Videomainosmuodot

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Video Discovery ‑mainokset ovat nyt In-Feed-videomainoksia. Mainosmuoto toimii nimenmuutoksesta huolimatta samalla tavalla kuin ennenkin.

Google Adsissa voit luoda kiinnostavia Videokampanjoita useiden videomainosmuotojen avulla. Ne tarjoavat erilaisia tapoja aktivoida asiakkaita YouTubessa ja videokumppaneiden sivustoilla. Saatavilla on seuraavanlaisia videomainosmuotoja:

Ohitettava In-Stream In-Feed Ei‑ohitettava In-Stream Puskuri Outstream ja lisäsisältö
  Kuva ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta Kuva Video Discovery ‑mainoksesta Kuva ei-ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta Kuva puskurimainoksesta Kuva Outstream-mainoksesta
Myyntivaltti: Käyttäjät voivat ohittaa mainoksen, joten saat käsityksen sen kiinnostavuudesta Näkyy erittäin aktivoituneille käyttäjille asiahaku- ja hakuvaiheessa Käyttäjät eivät voi ohittaa mainosta, joten he näkevät koko viestin Lyhyt, ei-ohitettava viesti tietoisuuden lisäämiseksi tai muiden mainosten vahvistamiseksi Lisää tietoisuutta Googlen ulkopuolella, käyttäjien käydessä heille tutuilla sivustoilla
Missä mainos näkyy? YouTube-videot, Googlen videokumppanien In-Stream-mainokset*, Googlen videokumppanien sovellukset* YouTube Homefeed, YouTube-haku YouTube-videot, Googlen videokumppanien In-Stream-mainokset*, Googlen videokumppanien sovellukset* YouTube-videot, Googlen videokumppanien In-Stream-mainokset*, Googlen videokumppanien sovellukset* Googlen videokumppanit
Videon enimmäispituus Ei enimmäispituutta (suositus alle 3 min) Ei enimmäispituutta 15–30 sekuntia 6 sekuntia Ei enimmäispituutta
Raportoidaanko katselukerrat Google Adsissa? Kyllä Kyllä Ei Ei Kyllä
Otetaanko julkiset lisäkatselukerrat huomioon? Kyllä (alle 10 sekunnin videoiden osalta ei) Kyllä Ei Ei Kyllä
Voidaanko uudelleenmarkkinoida katsojille? Kyllä Kyllä Ei Ei Kyllä
Missä kampanjoissa voidaan käyttää? Aktivoivat videokampanjat, videokatselukertakampanjat, Video – Reach ‑kampanjat Aktivoivat videokampanjat, videokatselukertakampanjat, Video – Reach ‑kampanjat Video – Reach ‑kampanjat Aktivoivat videokampanjat, Video – Reach ‑kampanjat Aktivoivat videokampanjat

*Jos otettu käyttöön Googlen videokumppaneissa

Vaikka videomainossisällön on oltava YouTubessa, videomainokset voivat näkyä sen lisäksi Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa (mainosmuodosta ja kampanja-asetuksista riippuen).

Tässä artikkelissa kerrotaan videomainosten hyödyistä ja vertaillaan eri videomainosmuotoja. Tutustu mainosmuotoihin tarkemmin alla. Voit myös lukea lisää videomainoksia koskevista käytännöistämme ja vaatimuksistamme. Ohjeet videon luomiseen Google Adsissa saat kohdasta Videon luominen elementtikirjastossa. Jos haluat lisätä videoon taustaselostuksen, lue artikkeli Taustaselostuksen lisääminen Videokampanjaan.

Kuva kaikista videomainosmuodoista

Huom. Tuotteen ja brändin harkinta ‑kampanjatavoite on yhdistetty Bränditietoisuus ja tavoittavuus ‑tavoitteeseen. Nyt kummankin kampanjan alatyypit sisältyvät Tietoisuus ja harkinta ‑tavoitteeseen. Näin tavoitteiden valitseminen on mainostajille helpompaa ja kaikki brändikampanjoiden alatyypit löytyvät samasta paikasta.

Ohitettavat In-Stream-mainokset

Kuva ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä ohitettavia In-Stream-mainoksia, kun haluat videosisältösi näkyvän muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen YouTubessa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Miten mainosmuoto toimii?

Ohitettavat In-Stream-mainokset näkyvät ennen muita videoita, niiden aikana tai niiden jälkeen tai koko näytön välimainoksina, jotka näkyvät ennen kuin katsoja voi siirtyä eteenpäin mobiilisovelluksessa. Katsoja voi halutessaan ohittaa mainoksen viiden sekunnin kuluttua.

Missä mainosmuoto näkyy?

Ohitettavat In-Stream-mainokset näkyvät YouTuben katselusivuilla sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Mistä minua veloitetaan?

Kun käytät katselukertakohtaisia hintatarjouksia, maksat joko siitä, että joku katsoo videota 30 sekunnin ajan (tai alle 30 sekunnin videon kokonaan) tai siitä, että joku aktivoituu mainoksen sisällä, sen mukaan, kumpi tapahtuu ensin.

Tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, CPA-tavoitehintatarjouksia ja konversiomäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa käytettäessä maksu perustuu impressioihin.

Minkä kampanjatavoitteiden kanssa voin käyttää tätä mainosmuotoa?

• Myynti
  • Liidit
  • Liikenne verkkosivustolle
  • Tietoisuus ja harkinta

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset

Kuva ei-ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä ei-ohitettavia In-Stream-mainoksia, kun haluat videosisältösi näkyvän muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen YouTubessa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa ja haluat, että katsojat näkevät koko viestisi eivätkä voi ohittaa videotasi.

Huom. 30 sekunnin ei-ohitettavat In-Stream-mainokset tulevat saataville Google Adsiin vuoden 2024 alkupuolella. Jos haluat lisätä niitä aiemmin, ota yhteyttä Googlen myyjään.

Miten mainosmuoto toimii?

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset kestävät enintään 30 sekuntia, ja ne näkyvät muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen. Katsojat eivät voi ohittaa mainosta.

Huom. Jotkin ei‑ohitettavat In-Stream-mainokset voivat näkyä myös YouTube TV:ssä, jos ne täyttävät ehdot. Lue lisää YouTube TV ‑mainoksista.

Missä mainosmuoto näkyy?

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset näkyvät YouTube-videoiden yhteydessä sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Mistä minua veloitetaan?

Ei-ohitettavissa In-Stream-mainoksissa käytetään tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, eli maksat impressioiden perusteella.

Minkä kampanjatavoitteiden kanssa voin käyttää tätä mainosmuotoa?

• Tietoisuus ja harkinta

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".

Pystysuuntaiset videomainokset

Optimoi Sovellus-, Maksimitulokset- ja Videokampanjasi lisäämällä pystyvideoita mainoselementeiksi parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Pystyvideot ovat mobiiliystävällisiä ja näkyvät koko näytöllä, joten voit aktivoida kampanjallasi paremmin käyttäjiä, jotka katsovat videoita mobiililaitteilla.

YouTubessa pystyvideoita tuetaan kaikissa videoita tukevissa kampanjoissa, ja niiden mahdollisia sijoitteluja ovat In-Feed, In-Stream, YouTube-haku ja YouTube Shorts. Joissain tapauksissa pelkkä pystyvideoelementin lisääminen Aktivoivaan videokampanjaan voi tuottaa 10–20 % enemmän konversioita kuin pelkkien vaakasuuntaisten videoiden käyttö YouTube Shortsissa.

YouTuben lisäksi mainoksesi näkyvät myös Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa, jotta voit tavoittaa suuremman yleisön. Suuri osa Googlen videokumppaneiden mainosinventaarista on keskittynyt pystysuuntaiseen sisältöön, kuten peli- ja videosovelluksiin, jotta voit paremmin hyödyntää pystysuuntaisia ja neliönmuotoisia videoelementtejäsi.

Huom. Pystyvideot voivat näkyä tietokoneella myös In-Feed-muodossa, sillä parhaita tuloksia tuottavia elementtejä näytetään käyttäjien toiminnan ja käyttöympäristön mukaan.

Jos haluat aloittaa pystyvideoelementtien luomisen, tutustu Google Adsin videotyökaluun.

In-Feed-videomainokset

Kuva Video Discovery ‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä In-Feed-videomainoksia, kun haluat videosisältösi näkyvän paikoissa, joissa se huomataan: esimerkiksi aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden vieressä, YouTube‑hakutuloksissa tai YouTube‑mobiilisovelluksen etusivulla.

Miten mainosmuoto toimii?

In-Feed-videomainokset sisältävät videostasi otetun pikkukuvan ja tekstiä. Mainoksen koko ja ulkoasu voivat vaihdella sen mukaan, missä mainos näkyy, mutta In-Feed-videomainokset kannustavat aina käyttäjiä klikkaamaan pikkukuvaa ja katsomaan videon. Video näkyy YouTuben katselusivulla tai kanavan etusivulla.

Missä mainosmuoto näkyy?

In-Feed-videomainokset näkyvät

• YouTube-hakutuloksissa
  • aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden rinnalla
  • YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Mistä minua veloitetaan?

Sinua veloitetaan, kun joku klikkaa mainosta katsoakseen sen tai joissakin tapauksissa katsoo mainosta automaattisesti toistettuna vähintään kymmenen sekuntia.

Mitä kampanjan tavoitteita minun on valittava, jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa?

• Tietoisuus ja harkinta

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".

Puskurimainokset

Kuva puskurimainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä puskurimainosta, kun haluat tavoittaa paljon katsojia lyhyen ja mieleenpainuvan mainoksen avulla.

Miten mainosmuoto toimii?

Puskurimainokset kestävät enintään kuusi sekuntia, ja ne näkyvät toisen videon edellä, aikana tai jälkeen. Katsojat eivät voi ohittaa mainosta.

Huom. Jotkin puskurimainokset voivat näkyä myös YouTube TV:ssä, jos ne täyttävät ehdot. Lue lisää YouTube TV ‑mainoksista.

Missä mainosmuoto näkyy?

