Google Ads ‑tilin suojaaminen

Datasi suojaaminen on erittäin tärkeää. Google suojaa Google Ads ‑tiliäsi monin tavoin, mutta voit parantaa suojausta myös itse alla kerrotuilla tavoilla.

Tarjoamme useita vaihtoehtoja, joiden avulla voit estää luvattoman pääsyn tilillesi. Tästä artikkelista löydät yleistä tietoa siitä, miten suojaamme tiliäsi ja miten voit auttaa datasi suojaamisessa.

Huom. Varmistaaksemme, että Google Ads ‑tilisi pysyy suojattuna, saat meiltä aika ajoin suosituksia sähköpostitse ja tililläsi näkyvien ilmoitusten kautta.

Muista, että kaikki, joilla on pääsy Google-tilillesi, voivat päästä myös Google Ads ‑tilillesi ja tutkia mainontadataasi. Luvattoman pääsyn estämiseksi Google-tili kannattaa suojata alla olevien ohjeiden avulla.

Google-tilin suojaaminen

Google suojaa dataasi tiettyjen käytäntöjen avulla. Google ei koskaan lähetä odottamattomia viestejä, joissa sinua pyydetään ilmoittamaan salasanasi tai muita arkaluontoisia tietoja sähköpostitse tai linkin kautta.

Joskus yritykset ja hakkerit teeskentelevät olevansa Googlen yhteistyökumppaneita ja yrittävät huijata ihmisiä luovuttamaan enemmän tietoja kuin pitäisi. Alla on esimerkkejä tavoista, joilla suojaamme dataasi, sekä hyödyllisiä vinkkejä siitä, milloin ja miten otamme sinuun yhteyttä. Lisätietoa saat linkitetyistä artikkeleista.

HTTPS

Epäilyttävät sähköpostit

Epäilyttävät puhelut

Tietoturvallinen HTTPS-protokolla auttaa suojaamaan tietojasi salaamalla datan selaimen ja verkkopalvelimen välillä. Google Ads suosittelee (ja joissakin tapauksissa edellyttää), että kaikissa URL-osoitteissa käytetään HTTP:n sijasta HTTPS:ää asiakkaiden henkilökohtaisten ja taloudellisten tietojen suojaamiseksi.

Google ottaa sinuun yhteyttä vain @google.com-päätteisistä sähköpostiosoitteista.

Google Partnerit ovat Googlen sertifioimia mainostoimistoja, markkinoinnin ammattilaisia ja verkkoasiantuntijoita. Lue lisää kolmantena osapuolena toimivista Google Partnereista.

Ennen kuin klikkaat sähköpostissa olevaa linkkiä, klikkaa sitä kakkospainikkeella ja valitse Kopioi linkin osoite tai Kopioi linkin sijainti. Liitä sitten kopioimasi linkki tekstinkäsittelyohjelmaan tai tekstikenttään ja katso, miltä URL-osoite näyttää.

Jos osoitteessa ei lue google.com (tai google.fi), se saattaa johtaa muulle kuin Googlen verkkosivulle.

Lue lisää täältä.

Pyydä soittajaa lähettämään sinulle sähköpostia.

Jos soittaja on Googlen edustaja, lähettäjän osoitteessa ja vastausosoitteessa on @google.com-pääte. Jos yhteydenotto tulee kolmannelta osapuolelta, tarkista, onko kyseessä Google Partner.

Pyydä soittajaa kertomaan kampanjoidesi tai mainosryhmiesi nimet ja klikkausmäärät.

Lue lisää täältä.

Google Ads ‑tilin suojausvaihtoehdot

Datasi suojaaminen on erittäin tärkeää. Google suojaa Google Ads ‐tiliäsi monin tavoin esimerkiksi estämällä luvattoman pääsyn tilille ja ehkäisemällä inhimillisiä virheitä. Alla on yleistä tietoa joistakin ominaisuuksista, joiden avulla voit pitää tilisi suojattuna. Lisätietoa saat täältä: Google Adsin tietoturvaopas.

