Opret en videokampagne

Videoannoncer giver dig mulighed for at nå ud til din målgruppe på YouTube og forskellige steder på nettet på en spændende måde. Du kan oprette og administrere dine kampagner i Google Ads ved hjælp af kampagnetypen "Video".

I denne artikel beskrives den fremgangsmåde, du skal følge for at oprette en videokampagne og annoncegruppe.

Før du begynder

Her er nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du opretter videokampagner og -annoncer:

• Annoncer og annoncegrupper oprettes med kampagnetypen "Video". Alt efter dit kampagnemål er der forskellige typer videoannonceformater og budgivningsstrategier, du kan bruge.
  • Du kan kun oprette en videoannonce, hvis dine videoer hostes på YouTube.
  • Rapportering for videokampagner og -annoncegrupper inkluderer metrics, der er specifikke for videoannoncer, heriblandt visninger, visningsrate og opnåede handlinger, som ikke er tilgængelige i alle Google Ads-værktøjer til kampagnestyring.
  • Hvis du både vil anvende instream- og video discovery-formater i den samme videokampagne, skal du oprette flere annoncegrupper.

Følg den første vejledning nedenfor, hvis du vil oprette en videokampagne med kun ét annonceformat. Hvis du vil oprette en kampagne med flere forskellige annonceformater, skal du fortsætte til den anden vejledning nedenfor og oprette endnu en annoncegruppe.

Brug TrueView-instream-annoncer eller outstream-annoncer, hvis du vil placere annoncer på partnerwebsites og i apps på Displaynetværket.

• Der må kun være ét videoannonceformat i hver annoncegruppe (enten instream, der kan springes over, video discovery, instream, der ikke kan springes over, bumper eller outstream).
  • Du kan ikke bruge en porteføljebudstrategi til en videokampagne.

Sådan opretter du en videokampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. I sidemenuen skal du klikke på Kampagner.
  3. Klik på plusknappen , og vælg derefter Ny kampagne.
  4. Vælg et af følgende kampagnemål:
    • Kundeemner
    • Websitetrafik
    • Produkt- og brandovervejelse
    • Brandbevidsthed og rækkevidde
  5. Vælg kampagnetypen Video.
    • Afhængigt af dit kampagnemål skal du muligvis også vælge en kampagneundertype. Kvalificerede kampagneundertyper omfatter følgende: Instream-annoncer, der kan springes over, bumper, instream-annoncer, der ikke kan springes over, outstream og annonceserier.
  6. Angiv et navn til din kampagne.
  7. I sektionen "Budstrategi" skal du angive din budstrategi. Få flere oplysninger om at konfigurere en budstrategi
  8. I sektionen “Budget og datoer" skal du angive din budgettype, kampagnens start- og slutdato samt budgetleveringsmetoden.
    • Som budgettype skal du vælge Dagligt (det gennemsnitlige beløb, du vil bruge hver dag) eller Kampagne (det samlede budget, du vil bruge i kampagnens varighed), og angive det beløb, du vil bruge.
    • Som budgetleveringsmetode skal du vælge Standard (for at bruge dit budget jævnt fordelt over tid) eller Accelereret (for at bruge dit budget så hurtigt som muligt). Hvis du vælger Accelereret, kan dit budget blive opbrugt før tid.
  9. Under "Netværk" skal du vælge, hvor din videokampagne kan blive vist. Hvis din kampagne er kvalificeret, kan du vælge et eller flere af følgende netværk:
    • YouTube-søgning: Annoncerne kan blive vist ud for søgeresultaterne på YouTube. Du kan kun bruge video discovery-annoncer.
    • YouTube-videoer: Annoncerne kan blive vist i YouTube-videoer, på YouTube-kanalsider og på YouTube-startsiden. Du kan bruge instream- og video discovery-annoncer.
    • Videopartnere på Displaynetværket: Annoncerne kan blive vist på Google-videopartneres websites og i apps.
  10. Vælg de sprog og steder, kampagnen skal målrettes mod.
  11. Vælg dine indstillinger for indholdekskludering for at definere, hvor din kampagne skal køres.
  12. (Valgfrit) Klik på Yderligere indstillinger for at målrette mod specifikke enheder, angive en frekvensgrænse og angive en tidsplan for annoncen.
  13. Angiv et navn til din annoncegruppe.
  14. Vælg de demografiske segmenter og målgruppetyper, du vil nå ud til.
  15. Vælg de søgeord, emner og placeringer, hvor dine annoncer skal vises.
  16. Hvis denne indstilling er tilgængelig, skal du angive et budbeløb.
  17. I sektionen "Opret din videoannonce" skal du søge efter en video, du har uploadet, eller angive videoens webadresse på YouTube.
  18. Vælg et kvalificeret videoannonceformat. Afhængigt af dit valgte mål kan du vælge: Instream-annonce, Video discovery-annonce, Bumperannonce, Instream-annonce, der ikke kan springes over eller Outstream-annonce. Du får vist en meddelelse i Google Ads, hvis et bestemt annonceformat ikke er kvalificeret til kampagnen.
  19. Angiv den endelige webadresse, dvs. den landingsside, som folk skal ledes videre til, når de klikker på din annonce.
  20. Angiv den annoncerede webadresse, som enten kan være lig med den endelige webadresse eller en kortere version af den.
  21. Angiv en opfordring til handling, som skal være fængende og få folk til at besøge det website, der er angivet i den endelige webadresse.
  22. Angiv en overskrift, der vises som den primære tekstlinje til promovering af dit produkt eller din tjeneste.
  23. (Valgfrit) Klik på Valgmuligheder for annoncewebadresse (avancerede) for at tilføje en sporingsskabelon, et suffiks i den endelige webadresse eller tilpassede parametre i den endelige webadresse.
  24. Vælg enten et billede, der genereres automatisk ud fra videoerne på din YouTube-kanal (anbefales), eller et billede, du uploader manuelt, som dit ledsagende banner. Ledsagende bannere vises kun på computere.
  25. Angiv et navn til din annonce.
  26. Klik på Gem og fortsæt.

