Hantera annonsgrupper för befintliga kampanjer

Med en annonsgrupp i en Google Ads-kampanj kan du ordna och inrikta dina annonser. Du kan ange bud och ordna sökord på annonsgruppsnivå. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och redigerar en annonsgrupp. Denna video innehåller en kort översikt:

Innan du börjar

Denna artikel handlar om annonsgrupper för befintliga kampanjer, men du kan också skapa annonsgrupper i samband med att du skapar en kampanj. Läs mer om hur du skapar en kampanj.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Skapa en annonsgrupp

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka under Alla kampanjer på den kampanj där du vill lägga till en annonsgrupp.
  4. Klicka på fliken Annonsgrupper.
  5. Klicka på + Annonsgrupp.
  6. Slutför den nya annonsgruppen enligt anvisningarna på sidan Skapa annonsgrupp.
  7. Klicka på Spara annonsgrupp.
New ad group

När du har skapat den nya annonsgruppen kan du komplettera den med fler annonser och sökord. Detta gör du genom att klicka på annonsgruppens namn och sedan klicka på flikarna Annonser eller Sökord.

Redigera en annonsgrupp

I tabellen på fliken Annonsgrupper kan du redigera en enskild annonsgrupp genom att klicka på dess statusikon eller bud i kolumnen Högsta CPS som standard. Om du vill byta namn på en annonsgrupp klickar du på pennikonen som visas när du placerar muspekaren bredvid annonsgruppens namn. Om du i stället klickar på annonsgruppens namn öppnas fliken Sökord.

Keywords tab

Om du vill göra ändringar i flera annonsgrupper samtidigt markerar du kryssrutorna vid annonsgrupperna för att aktivera knappen Redigera. (Du kan också klicka på kryssrutan på rubrikraden för att Välja alla.) Nu kan du ändra status, namn och bud för de valda annonsgrupperna.