Om butiksbedømmelser

Butiksbedømmelser hjælper brugere med at finde virksomheder, hvor de kan få en kundeoplevelse af høj kvalitet, hvilket er med til at skabe tillid og give et mere velovervejet købsbeslutninger. Butiksbedømmelser kan derfor hjælpe sælgerne med at forbedre effektiviteten af annoncer og organiske fortegnelser og føre flere kvalificerede kunder til deres landingssider.

Fremgangsmåden for at komme godt i gang med butiksbedømmelser er den samme, uanset om du vil forbedre dine annoncer eller gratis fortegnelser.

Hvor og hvordan butiksbedømmelser vises

En illustration af en sælgerbedømmelse i Google Ads.

Butiksbedømmelser viser din butiks kundeoplevelse i annoncer og ikke-betalte formater og kan vises på mobil og nettet på tværs af Søgenetværket og YouTube. Butiksbedømmelser kan omfatte:

• En bedømmelse ud af 5 stjerner
  • Antallet af bedømmelser, virksomheden har fået
  • En kvalifikator, f.eks. den gennemsnitlige leveringstid, der fremhæver, hvorfor du fik bedømmelsen (hvis der er tilgængelige data)
  • Et link til at læse de nyeste anmeldelser

Annoncer

Tekstannoncer

Butiksbedømmelser viser en bedømmelse og en modifikator ud for dine tekstannoncer, så folk kan se, hvilke annoncører der har fået positive bedømmelser for god service. En bedømmelse på 3,5 eller derover er påkrævet for at vise en butiksbedømmelse i tekstannoncer.

En illustration af en sælgerbedømmelse i Google Ads.

Ikke betalt

Udvidede resultater

Butiksbedømmelser vises muligvis også sammen med søgeresultater med en bestemt sælger, når kunder handler på Google, og antal stjerner og anmeldelser vises.

En illustration af de sælgerbedømmelser, der vises under Udvidede resultater i Google Ads.

Gratis fortegnelser

Butiksbedømmelser viser en bedømmelse ud for en sælgers navn, når kunder interagerer med en gratis produktfortegnelse på Søgning eller i Shopping, hvilket hjælper kunderne med at skabe tillid til virksomheder, hvor de kan købe et produkt.

En illustration af første halvdel af en sælgerbedømmelse for et produkt i Google Ads.

En illustration af anden halvdel af en sælgerbedømmelse for et produkt i Google Ads.

Sådan kan du deltage

Fremgangsmåden for at komme godt i gang med butiksbedømmelser er den samme, uanset om du vil forbedre dine annoncer eller gratis fortegnelser.

Google henter butiksbedømmelserne fra pålidelige websites, der indsamler anmeldelser af virksomheder, samt fra brugere på Google. Disse bedømmelser afspejler først og fremmest kundernes overordnede forbrugeroplevelse af din virksomhed på landsbasis. Når du har en butiksbedømmelse i et bestemt land, vises de som standard i dine annoncer og fortegnelser.

Hvis du ikke har nogen anmeldelser eller en butiksbedømmelse for din butik, kan du bruge en af følgende tjenester:

Tjeneste Beskrivelse
Google Kundeanmeldelser

Et gratis program, der indsamler anmeldelser efter ordreopfyldelse på vegne af sælgere, som administreres i Google Merchant Center.

Få flere oplysninger om, hvordan du tilmelder dig programmet Google Kundeanmeldelser ved hjælp af onboarding-vejledningen.

Understøttede anmeldelsespartnere Google samarbejder med alle de understøttede anmeldelsespartnere, som er vist nedenfor i denne artikel. Kontakt den partner, du gerne vil samarbejde med, direkte.
Evaluering foretaget af Google og/eller andre evalueringspartnere

Disse programmer bruges til måling og evaluering af kvaliteten af den shoppingoplevelse, som onlineforhandlerne tilbyder.

Google indsamler data om udvalgte sælgere og den shoppingoplevelse, de tilbyder, via Google Søgning og research, der er foretaget af Google. Sørg for at tilmelde dig Google Merchant Center for at give Google mulighed for at indsamle data.

Hvor kommer bedømmelserne fra?

Google ændrer ikke eksisterende bedømmelser. Da vi gerne vil vise ensartede bedømmelser, tilpasser vi butiksbedømmelserne og filtrerer dem fra, som vi anser for at være utroværdige (f.eks. spam og misbrug) eller på anden måde problematiske anmeldelser, der ikke indikerer, at en transaktion har fundet sted. Google baserer butiksbedømmelser på en række forskellige kilder, heriblandt:

• Google Kundeanmeldelser: Et gratis program, der indsamler anmeldelser efter køb på vegne af sælgere, og det administreres i Google Merchant Center.
  • Shoppinganmeldelser af dit butiksdomæne, heriblandt kommentarer fra de forskellige understøttede anmeldelsespartnere efter ordreopfyldelse, der er angivet nedenfor, ud over brugere af Google Søgning.
  • Samlede effektivitetsmetrics fra shoppingundersøgelser, som er foretaget af Google.
    Bemærk! Anmeldelser bekræftes ikke af Google.

