Hintatarjouksen ja budjetin valitseminen

Jotta mainoksiasi voidaan näyttää Googlessa, sinun täytyy valita sopiva budjetti ja sopivat hintatarjousvaihtoehdot. Budjettisi määrittelee yksittäisen kampanjan kulurajan, joten sen pitäisi vastata summaa, jonka olet keskimäärin valmis käyttämään päivittäin (tai jonka haluat veloitettavan kuukausittaisessa luottokorttilaskussa ja joka saadaan kertomalla budjetti 30,4:llä eli keskimääräisellä kuukauden päivien lukumäärällä). Todelliset kulusi voivat olla tätä alhaisemmat valitsemasi hintatarjousten hallintatavan mukaan.

Korkein klikkauskohtainen hintatarjous on suurin summa, jonka olet valmis maksamaan mainoksesi klikkauksesta.. Hallinnoimalla hintatarjouksiasi voit vaikuttaa mainostesi saaman liikenteen määrään ja sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin. Kun käytät korkeampia hintatarjouksia, kampanjasi saa todennäköisesti enemmän liikennettä, vaikka rahaa kuluukin todennäköisesti enemmän. Kun käytät alhaisempia hintatarjouksia, kampanjasi tuottaa todennäköisesti vähemmän klikkauksia ja konversioita.

Tässä artikkelissa käsitellään kampanjan budjettia ja eri hintatarjousvaihtoehtoja sekä kerrotaan ohjeet uuden kampanjan hintatarjousten ja budjetin määrittämiseen.

Kampanjabudjettien toiminta

Google Adsissa voit määrittää kampanjalle päiväbudjetin tai jaetun budjetin. Voit määrittää päiväbudjetiksi keskimääräisen summan, jonka olet valmis kuluttamaan päivässä kyseisessä kampanjassa. Jos haluat tarkistaa kaikkien kampanjoidesi keskimääräisen päiväbudjetin, voit käyttää Kampanjat-välilehden Budjetti-saraketta. Jos haluat tarkastella mieluummin kuukausi- kuin päiväbudjettia, voit laskea kuukausibudjetin kertomalla keskimääräisen päiväbudjetin luvulla 30,4 (joka on kalenterikuukauden päivien määrän keskiarvo).

Vinkki: Aloita pienellä budjetilla

Jos olet aloittelija, kokeile 10–50 euron päiväbudjettia. Tarkista tilisi päivittäin sen jälkeen, kun olet ottanut uuden budjetin käyttöön, jotta näet kampanjoidesi kehityksen.

Voit määrittää jaetuksi budjetiksi summan, jonka olet valmis kuluttamaan saman asiakkaan kaikissa kampanjoissa. Seuraavassa esimerkissä näytetään, miten Google Ads optimoi kampanjasi kehityksen, kun käytät jaettua budjettia.

Esimerkki

Oletetaan, että olet varannut 100 € per päivä jaettavaksi tasan kahdelle kampanjalle. Jonakin päivänä toinen kampanja saattaa saada tavallista vähemmän näyttökertoja ja klikkauksia, jolloin kampanjan kulutus jää 40 €:oon. Jaetun budjetin ollessa käytössä Google Ads voi kohdistaa jäljelle jääneen 10 euroa uudelleen toiselle kampanjalle kampanjoiden kokonaistulosten maksimoimiseksi.

Jaetut budjetit ovat tehokkaita, kun asiakkaalle on määritetty sama tavoite useassa kampanjassasi. Voit määrittää jaetun budjetin esimerkiksi silloin, kun käytät sesonkikampanjoita, jotka hyödyntävät erilaisia juhlapyhiä (kuten uudenvuodenaattoa ja ystävänpäivää), ja rajoittaa asiakkaiden kaikkiin sesonkikampanjoihin liittyvää kulutusta määrittämällä asiakaskohtaisen jaetun budjetin.

Voit käyttää jaettuja budjetteja Google Ads ‑tilin jaetusta kirjastosta.

Jaetut budjetit eivät toimi kampanjaryhmään tai kokeiluun kuuluvissa kampanjoissa.

Ylijäämä

Koska liikenne vaihtelee päivittäin, Google voi sallia yhtenä päivänä jopa kaksinkertaisen kulutuksen keskimääräiseen päiväbudjettiisi nähden. Kutsumme tätä ylijäämäksi.

Googlen järjestelmä varmistaa kuitenkin, ettei mainostajalta laskuteta millään laskutuskaudella enempää kuin summa, joka saadaan kertomalla päiväbudjetti luvulla 30,4. Jos budjettisi on esimerkiksi 10 € päivässä, suurin veloitettava summa on 304 €.

