Vælg bud og budget

Når dine annoncer skal køres på Google, skal du vælge det rette budget og de rette valgmuligheder for budgivning. Dit budget etablerer en forbrugsgrænse for hver enkelt kampagne, så det skal svare til det gennemsnitlige beløb, du er parat til at bruge pr. dag. Dine faktiske omkostninger kan være lavere, alt efter hvordan du administrerer dine bud.

Bemærk! I Google Ads beregnes budgettet pr. dag. Hvis du har behov for at fastsætte et månedligt budget, skal du gange det daglige budget med 30,4, som er det gennemsnitlige antal dage i en måned. Du kan få flere oplysninger ved at læse Oversigt over budgetter. I din budgetrapport kan du se din månedlige forbrugsgrænse og din månedlige prognose.

Din maksimale budpris pr. klik (maks. CPC-bud) er det højeste beløb, du er villig til at betale for et klik på din annonce. Ved at administrere dine bud kan du få indflydelse på, hvor stor en trafikmængde du opnår via dine annoncer, og hvor stort et investeringsafkast annoncerne genererer. Med højere bud vil du sandsynligvis opnå mere trafik via din kampagne, men du vil sandsynligvis også bruge flere penge. Med lavere bud vil du sandsynligvis opnå færre klik og konverteringer via din kampagne.

I denne artikel forklares det, hvordan et kampagnebudget fungerer. Du får også en beskrivelse af de forskellige indstillinger for budgivning og en forklaring på, hvordan du angiver bud og budget for en ny kampagne.

Sådan fungerer kampagnebudgetter

Med Google Ads har du mulighed for at angive et gennemsnitligt dagligt budget eller et delt budget for en kampagne. Du kan angive et gennemsnitligt dagligt budget med det gennemsnitlige beløb, som du er villig til at betale pr. dag i den pågældende kampagne. Du kan tjekke dit gennemsnitlige daglige budget for alle kampagner i kolonnen "Budget" på fanen Kampagner. Hvis du foretrækker at opgøre dit budget pr. måned i steder for pr. dag, kan du beregne dit månedlige budget ved at gange dit daglige budget med 30,4 (det gennemsnitlige antal dage i en måned).

Tip! Start forsigtigt ud

Tjek din konto dagligt, efter at du har anvendt et nyt budget, for at se, hvordan kampagnerne klarer sig.

Du kan angive et delt budget med det beløb, som du er villig til at bruge på tværs af flere kampagner for den samme kunde. Følgende eksempel viser, hvordan Google Ads optimerer kampagneeffektiviteten, når du bruger et delt budget.

Eksempel

Lad os f.eks. sige, at du har et budget på 1000 kr. om dagen, der er jævnt fordelt på to kampagner. Din kampagne kan på en given dag få færre eksponeringer og klik end normalt, hvilket resulterer i, at der kun bruges 400 DKK. Med et delt budget kan Google Ads tage de overskydende 60 DKK, tildele dem til den anden kampagne og dermed maksimere det samlede resultat for dine kampagner.

Delte budgetter er effektive, når du har et antal kampagner med et fælles mål for en kunde. Du kan f.eks. angive et delt budget, når du har sæsonbetonede kampagner, der udnytter specifikke helligdage såsom nytårsaften eller valentinsdag, og angive et kundespecifikt delt budget for at sætte en øvre grænse for udgifterne til alle de sæsonbetonede kampagner.

Du kan få adgang til delte budgetter via Delt samling på din Google Ads-konto.

Delte budgetter kan ikke bruges til de kampagner, der er en del af en kampagnegruppe, eller de kampagner, der er en del af et eksperiment.

Overlevering

Da trafikken varierer fra dag til dag, kan Google tillade, at der bruges mere på din kampagne på én dag end det forbrug, dit daglige budget foreskriver. Dette kaldes overlevering.

Dit kampagneforbrug vil dog aldrig overstige det dobbelte af dit gennemsnitlige daglige budget på en given dag, og vores system sørger for, at du i en given faktureringsperiode aldrig opkræves mere end 30,4 ganget med dit gennemsnitlige daglige budgetbeløb. Hvis du f.eks. har et budget på 100 DKK pr. dag, kommer du maksimalt til at betale 3.040 DKK for hele kalendermåneden.

