Tietoja ValueTrack-parametreista

Helpoin tapa aloittaa mainoksiisi liittyvien tietojen seuraaminen on käyttää ValueTrack-parametreja. ValueTrack-parametrit ovat URL-parametreja, joita voi lisätä mainosten aloitussivun URL-osoitteisiin. Nämä parametrit keräävät tietoja mainoksen klikkausten lähteistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää ValueTrack-parametreja seurantamallisi kanssa. ValueTrack-parametrit ovat hyvä idea, jos tavoitteenasi on saada lisätietoja mainostesi klikkauksista tai jos olet vasta aloittamassa seurantaa.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos et tiedä, miten seuranta toimii, tutustu AdWordsin seurantaominaisuudet -artikkeliin ennen aloittamista.

ValueTrackin toiminta

ValueTrack-parametrit ovat tietynlaisia URL-parametreja. Jokainen URL-parametri koostuu aaltosulkeissa ({}) olevasta tekstistä (esim. {matchtype}). Nämä parametrit voivat sisältyä mainoksesi lopulliseen URL-osoitteeseen, seurantamalliin tai muokattuun parametriin.

Kun käyttäjä klikkaa mainostasi, AdWords korvaa ValueTrack-parametrin arvolla, joka perustuu mainoksen klikkaushetken tietoihin. Esimerkiksi parametri {matchtype} ilmaisee mainoksesi käynnistäneen avainsanan hakutyypin. Kun tarkastelet tietojasi, {matchtype}-tekstin sijasta ValueTrack tallentaa arvon "b" laajalle haulle, arvon "p" ilmaushaulle tai arvon "e" tarkalle haulle. Jos arvoa ei voida lisätä, ValueTrack-parametrin kohta jätetään tyhjäksi.

Voit tarkastella näitä tietoja Google Analyticsissa tai käyttämässäsi kolmannen osapuolen tarjoamassa ohjelmistossa tai sivustoanalyysiohjelmistossa.

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on kenkäkauppa, jonka verkkosivuston osoite on http://www.example.com. Haluat seurata laitteita, joita ihmiset käyttävät mainostasi klikatessaan.

Voit määrittää lopulliseksi URL-osoitteeksi osoitteen www.esimerkki.fi. Tämän jälkeen voit lisätä ValueTrack-parametrit {lpurl} ja {device} seurantamalliisi URL-valinnoissa (tämä kannattaa tehdä tilitasolla). Seurantamallisi näyttäisi tällöin tältä:

{lpurl}?device={device}

Nyt kun käyttäjä tekee hakuja pöytätietokoneellaan tai kannettavalla tietokoneellaan ja klikkaa mainostasi, hänen klikkaamansa URL-osoite näyttää seuraavanlaiselta:

www.example.com/?device=c

Kun käytät tätä ValueTrack-parametria, voit seurata seurantaohjelmistossasi avainsanoja, joita asiakkaat käyttävät siirtyäkseen verkkosivustollesi.

ValueTrack-parametrit, joihin sisältyy IF-funktioita

URL-parametreihin voi sisältyä IF-funktioita. Tällöin voit määrittää tietyn arvon, joka lisätään mainoksen tyypin mukaisesti. Voit korvata tekstin [value] haluamallasi tekstillä, ja kyseinen teksti näkyy sitten tiedoissasi.

Esimerkki

Jos haluat nähdä, onko mainostasi klikattu hakuverkostossa, käytä {ifsearch:[value]}-parametria. Jos muutat tekstin [value] tekstiksi haku, näet tiedoissasi tekstin "haku", jos käyttäjä klikkaa mainostasi hakuverkostossa (esimerkiksi Google-hakutulossivulta).

Yhteensopivuus AdWords-kampanjoiden kanssa

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

ValueTrack-parametrit ovat yhteensopivia hakuverkostokampanjoiden ja Display-verkoston kampanjoiden kanssa, mutta niihin liittyy tiettyjä kampanjakohtaisia edellytyksiä, jotka on pidettävä mielessä.

ValueTrack-parametrien käyttäminen dynaamisissa hakumainoksissa

Google luo dynaamisten hakumainosten lopullisen URL-osoitteen automaattisesti. Voit kuitenkin käyttää ValueTrack-parametreja seurantamalleissa ja muokatuissa parametreissa. Seurantamallissasi on oltava ValueTrack-parametri, joka lisää lopullisen URL-osoitteen (esim. {lpurl}-parametri). Esimerkki

ValueTrack-parametrien käyttäminen mobiilisovelluskampanjoissa

Voit käyttää ValueTrack-parametreja mobiilisovelluskampanjoissasi, jos käytössäsi on vahvistettuja asennuksia käyttävä kolmannen osapuolen toimittama analytiikkaratkaisu. Lisätietoja