Luvattoman pääsyn estämiseksi Google-tili kannattaa suojata alla olevien ohjeiden avulla.

Kaksivaiheinen vahvistus

Henkilöllisyyden todentaminen

Sallitut verkkotunnukset

Hallinnoijan tilin turvallisuusmandaatit

Googlen kaksivaiheinen vahvistus on helppo tapa suojata tili salasanavarkauksilta. Kun otat sen käyttöön, tilille kirjautuminen edellyttää salasanan lisäksi toista vahvistusvaihetta.

Lue lisää linkitetystä artikkelista.

Näiden haasteiden tarkoituksena on auttaa suojaamaan tiliäsi evästevarkauksilta. Kun yrität tehdä tietynlaisia muutoksia, Google Ads voi pyytää sinua todentamaan henkilöllisyytesi kerran vuorokaudessa suorittamalla haasteen, esimerkiksi lisäämällä puhelimeesi lähetetyn suojauskoodin.

Lue lisää linkitetystä artikkelista.

Lisäämällä suojausasetuksiin sallitut sähköpostin verkkotunnukset voit varmistaa, että Google Ads ‑tilisi käyttäjiksi ei kutsuta organisaatiosi ulkopuolisia henkilöitä.

Lue lisää linkitetystä artikkelista.

Turvallisuusmandaatti on Google Adsin hallinnoijan tilin asetus, jonka avulla voi määritellä suojauskäytännöt kaikille kyseisen tilin alaisille tileille. Asetusta käyttämällä suurten Google Adsin hallinnoijan tilien järjestelmänvalvojat voivat

1. edellyttää, että kaikilla käyttäjillä on käytössä kaksivaiheinen vahvistus tai lisäsuojaus
  2. rajoittaa tileille kutsuttavien käyttäjien sähköpostin verkkotunnuksia.

Lue lisää linkitetystä artikkelista.

Parhaat käytännöt Google Ads ‐tilin suojaamiseen

Suosittelemme tekemään säännöllisesti seuraavat asiat:

• Tarkista, kenellä on pääsy Google Ads ‐tilillesi.
  • Tarkista, onko tilille tehty luvattomia muutoksia.
  • Poista turhat käyttäjät.
  • Myönnä käyttäjille vain tarvittavat pääsyoikeudet.
  • Tarkista, onko tiliä linkitetty hallinnoijan tileihin.

Lisätietoa saat artikkelista Google Ads ‐tilin suojaaminen: Parhaat käytännöt.

Huijaukset tilille pääsemiseksi

Jos epäilet, että yhteydenoton tarkoituksena on huijata sinulta salasanasi, credit-korttisi numero tai muita arkaluontoisia tietoja, älä luovuta tietojasi. Jos tilisi saattaa olla uhattuna, suojaa se seuraamalla näitä ohjeita:

1. Ilmoita meille asiasta mahdollisimman pian täyttämällä tilin vaarantumisesta kertova lomake.
  2. Suojaa tilisi tietoturvavinkkien avulla.

Epäilyttävästä sähköpostista, puhelusta tai verkkosivusta ilmoittaminen

Kun olet suojannut tilisi, kerro meille tapahtuneesta, jotta voimme tutkia asiaa.

• Ilmoita sähköpostista tai puhelusta: Ota tällä lomakkeella yhteyttä verkkoasiantuntijaan.
  • Ilmoita verkkosivusta: Ilmoita epäilyttävän sivun URL-osoite tällä lomakkeella. Jos olet saanut linkin sähköpostitse, älä siirry sivustoon klikkaamalla linkkiä. Klikkaa linkkiä kakkospainikkeella ja valitse "Kopioi linkin osoite" tai "Kopioi linkin sijainti". Liitä sitten kopioimasi teksti lomakkeeseen.
  • Ilmoita kolmannesta osapuolesta: Ilmoita tällä lomakkeella ongelmasta, joka liittyy Google Ads ‐palveluja myyvään yritykseen.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hyvä tietää

Googlen tuotteet