Puskurimainokset näkyvät YouTube-videoissa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Mistä minua veloitetaan?

Puskurimainoksissa käytetään tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, eli maksat impressioiden perusteella.

Minkä kampanjatavoitteiden kanssa voin käyttää tätä mainosmuotoa?

• Tietoisuus ja harkinta

Huom. Voit myös käyttää tätä mainosmuotoa, jos valitset Google Adsista Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta ‑vaihtoehdon.

Outstream-mainokset ja lisäsisältö

Kuva Outstream-mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä Outstream-mainoksia ja lisäsisältöä, jos haluat laajentaa videomainosten tavoittavuutta mobiililaitteissa, mikä auttaa tavoittamaan lisää asiakkaita.

Miten mainosmuoto toimii?

Outstream-mainokset alkavat näkyä ääni mykistettynä. Katsoja voi poistaa mykistyksen napauttamalla videota. Outstream-mainosten tarkoituksena on parantaa videon tavoittavuutta kustannustehokkaalla tavalla.

Missä mainosmuoto näkyy?

Outstream-mainokset ovat vain mobiililaitteille tarkoitettuja mainoksia, jotka näkyvät Googlen videokumppaneiden useissa eri sijoitteluissa. Mobiiliverkossa Outstream-mainokset näkyvät bannereissa. Mobiilisovelluksissa ne näkyvät bannereissa, välimainoksina, In-Feed-mainoksina ja natiivimainoksina sekä niin pystysuuntaisina kuin koko näytön tilassa.

Lisäsisältö näkyy verkkosivustoilla, mobiiliverkossa ja sovelluksissa.

Outstream-mainokset voivat näkyä useissa eri mobiilisijoitteluissa. Mobiiliverkossa mainokset näkyvät bannereissa. Mobiilisovelluksissa ne näkyvät bannereissa, välimainoksina, In-Feed-mainoksina ja natiivimainoksina sekä niin pystysuuntaisina kuin koko näytön tilassa.

Mistä minua veloitetaan?

Outstream-mainosten hinnoittelu perustuu tuhannen näkyvän impression hintaan (vCPM), joten sinua veloitetaan vain siitä, että joku toistaa videotasi vähintään kahden sekunnin ajan.

Masthead-mainokset

Kuva Mastheadista

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, kun haluat lisätä uuden tuotteen tai palvelun tunnettuutta tai tavoittaa suuren yleisön lyhyen ajan kuluessa (esimerkiksi myyntitapahtuman aikana).

Masthead-mainoksia voi käyttää vain Googlen myyntiedustajan kautta tehtävän varauksen perusteella.

Miten mainosmuoto toimii?

Tietokone

• Masthead-mainoksessa näkyvä video pyörii automaattisesti ilman ääntä enintään 30 sekuntia YouTuben etusivun fiidin yläosassa. Masthead-mainos voi näkyä laajakuvana tai 16:9-kuvasuhteessa. Sen oikealla puolella näkyy tietopaneeli, jossa käytetään automaattisesti kanavasi elementtejä. Voit halutessasi lisätä paneeliin enintään kaksi täydentävää videota. Käyttäjä voi klikata mykistyspainiketta, jos hän haluaa kuunnella videon ääntä.
  • Automaattisen toiston jälkeen päävideo muuttuu oletuksena videon pikkukuvaksi. Kun käyttäjä klikkaa videota tai pikkukuvaa, hänet ohjataan videon katselusivulle YouTubessa.

Mobiililaite

• Masthead-mainoksessa näkyvä video pyörii automaattisesti loppuun asti ilman ääntä YouTube-sovelluksen yläosassa tai m.youtube.com-sivuston etusivun fiidissä.
  • Mobile Video Masthead ‑mainoksessa on videon pikkukuva, muokattava otsikko, kuvaustekstiä ja ulkoinen toimintakehotus. Mobile Video Masthead ‑mainos hakee automaattisesti myös kanavan nimen ja kuvakkeen mainostajan kanavalta. Kun käyttäjä klikkaa Mobile Video Mastheadia, hän pääsee suoraan videon YouTube-katselusivulle.

TV-näytöt

• Masthead-mainoksessa oleva video pyörii automaattisesti (jos tuettua) loppuun asti, ilman ääntä, YouTuben TV-sovelluksen yläosassa. Masthead voi näkyä laajakuvana tai 16:9-kuvasuhteessa. Käyttäjä voi reagoida masthead-mainokseen TV:n kaukosäätimellä. Automaattisen toiston jälkeen päävideo muuttuu oletuksena videon pikkukuvaksi. Kun käyttäjä klikkaa videota tai pikkukuvaa, hän siirtyy videon koko näytön kokoiselle katselusivulle.
  • TV:ssä näkyvään masthead-mainokseen ei voi lisätä toimintakehotusta.

Mistä minua veloitetaan?

Koska masthead-mainoksia on saatavilla vain varaamalla, veloitus menee tuhannen impression hinnan (CPM) mukaan. Voit saada Googlen mainontatiimiltä hinta-arvion ja vinkkejä impressiotavoitteiden valitsemiseen.