Tietoja ValueTrack-parametreista

Samanaikainen seuranta on nyt käytettävissä tililläsi. Samanaikainen seuranta nopeuttaa laskeutumissivusi latautumista, mikä voi vähentää menetettyjen käyntien määrää. Kun samanaikainen seuranta on käytössä, mainostasi klikkaavat asiakkaat siirtyvät suoraan lopulliseen URL‑osoitteeseesi ja klikkausten mittaaminen tapahtuu taustalla.  Samanaikainen seuranta on kaikkien tilien ainoa klikkausten mittaamisen seurantatapa. Varmista klikkausmittausratkaisusi toimittajalta, että ratkaisusi on yhteensopiva samanaikaisen seurannan kanssa. Lue lisätietoja samanaikaisesta seurannasta.

Helpoin tapa aloittaa mainoksiisi liittyvien tietojen seuraaminen on käyttää ValueTrack-parametreja. ValueTrack-parametrit ovat URL-parametreja, joita voi lisätä mainosten aloitussivun URL-osoitteisiin. Nämä parametrit keräävät tietoja mainoksen klikkausten lähteistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää ValueTrack-parametreja seurantamallisi kanssa. ValueTrack-parametreja kannattaa käyttää, jos tavoitteenasi on saada lisätietoja mainostesi klikkauksista tai jos olet vasta aloittamassa seurantaa.

Huom. ValueTrack-tunnukset ovat 64-bittisiä.

Ennen kuin aloitat

Jos seuranta ei ole sinulle ennestään tuttua, lue ensin artikkeli Google Adsin seuranta.

Näin ValueTrack toimii

ValueTrack-parametrit ovat tietynlaisia URL-parametreja. Jokainen URL-parametri koostuu aaltosulkeissa ({}) olevasta tekstistä (esim. {matchtype}). Voit lisätä parametreja mainoksesi lopulliseen URL-osoitteeseen, seurantamalliin tai omaan parametriin.

Kun käyttäjä klikkaa mainostasi, Google Ads korvaa ValueTrack-parametrin arvolla, joka perustuu mainoksen klikkaushetken tietoihin. Esimerkiksi parametri {matchtype} ilmaisee mainoksesi käynnistäneen avainsanan vastaavuustyypin. Kun katsot dataasi, näet {matchtype}-tekstin sijasta ValueTrackin tallentaman arvon "b" laajalle vastaavuudelle, arvon "p" lausekevastaavuudelle tai arvon "e" tarkalle vastaavuudelle. Jos arvoa ei voida lisätä, ValueTrack-parametrin kohta jätetään tyhjäksi.

Voit tarkastella näitä tietoja Google Analyticsissa tai käyttämässäsi kolmannen osapuolen tarjoamassa ohjelmistossa tai sivustoanalyysiohjelmistossa.

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on kenkäkauppa, jonka verkkosivuston osoite on http://www.example.com. Haluat seurata laitteita, joita ihmiset käyttävät mainostasi klikatessaan.

Voit määrittää lopulliseksi URL-osoitteeksi www.example.com ja lisätä sitten ValueTrack-parametrit {lpurl} ja {device} seurantamalliisi URL-valinnoissa (tämä kannattaa tehdä tilitasolla). Seurantamalli näyttää tällöin tältä:

{lpurl}?device={device}

Kun käyttäjä sitten tekee hakuja pöytätietokoneellaan tai kannettavalla tietokoneellaan ja klikkaa mainostasi, hänen klikkaamansa URL-osoite näyttää tältä:

www.example.com/?device=c

Kun käytät tätä ValueTrack-parametria, voit seurata seurantaohjelmistossasi laitteita, joita asiakkaat käyttävät siirtyäkseen verkkosivustollesi.

ValueTrack-parametrit, joihin sisältyy IF-funktioita

URL-parametreihin voi sisältyä IF-funktioita. Tällöin voit määrittää tietyn arvon, joka lisätään mainoksen tyypin mukaisesti. Voit korvata tekstin [value] haluamallasi tekstillä, ja kyseinen teksti näkyy sitten datassasi.

Esimerkki

Jos haluat nähdä, onko mainostasi klikattu hakuverkostossa, käytä {ifsearch:[value]}-parametria. Jos muutat tekstin [value] tekstiksi haku ja käyttäjä klikkaa mainostasi hakuverkostossa (esimerkiksi Google-hakutulossivulta), näet datassasi tekstin "haku".

Yhteensopivuus Google Ads ‑kampanjoiden kanssa

ValueTrack-parametrit ovat yhteensopivia Haku-, Display-, Shopping-, Video- ja Sovelluskampanjoiden kanssa. Tietyt kampanjakohtaiset edellytykset on kuitenkin pidettävä mielessä.

ValueTrack-parametrien käyttäminen Dynaamisten hakumainosten kanssa

Google luo Dynaamisten hakumainosten lopullisen URL-osoitteen automaattisesti. Voit kuitenkin käyttää ValueTrack-parametreja seurantamalleissa ja muokatuissa parametreissa. Seurantamallissasi on oltava ValueTrack-parametri, joka lisää lopullisen URL-osoitteen (esim. {lpurl}-parametri). Katso esimerkki

ValueTrack-parametrien käyttäminen Sovelluskampanjoissa

Voit käyttää ValueTrack-parametreja Sovelluskampanjoissa, jos käytät kolmannen osapuolen analytiikkaratkaisua, jossa käytetään vahvistettuja asennuksia. Lue lisää