Tietoja videomainosmuodoista

Google Adsissa voit luoda kiinnostavia videokampanjoita useiden eri videomainosmuotojen avulla. Ne tarjoavat sinulle erilaisia tapoja tavoittaa asiakkaita YouTubessa ja videokumppaneiden sivustoilla. Saatavilla olevat videomainosmuodot ovat TrueView In-Stream ‑mainos, TrueView Video Discovery ‑mainos ja puskurimainos.

Vaikka videomainossisällön on oltava YouTubessa, videomainokset voivat näkyä YouTuben lisäksi videokumppaneiden sivustoilla sekä Google Display ‑verkoston sovelluksissa. Mainokset voivat näkyä myös tableteilla ja muilla mobiililaitteilla (mainosmuodosta ja asetuksista riippuen).

Tässä artikkelissa kerrotaan videomainosten eduista ja vertaillaan käytettävissä olevia videomainosmuotoja toisiinsa. Tutustu mainosmuotoihin tarkemmin alla. Voit myös lukea lisää videomainoksia koskevista käytännöistämme ja vaatimuksistamme.

TrueView-videomainokset

TrueView-mainoksia käyttäessäsi et maksa sattumanvaraisista impressioista etkä tapauksista, joissa ei ole varmaa, onko asiakas nähnyt mainoksen. Sinua veloitetaan vain silloin, kun käyttäjä katsoo videosi tai on vuorovaikutuksessa videon elementtien kanssa. TrueView-mainoksia on kahdenlaisia: In-Stream- ja Video Discovery ‑mainoksia.

Edut

Kaikki osapuolet hyötyvät: Katsojat näkevät heitä kiinnostavia videoita ja sinä saat enemmän katselukertoja yleisöltä, jonka tiedät olevan kiinnostunut viestistäsi. Koska voit itse päättää, kuinka paljon olet valmis maksamaan kustakin näyttökerrasta, tavoitat oikean yleisön sopivaan hintaan. Toisin kuin impressiokohtaisessa hinnoittelussa, sinun ei tarvitse maksaa aina, kun mainoksesi näytetään.

Muokkausmahdollisuus: Voit näyttää myös yli 30 sekuntia kestäviä videoita, joten voit kokeilla eri muotoja. Voit kokeilla pitkiä tuote-esittelyvideoita, videoita asiakkaiden suosittelupuheista tai opastusvideoita, joissa näytetään tuotteesi käytössä.

Laaja kattavuus: TrueView-mainokset voivat näkyä sekä YouTubessa että Display-verkoston muiden julkaisijoiden sivustoilla tietokoneilla ja älypuhelimilla. Ota huomioon, että TrueView-mainosten videosisällön on oltava YouTubessa.

TrueView In-Stream ‑mainokset

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, jos sinulla on videosisältöä, jota haluat mainostaa muiden videoiden edellä YouTubessa ja koko Display-verkostossa.

Miten se toimii?

Videomainos näytetään muita videoita ennen, niiden aikana tai niiden jälkeen. Katsoja voi halutessaan ohittaa mainoksen viiden sekunnin kuluttua.

Missä Display-verkoston mainoksia voidaan näyttää?

TrueView In-Stream ‑videomainoksia voidaan näyttää YouTube-katselusivuilla sekä videokumppanisivustoilla ja sovelluksissa Display-verkostossa.

​Miten minua veloitetaan?

Maksat silloin, kun katsoja katsoo videostasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos se kestää alle 30 sekuntia) tai on vuorovaikutuksessa videosi kanssa (sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu ensin).

Mitkä kampanjatavoitteet mahdollistavat In-Stream-mainosten käytön?

• Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Bränditietoisuus ja kattavuus
  • Tuotteen ja brändin harkinta (kaikki)
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

TrueView Video Discovery ‑mainokset

Tämä muoto tunnettiin aikaisemmin nimellä TrueView In-Display ‑mainokset.

