Advertentiegroepen voor bestaande campagnes beheren

Binnen een Google Ads-campagne kunt u met een advertentiegroep uw advertenties indelen en targeten. U kunt biedingen instellen en zoekwoorden beheren op advertentiegroepniveau. In dit artikel wordt beschreven hoe u een advertentiegroep maakt of bewerkt. Voor een snel overzicht kunt u ook deze video bekijken:

Voordat u begint

Dit artikel gaat over advertentiegroepen voor bestaande campagnes. U kunt echter ook advertentiegroepen maken wanneer u een nieuwe campagne maakt. Meer informatie over hoe u een campagne maakt

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuwe advertentiegroep maken

Ga als volgt te werk om een nieuwe advertentiegroep te maken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  3. Klik op de plusknop om een nieuwe advertentiegroep te maken.

Een advertentiegroep bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  3. Plaats uw muisaanwijzer op instellingen die u wilt wijzigen en klik op het potloodpictogram Bewerken dat ernaast wordt weergegeven om de advertentiegroep te bewerken.