Jos Google näyttää mainoksiasi liian usein ja kuukauden kustannukset ylittävät sen, mitä sinun olisi pitänyt kuukauden aikana maksaa asettamasi päiväbudjetin perusteella, saat ylijäämähyvityksen tilillesi automaattisesti. Jos kuukausittainen laskutusmääräsi on esimerkiksi 304 euroa ja laskutuskaudella on kertynyt kuluja 310 euroa, saat kuuden euron hyvityksen ja sinulta veloitetaan vain 304 euroa. Nämä hyvitykset näkyvät Tapahtumahistoria-sivullasi.

Vinkki: Tutustu suositeltuun budjettiisi

Kuluttavatko kampanjasi budjettisi loppuun? Budjettiasetuksiisi sisältyy vaihtoehto Näytä suositeltu budjetti, joka perustuu yleensä viimeisen 15 päivän tietojen pohjalta luotuun kampanjan tehokkuusanalyysiin.

Hintatarjousten toimintaperiaate

Useimmat käsittävät huutokaupan niin, että tietty tuote myydään sille, joka tarjoaa eniten. Googlen mainoshuutokaupassa mainoksen sijainti määritetään kuitenkin sekä laadun että hintatarjouksen perusteella. Vaikka kilpailija tekisi korkeamman hintatarjouksen, voit silti voittaa paremman sijainnin halvemmalla, jos käytät erittäin osuvia avainsanoja ja mainoksia. Maksat usein enimmäishintatarjoustasi alhaisemman hinnan, koska maksat vain pienimmän mahdollisen summan, joka riittää mainoksen sijainnin sekä mainoksen yhteydessä näytettävien mainosmuotojen, kuten sivustolinkkien, säilyttämiseen. Maksamastasi summasta käytetään nimitystä todellinen klikkauskohtainen hinta.

Voit asettaa hintatarjouksia usealla eri tavalla. Voit myös määrittää täyden valikoiman automaattisia hintatarjousstrategioita. Useimmat käyttäjät aloittavat kuitenkin hintatarjoustensa määrittämisen valitsemalla klikkausten maksimoinnin tai manuaaliset klikkauskohtaiset hintatarjoukset.

Klikkausten maksimointi vs. manuaaliset klikkauskohtaiset hintatarjoukset

Jos tavoitteesi on saada klikkauksia ja saada sitä kautta lisää liikennettä verkkosivustollesi, sinun kannattaa valita jompikumpi kahdesta seuraavasta klikkauskohtaisesta hintatarjousstrategiasta:

• Maksimoi klikkaukset on yksinkertaisin automaattinen hintatarjousstrategia. Kun määrität päiväbudjetin, Google Ads ‑järjestelmä hoitaa hintatarjouksia automaattisesti ja tuottaa budjetin rajoissa mahdollisimman paljon klikkauksia.
  • Manuaaliset klikkauskohtaiset hintatarjoukset ‑strategian avulla voit hoitaa korkeimpia klikkauskohtaisia hintatarjouksiasi itse. Voit määrittää erilaisia hintatarjouksia kampanjasi eri mainosryhmille tai yksittäisille avainsanoille tai sijoitteluille. Jos olet huomannut tiettyjen avainsanojen tai sijoittelujen olevan muita tuottavampia, voit kohdistaa suuremman osan mainosbudjetistasi kyseisiin avainsanoihin tai sijoitteluihin manuaalisten hintatarjousten avulla.

Vinkki: Arvioi avainsanaliikennettä

Kokeile avainsanojen suunnittelijaa. Sen avulla voit tutkia avainsanojesi arvioitua liikennettä, kuten klikkauksia, impressioita ja keskimääräisiä klikkauskohtaisia hintoja. Nämä arviot voivat auttaa sinua valitsemaan määritettävät hintatarjoukset ja budjetit.

Hintatarjouksen muokkaukset

Voit asettaa hintatarjouksen muokkauksia, jotka nostavat tai laskevat hintatarjouksiasi, kun mainoksesi kilpailee näkymisestä mobiililaitteissa, tietyissä sijainneissa ja tiettyinä päivinä ja aikoina. Hintatarjousten muokkausten avulla voit määritellä tarkemmin, milloin ja missä mainoksesi näkyy. Ne lisätään olemassa oleviin hintatarjouksiisi. Voit myös räätälöidä hintatarjousstrategiaasi määrittämällä useita yhdessä toimivia muokkauksia, kuten sijainti ja vuorokaudenaika tai vuorokaudenaika ja mobiililaitteet. Lue lisää hintatarjouksen muokkauksista.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja
  4. Valitse luotavan kampanjan tyyppi.
  5. (Valinnainen) Aseta kampanjan tavoite ja anna yrityksesi verkkosivuston URL-osoite.
  6. Siirry Valitse kampanja-asetukset -sivun Hintatarjoukset-osioon ja valitse hintatarjousstrategia.
  7. Vieritä Päiväbudjetti-osioon ja anna erillinen päiväbudjetti tai käytä jaettua budjettia.
  8. Valitse loput kampanja-asetukset ja klikkaa Tallenna ja jatka.