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa videon mainostamiseen paikoissa, joissa se huomataan: esimerkiksi aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden vieressä, osana YouTube‑hakutuloksia tai YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Miten se toimii?

Mainos koostuu videostasi otetusta pikkukuvasta ja lyhyestä tekstistä. Mainoksen koko ja ulkoasu voivat vaihdella sen mukaan, missä mainos näytetään. Joka tapauksessa Video Discovery ‑mainokset houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan pikkukuvaa, jotta he näkisivät videon. Sitten video toistetaan YouTube-katselusivulla.

Missä mainoksia voidaan näyttää?

• YouTube-hakutuloksissa
  • Aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden ohella
  • YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Milloin minua veloitetaan?

Maksat ainoastaan silloin, kun katsoja päättää katsoa mainoksesi ja klikkaa pikkukuvaa.

Mitkä kampanjatavoitteet mahdollistavat Video Discovery ‑mainosten käytön?

• Tuotteen ja brändin harkinta
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

Puskurimainokset

Puskurimainokset ovat lyhyitä videomainoksia, joiden avulla voit tavoittaa lisää asiakkaita ja parantaa bränditietoisuutta.

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, kun haluat tavoittaa paljon katsojia lyhyen ja mieleenpainuvan mainoksen avulla.

Miten se toimii?

Puskurivideomainos on kuusi sekuntia pitkä, ja se näytetään videon edellä, aikana tai sen jälkeen. Katsoja ei voi ohittaa mainosta.

Missä mainoksia voidaan näyttää?

Puskurimainoksia voidaan näyttää YouTube-videoissa tai videoissa kumppanisivustoilla ja sovelluksissa Google Display ‑verkostossa.

​Miten minua veloitetaan?

Maksu perustuu impressioihin. Puskurimainoksissa käytetään tuhannen näyttökerran hintatarjouksia eli maksat aina silloin, kun mainos on näytetty 1 000 kertaa.

Mitkä kampanjatavoitteet mahdollistavat puskurimainosten käytön?

• Bränditietoisuus ja kattavuus
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

Outstream-mainokset

Outstream-mainokset ovat vain mobiililaitteille (puhelimille ja tableteille) tarkoitettuja videomainoksia, joita toistetaan kumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Outstream-mainosten tarkoituksena on edistää videomainosten kattavuutta mobiililaitteilla ja auttaa sinua tavoittamaan useampia asiakkaita.

Miten se toimii?

Outstream-mainosten toistaminen aloitetaan ääni mykistettynä. Käyttäjät voivat poistaa mykistyksen napauttamalla mainosta. Mainostajia veloitetaan vain, kun yli puolet mainoksen ruututilasta näkyy ruudulla vähintään kaksi sekuntia. Tämän muodon tarkoituksena on parantaa videon kattavuutta kustannustehokkaalla tavalla.

Missä mainoksia voidaan näyttää?

Samaa videomallia voidaan näyttää useissa eri mobiilisijoitteluissa. Mobiiliverkkosijoitteluissa Outstream-mainokset näkyvät bannereissa, kun taas mobiilisovellussijoitteluissa ne näkyvät bannereissa, välimainoksissa, In-Feed-mainoksissa, natiivimainoksissa sekä pystysuuntaisessa ja koko näytön tilassa.

Outstream-videot ovat vain mobiililaitteille tarkoitettuja mainoksia, joita näytetään kumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa Google Display ‑verkostossa. Tätä mainosmuotoa ei vielä voi käyttää YouTubessa.

Milloin minua veloitetaan?

Outstream-mainosten hinnoittelu perustuu katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hintaan (vCPM), joten sinua veloitetaan vain silloin, kun joku toistaa videota vähintään kahden sekunnin ajan.

Missä kampanjatavoitteissa käytetään Outstream-mainoksia?

• Bränditietoisuus ja kattavuus
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

Vinkki:

Valitsitpa minkä tahansa videomainostyypin, suosittelemme aktivoimaan mobiiliasiakkaita neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden avulla.