Hvis Google viser dine annoncer for ofte, og dine omkostninger for måneden ender med at overskride det, du skulle have betalt for måneden baseret på det gennemsnitlige daglige budget, du har angivet, vil dine opkrævninger stadigvæk ikke overstige den månedlige forbrugsgrænse. Hvis din månedlige forbrugsgrænse f.eks. er 3.040 DKK, og der er påløbet omkostninger på 3.100 DKK i en bestemt faktureringsperiode, bliver du kun opkrævet 3.040 DKK. Du kan se disse justeringer på siden Transaktionshistorik.

Tip! Se dit anbefalede budget

Bruger dine kampagner hele dit budget? Dine budgetindstillinger omfatter muligheden Vis anbefalet budget, som er baseret på en analyse af din kampagneeffektivitet, typisk over de seneste 15 dage.

Sådan fungerer budgivningen

Mange har et billede af en auktion som et sted, hvor en værdifuld genstand sælges til højeste bud. På vores annonceauktion tages der dog både højde for kvaliteten og buddet ved fastlæggelse af annoncepositionen. Selvom dine konkurrenter byder mere, end du gør, kan du altså opnå en højere position – til en lavere pris – med meget relevante søgeord og annoncer. Ofte betaler du mindre end dit maksimumbud, da du maksimalt kommer til at betale det mindst mulige beløb, der er påkrævet for at bevare din annoncerangering og eventuelle annonceformater, der vises sammen med din annonce, f.eks. undersidelinks. Det beløb, du betaler, kaldes for faktisk CPC.

Der er mange forskellige måder at angive dine bud på, herunder en hel række automatiske budstrategier. Men de fleste lægger ud med at angive deres bud med enten metoden "Maksimér antallet af klik" eller manuel CPC-budgivning.

"Maksimér antallet af klik" sammenlignet med manuel CPC-budgivning

Hvis dit mål er at opnå flere klik med det formål at generere trafik til dit website, kan du vælge mellem to forskellige budstrategier, der er baseret på pris pr. klik:

• Maksimér antal klik er den mest enkle automatiske budstrategi. Det eneste, du skal gøre, er at angive et gennemsnitligt dagligt budget, hvorefter Google Ads' AI administrerer dine bud for dig, så du opnår så mange klik som muligt inden for dit budget.
  • Manuel CPC-budgivning giver dig mulighed for selv at administrere dine maksimale CPC-bud. Du kan angive forskellige bud for hver annoncegruppe i din kampagne eller for individuelle søgeord eller placeringer. Hvis du mener, at bestemte søgeord eller placeringer er mere rentable, kan du bruge manuel budgivning til at tildele en større del af dit annonceringsbudget til disse søgeord eller placeringer.

Tip! Estimer søgeordstrafikken

Prøv Søgeordsplanlægning for at få trafikestimater, f.eks. estimater for antal klik eller eksponeringer eller gennemsnitlig CPC for dine søgeord. Disse estimater kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke bud og budgetter du skal angive.

Budjusteringer

Du kan angive budjusteringer, som hæver eller sænker dine bud, når din annonce konkurrerer med andre om at blive vist på mobilenheder, bestemte steder og bestemte dage og tidspunkter. Budjusteringer kan hjælpe dig med at styre, hvor og hvornår din annonce skal vises, og kan anvendes på dine eksisterende bud. Du kan også tilpasse din budstrategi ved at angive flere justeringer, der hænger sammen, f.eks. lokation og tidspunkt på dagen eller tidspunkt på dagen og mobilenheder. Få flere oplysninger i Om budjusteringer.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner på sektionsmenuen, og klik derefter på Kampagner.
  3. Klik på plusknappen , og vælg derefter Ny kampagne
  4. Vælg den kampagnetype, du vil oprette.
  5. (Valgfrit) Angiv et kampagnemål og webadressen for din virksomheds website.
  6. Find sektionen "Budgivning" på siden "Vælg kampagneindstillinger", og vælg en budstrategi.
  7. Rul til sektionen "Dagligt budget", og angiv et individuelt dagligt budget. Du kan også bruge et delt budget.
  8. Vælg dine øvrige kampagneindstillinger, og klik på Gem og fortsæt.