdan vierestä YouTube-video.
  10. Valitse Videomainoksen muoto ‑kohdan vierestä mainosmuoto. Mainosryhmässä voi olla vain yksi mainosmuoto.
  11. Lisää mainoksen luomiseen tarvittavat tiedot. Voit halutessasi tallentaa mainosryhmän luomatta mainosta.
  12. Klikkaa Tallenna mainosryhmä.

Tavoitteiden käyttäminen videokampanjoissa

Tavoitteen valitseminen voi auttaa sinua luomaan onnistuneen kampanjan.

Kampanjaa määrittäessäsi valittavissa ovat seuraavat tavoitteet:

• Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Bränditietoisuus ja tavoittavuus
  • tuotteen ja brändin harkinta.

Jos sinulla ei ole tavoitetta, voit myös valita vaihtoehdon Luo kampanja ilman tavoitetta.

Lue lisää kullekin tavoitteelle käytettävissä olevista muodoista ja verkostoista.

Tietoja kampanjoiden alatyypeistä

Liidit ja Liikenne verkkosivustolle

Lisää konversioita ‑alatyypin avulla voit saada verkkosivustollasi lisää klikkauksia ja haluamiasi konversioita.

Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Ohitettava In-Stream ‑alatyypin avulla voit tavoittaa katsojia YouTubessa ja muualla internetissä ohitettavilla In-Stream-mainoksilla, jotka on optimoitu tehostamaan impressioita.

Ei-ohitettava In-Stream ‑alatyypin avulla voit tavoittaa katsojia ei-ohitettavilla In-Stream mainoksilla, joilla varmistat, että koko viestisi näytetään.

Puskuri‑alatyypin avulla voit tavoittaa katsojia YouTubessa ja muualla internetissä puskurimainoksilla, jotka on optimoitu tehostamaan impressioita.

Outstream-alatyypin avulla voit saada useampia käyttäjiä kiinnostumaan brändistäsi näyttämällä puhelimille ja tableteille suunniteltuja Videomainoksia.

Mainossarja-alatyypin avulla voit kertoa tuotteen tai brändin tarinan näyttämällä käyttäjille sarjan videoita itse määrittämässäsi järjestyksessä.

Tuotteen ja brändin harkinta

Vaikuta harkintavaiheessa ‑alatyypin avulla voit saada käyttäjät tutustumaan brändiisi Videomainoksilla, jotka on suunniteltu lisäämään interaktiivisuutta ja aktivoitumista.

Shoppingalatyypin avulla voit kannustaa katsojia tutustumaan tuotteisiisi ja tekemään ostoksia sivustollasi mainostamalla osuvia tuotteita Videomainostesi yhteydessä (edellyttää Google Kauppiaskeskus ‑tiliä).

Mainossarja-alatyypin avulla voit kertoa tuotteen tai brändin tarinan näyttämällä käyttäjille sarjan videoita itse määrittämässäsi järjestyksessä.

Videokampanjan tavoitteet ja alatyypit

Tavoite

Alatyyppi

Verkostot

Mainosmuodot

Liidit Lisää konversioita

YouTube-videot, videokumppanit Display-verkostossa

Ohitettava In-Stream
Liikenne verkkosivustolle Lisää konversioita YouTube-videot, videokumppanit Display-verkostossa Ohitettava In-Stream

Tuotteen ja brändin harkinta

Vaikuta harkintavaiheessa

YouTube-haku, YouTube-videot, videokumppanit Display-verkostossa

Ohitettava In-Stream

Video Discovery

Shopping

(edellyttää Google Kauppiasportaali ‑tiliä)

YouTube-videot

Ohitettava In-Stream

Mainossarja

YouTube-videot

Ohitettava In-Stream

Ei‑ohitettava In-Stream

Puskuri

Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Ohitettava In-Stream

YouTube-videot, videokumppanit Display-verkostossa

Ohitettava In-Stream

Ei‑ohitettava In-Stream YouTube-videot, videokumppanit Display-verkostossa Ohitettava In-Stream
Puskuri YouTube-videot, videokumppanit Display-verkostossa Puskuri
Outstream Videokumppanit Display-verkostossa Outstream
Mainossarja YouTube-videot

Ohitettava In-Stream

Ei‑ohitettava In-Stream

Puskuri

Ei tavoitetta

Oma Videokampanja YouTube-haku, YouTube-videot, videokumppanit Display-verkostossa

Ohitettava In-Stream

Video Discovery

Puskuri

Mainossarja

YouTube-videot

Ohitettava In-Stream

Ei‑ohitettava In-Stream

Puskuri