Understøttede anmeldelsespartnere

Vi indhenter også feedback fra følgende uafhængige anmeldelseswebsites, der samler anmeldelser af virksomheder. Annoncører kan kontakte en af disse partnere for at få hjælp til at indsamle anmeldelser:

Indsamler du sælgerbedømmelser på vegne af sælgere?
  • Hvis du allerede samarbejder med Google om sælgerbedømmelser og har brug for hjælp, kan du kontakte os.
  • Hvis du er anmeldelsesformidler, og du gerne vil indgå partnerskab med Google vedrørende sælgerbedømmelser, kan du læse vores krav og udfylde vores interesseformular, så vi kan vurdere, om du er kvalificeret.
    • Bemærk! Der tilføjes typisk kun 1 eller 2 nye partnere globalt om året.

Sådan tjekker du, om du har fået en butiksbedømmelse

Du kan se, om du har fået en butiksbedømmelse ved at redigere følgende webadresse, hvor du erstatter "{ditwebsite}" med webadressen til din startside: https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q={ditwebsite}

Du kan se oplysninger om dine butiks- og butiksbedømmelser, hvis dit website opfylder mindstekravene for sælgerbedømmelser.

Hvis dit websitedomæne er forskelligt fra land til land, skal du gentage ovenstående trin for hver variant. Hvis dit website bruger det samme domæne i flere lande og har anmeldelser i flere lande, viser webadressen ovenfor en side for ét land. Du kan redigere landekoden i browserens webadresse for at se andre lande. Hvis webadressen f.eks. indeholder "c=AU", kan du opdatere til "c=US" for at se bedømmelser for USA.

Bemærk! Hvis vi ikke har oplysninger om din butik, eller hvis den ikke opfylder minimumgrænseværdierne for butiksbedømmelser, indlæses der muligvis ikke en side med butiksbedømmelser for din startside. Hvis du har angivet en ugyldig webadresse eller en forkert startside, kan det også medføre, at der ikke indlæses en side med butiksbedømmelser. Selvom der er knyttet en butiksbedømmelse til dit domæne, betyder det ikke nødvendigvis, at den bliver vist i annoncer, da visning af butiksbedømmelser i annoncer afhænger af auktionsdynamik og andre faktorer.

Hvornår vises de?

Butiksbedømmelser vises sammen med kampagner på Søgenetværket, og de vises kun i et land, hvis mindst ét af følgende kriterier er opfyldt:

• Google har modtaget eller indsamlet et tilstrækkeligt antal unikke anmeldelser for det pågældende land fra Google Kundeanmeldelser eller vores tredjepartsanmeldelsespartnere inden for de seneste 24 måneder til at kunne beregne en butiksbedømmelse med sikkerhed. Hvor mange anmeldelser der er behov for, kan variere fra virksomhed til virksomhed, men de fleste sælgere kan få en bedømmelse, når der er indsamlet mindst 100 kvalificerede anmeldelser.
  • Google eller Googles partnere har foretaget en undersøgelsesbaseret vurdering af websitet.

Derudover skal begge disse kriterier være opfyldt:

• Der skal være opnået en gennemsnitlig bedømmelse på mindst 3,5 stjerner for tekstannoncer
    • Ubetalte fortegnelser kan vise butiksbedømmelser, hvis den gennemsnitlige bedømmelse er lavere end 3,5 stjerner
  • Annoncens synlige webadressedomæne skal matche det domæne, bedømmelserne er knyttet til

Anmeldelserne fra kunderne i et bestemt land bidrager kun til virksomhedens bedømmelse i det pågældende land.

Vi viser kun butiksbedømmelser, hvis den feedback, som bedømmelserne er baseret på, er relateret til det, der annonceres for.

Tips til annoncører

Aktivering af butiksbedømmelser i annoncer

• Du debiteres ikke for butiksbedømmelser. Når brugere klikker på dine annoncer med butiksbedømmelse, debiteres du som normalt for klik på din annonce. Hvis du ikke vil have butiksbedømmelser vist i dine annoncer, skal du følge vejledningen for at deaktivere butiksbedømmelser.
  • Det er ikke nødvendigt at være Shopping-annoncør eller have en Google Merchant Center-konto, for at dine annoncer eller fortegnelser er kvalificerede til butiksbedømmelser på Søgenetværket.

Rapportering om effektiviteten af butiksbedømmelser