Om videoannonceformater

I Google Ads kan du oprette fængende videokampagner med en række videoannonceformater, som engagerer kunderne på forskellige måder på YouTube og på tværs af videopartnerwebsites. De tilgængelige videoannonceformater omfatter instream-annoncer, der kan springes over, instream-annoncer, der ikke kan springes over, video discovery-annoncer, outstream-annoncer, bumperannoncer og YouTube-mastheads.

Bemærk! Mastheads er kun tilgængelige på basis af reservationer via en Google-salgsrepræsentant. Se flere oplysninger under Om reserverede medieplaceringer på YouTube.

Videoannonceindhold skal hostes på YouTube, men videoannoncer kan vises på YouTube, på videopartnerwebsites og i apps overalt på Google Displaynetværket, herunder på tablets og mobilenheder (afhængigt af formatet og indstillingerne).

I denne artikel beskriver vi fordelene ved videoannoncer og sammenligner de forskellige tilgængelige videoannonceformater. Få detaljerede oplysninger om de enkelte formater nedenfor. Du kan også få flere oplysninger om vores politikker og krav.

Instream-annoncer, der kan springes over

Hvornår skal de bruges?

Brug dette format, når du har videoindhold, som du vil promovere før andre videoer på YouTube og på tværs af Displaynetværket.

Hvordan fungerer det?

Din videoannonce afspilles før, under eller efter andre videoer. Efter fem sekunder har seeren mulighed for at springe annoncen over.

Hvor kan annoncer til Displaynetværket vises?

Instream-videoannoncer, der kan springes over, kan vises på YouTube-afspilningssider, i videoer på videopartneres websites og i apps på Displaynetværket.

Hvordan bliver jeg debiteret?

Du betaler, når en seer ser 30 sekunder af videoen (eller hele videoen, hvis den er kortere end 30 sekunder) eller interagerer med videoen, alt efter hvad der indtræffer først.

Med CPM-budgivning betaler du ud fra antal eksponeringer. Til bumperannoncer bruges der CPM-budgivning (pris pr. tusinde eksponeringer), så du betaler, hver gang din annonce er blevet vist 1.000 gange.

Hvilke kampagnemål kan bruges til instream-annoncer?

• Kundeemner
  • Websitetrafik
  • Brandbevidsthed og rækkevidde
  • Produkt- og brandovervejelse (alle)
  • Kampagne uden et mål

Instream-annoncer, der ikke kan springes over

Instream-annoncer, der ikke kan springes over, er et annonceformat, som ikke kan springes over, og som er udviklet med henblik på at give dig mulighed for at få hele dit budskab ud til potentielle kunder.

Hvornår skal de bruges?

Brug dette format, hvis det er vigtigt for dig at få hele dit budskab ud til seerne.

Hvordan fungerer det?

En instream-annonce, der ikke kan springes over, har en varighed på maksimalt 15 sekunder og afspilles før, under eller efter en anden video. Seerne har ikke mulighed for at springe annoncen over.

Hvor kan annoncerne vises?

Annoncer, der ikke kan springes over, kan blive vist i YouTube-videoer, i videoer på partnerwebsites og i apps på Google Displaynetværket.

Hvordan bliver jeg debiteret?

Du betaler ud fra antallet af eksponeringer. Til annoncer, der ikke kan springes over, bruges der budgivning baseret på mål-CPM (pris pr. tusinde eksponeringer), så du betaler, hver gang din annonce er blevet vist 1.000 gange.

Hvilke kampagnemål kan bruges til annoncer, der ikke kan springes over?

• Brandbevidsthed og rækkevidde

Video discovery-annoncer

Hvornår skal de bruges?

Brug dette format til at promovere en video på steder, hvor folk søger efter indhold, f.eks. ud for relaterede YouTube-videoer, i søgeresultater på YouTube eller på startsiden for YouTube til mobilenheder.

Hvordan fungerer det?

Din annonce består af et miniaturebillede fra din video og noget tekst. Annoncens nøjagtige størrelse og udseende kan variere, afhængigt af hvor den vises, men video discovery-annoncer opfordrer altid folk til at klikke for at se videoen. Videoen afspilles derefter på YouTube-afspilningssiden.

Hvor vises annoncerne?

• I YouTube-søgeresultater
  • Sammen med relaterede YouTube-videoer
  • På startsiden for YouTube til mobilenheder

Hvordan bliver jeg debiteret?

Du debiteres kun, når seerne vælger at se din annonce ved at klikke på miniaturebilledet.

Hvilke kampagnemål kan bruges til video discovery-annoncer?

• Produkt- og brandovervejelse
  • Kampagne uden et mål

Outstream-annoncer

Outstream-annoncer er mobilspecifikke videoannoncer (telefoner og tablets), der afspilles på partnerwebsites og i apps.

Hvornår skal de bruges?

Outstream-annoncer giver dig mulighed for at udvide rækkevidden af dine videoannoncer på mobilenheder, hvilket hjælper dig med at nå ud til flere kunder.

Hvordan fungerer det?

Når outstream-annoncer begynder afspilningen, er lyden slået fra. Brugerne skal trykke på annoncen for at slå lyden til. Annoncørerne debiteres kun, når mere end halvdelen af annoncens skærmplads vises i mindst to sekunder. Formatet er designet til at øge din videorækkevidde til en attraktiv pris.