Sådan opretter du en annoncegruppe for en eksisterende kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Vælg Videokampagner i navigationspanelet.
  3. Vælg den kampagne, du vil redigere.
  4. I sidemenuen skal du klikke på Annoncegrupper.
  5. Klik på plusknappen  for at oprette en ny annoncegruppe.
  6. Angiv et navn til annoncegruppen.
  7. Angiv et budbeløb.
  8. Rediger de målretningsmetoder, du vil bruge for dine annoncer. Dine annoncer vises som standard til alle seere.
  9. Vælg en YouTube-video ud for "Din YouTube-video".
  10. Vælg et annonceformat ud for "Videoannonceformat". En annoncegruppe kan kun indeholde ét annonceformat.
  11. Angiv de obligatoriske oplysninger for at oprette din annonce. Du kan altid gemme din annoncegruppe uden at oprette en annonce.
  12. Klik på Gem annoncegruppe.

Brug af mål i videokampagner

Du kan vælge et mål, når du opretter en videokampagne. Dette er en nem metode til at konfigurere en vellykket videokampagne.

Når du opretter din kampagne, kan du vælge mellem disse mål:

• Kundeemner
  • Websitetrafik
  • Brandbevidsthed og rækkevidde
  • Produkt- og brandovervejelse

Du kan også vælge Opret din kampagne uden et mål, hvis du ikke har et specifikt mål.

Få flere oplysninger om, hvilke formater og netværk der er tilgængelige for hvert mål

Om kampagneundertyper

Kundeemner og Websitetrafik

Med undertypen "Øg antallet af konverteringer" kan du opnå flere klik og relevante konverteringer på dit website.

Brandbevidsthed og rækkevidde

Instream-annoncer, der kan springes over er en undertype, der kan hjælpe dig med at nå ud til seere på YouTube og på nettet med instream-annoncer, der kan springes over, og som er optimeret til effektive eksponeringer.

Undertypen "Instream-annoncer, der ikke kan springes over" kan hjælpe dig med at nå ud til kunder med hele dit budskab med instream-annoncer, der ikke kan springes over.

"Bumper" er en undertype, der kan hjælpe dig med at nå ud til seere på YouTube og på nettet med bumperannoncer, der er optimeret til effektive eksponeringer.

Med undertypen "Outstream" kan du gøre flere personer interesserede i dit brand ved hjælp af videoannoncer, der er designet til at nå ud til brugerne via deres telefoner eller tablets.

Med undertypen "Annonceserie" kan du fortælle en historie om dit produkt eller brand ved at vise brugerne en serie af videoer i den rækkefølge, du angiver.

Produkt- og brandovervejelse

Med undertypen "Påvirk kundeovervejelser" kan du knytte brugere til dit brand med videoannoncer, der er designet til at generere interaktion og engagement.

Med undertypen "Shopping"kan du promovere relevante produkter sammen med dine videoannoncer, så seerne opmuntres til at søge flere oplysninger om dine produkter og handle på dit website. Denne undertype kræver en Google Merchant Center-konto.

Med undertypen "Annonceserie" kan du fortælle en historie om dit produkt eller brand ved at vise brugerne en serie af videoer i den rækkefølge, du angiver.

Mål og undertyper i videokampagner

Mål

Undertype

Netværk

Annonceformater

Kundeemner Øg antallet af konverteringer

YouTube-videoer og videopartnere på Displaynetværket

Instream-annonce, der kan springes over
Websitetrafik Øg antallet af konverteringer YouTube-videoer og videopartnere på Displaynetværket Instream-annonce, der kan springes over

Produkt- og brandovervejelse

Påvirk kundeovervejelser

YouTube-søgning, YouTube-videoer og videopartnere på Displaynetværket

Instream-annonce, der kan springes over

Video discovery

Shopping

(kræver en Google Merchant Center-konto)

YouTube-videoer

Instream-annonce, der kan springes over

Annonceserie

YouTube-videoer

Instream-annonce, der kan springes over

Instream-annonce, der ikke kan springes over

Bumper

Brandbevidsthed og rækkevidde

Instream-annonce, der kan springes over

YouTube-videoer/videopartnere på Displaynetværket

Instream-annonce, der kan springes over

Instream-annonce, der ikke kan springes over YouTube-videoer og videopartnere på Displaynetværket Instream-annonce, der kan springes over
Bumper YouTube-videoer og videopartnere på Displaynetværket Bumper
Outstream Videopartnere på Displaynetværket Outstream
Annonceserie YouTube-videoer

Instream-annonce, der kan springes over

Instream-annonce, der ikke kan springes over

Bumper

Intet mål

Tilpasset videokampagne YouTube-søgning/YouTube-videoer/videopartnere på Displaynetværket

Instream-annonce, der kan springes over

Video discovery

Bumper

Annonceserie

YouTube-videoer

Instream-annonce, der kan springes over

Instream-annonce, der ikke kan springes over

Bumper