Hvor kan annoncerne vises?

Én videoskabelon kan køre på tværs af en række forskellige mobilplaceringer. For mobilwebplaceringer vises outstream-annoncer i bannere, mens de for mobilappplaceringer vises i bannere, mellemliggende annoncer, InFeed-annoncer, native-annoncer og i stående format samt fuldskærmsformat.

Outstream-videoer er mobilspecifikke annoncer, der vises på partnerwebsites og i apps på Google Displaynetværket. Dette annonceformat er endnu ikke tilgængeligt på YouTube.

Hvordan bliver jeg debiteret?

Du debiteres for outstream-annoncer baseret på pris pr. tusinde synlige eksponeringer (vCPM, viewable cost-per-thousand-impressions), så du bliver kun debiteret, når nogen ser din videoafspilning i to sekunder eller mere.

Hvilke kampagnemål kan bruges til outstream-annoncer?

• Brandbevidsthed og rækkevidde
  • Kampagne uden et mål

Bumperannoncer

Bumperannoncer er et kort videoannonceformat, som er designet til at give dig mulighed for at nå ud til flere kunder og øge bevidstheden om dit brand.

Hvornår skal de bruges?

Brug dette format, når du gerne vil nå bredt ud til seerne med et kort, fængende budskab.

Hvordan fungerer det?

Din bumpervideoannonce varer seks sekunder eller derunder og afspilles før, under eller efter en anden video. Seerne har ikke mulighed for at springe annoncen over.

Hvor kan annoncerne vises?

Bumperannoncer kan vises i YouTube-videoer, i videoer på partnerwebsites og i apps på Google Displaynetværket.

Hvordan bliver jeg debiteret?

Du betaler ud fra antallet af eksponeringer. Til bumperannoncer bruges der CPM-budgivning (pris pr. tusinde eksponeringer), så du betaler, hver gang din annonce er blevet vist 1.000 gange.

Hvilke kampagnemål kan bruges til bumperannoncer?

• Brandbevidsthed og rækkevidde
  • Kampagne uden et mål

YouTube-mastheads

Mastheads er et native-videoannoncebaseret format, der vises øverst i YouTube-startfeedet på computere, mobilenheder og tv-skærme. YouTube-startfeedet er en meget vigtig destination for seere, og mastheaden giver dig mulighed for at blive vist på den mest fremtrædende plads på startsiden. Mastheads er kun tilgængelige på basis af reservationer via en Google-salgsrepræsentant. Se flere oplysninger under Om reserverede medieplaceringer på YouTube.

Hvornår skal de bruges?

Brug dette format, når du vil øge opmærksomheden på eller lancere et nyt produkt eller en ny tjeneste eller nå ud til en stor målgruppe på kort tid (f.eks. en udsalgsbegivenhed).

Hvordan fungerer det?

Computer

• En udvalgt video i mastheaden afspilles automatisk uden lyd i op til 30 sekunder øverst i YouTube-startfeedet. Mastheaden kan vises i bredformat eller 16:9-format og inkluderer et informationspanel til højre, der automatisk bruger aktiver fra din kanal. Du har mulighed for at føje op til to ledsagende videoer til dette panel. Folk kan klikke på lydikonet, hvis de vil høre videoens lyd.
  • Når autoplay er slut, slår den primære video som standard over på videominiaturen. Når en person klikker på videoen eller på miniaturebilledet, føres vedkommende til YouTube-afspilningssiden for videoen.

Mobil

• En udvalgt video i mastheaden afspilles automatisk uden lyd i hele videoens varighed øverst i YouTube-appen eller m.youtube.com-startfeedet.
  • En Mobile Video Masthead indeholder et videominiaturebillede, en tilpasset overskrift, beskrivelsestekster og en ekstern opfordring til handling (CTA, call to action). En Mobile Video Masthead henter desuden automatisk kanalnavnet og -ikonet fra annoncørens kanal. Når en bruger klikker på en Mobile Video Masthead, afsluttes annoncen, og brugeren ledes hen på afspilningssiden i YouTube for den udvalgte video.

Tv

• En udvalgt video i mastheaden afspilles automatisk (hvis muligt) uden lyd i hele videoens varighed øverst i YouTube-appen på tv-skærme. Mastheaden kan vises i bredformat eller 16:9-format. Folk kan bruge deres tv-fjernbetjening til at interagere med mastheaden. Når autoplay er slut, slår den primære video som standard over på videominiaturen.  Når en person klikker på videoen eller miniaturebilledet, føres vedkommende til afspilningssiden for at se videoen på fuld skærm.
  • Du kan ikke føje en CTA til en masthead på tv-skærme.

Hvordan bliver jeg debiteret?

Da mastheads kun er tilgængelige på basis af reservationer, debiteres du med en fast pris pr. dag (CPD, cost-per-day) eller pris pr. tusinde eksponeringer (CPM, cost-per-thousand-impressions). Du kan i samarbejde med dit Google-annonceringsteam få et prisoverslag og eksponeringsmål for kampagnen.

Bemærk! Masthead-annoncer på tv-skærme kan kun bookes på CPM-basis. Alle indstillinger for målretning og annoncevisning er de samme som andre masthead-kampagner, der er booket på CPM-basis.