Om ValueTrack-parametre

Parallel Tracking er nu tilgængeligt for din konto. Parallel Tracking hjælper med at indlæse din side hurtigere, hvilket kan være med til at reducere antallet af mistede besøg. Parallel Tracking sender kunderne direkte fra din annonce til den endelige webadresse, mens målingen af antallet af klik foregår i baggrunden.  Parallel Tracking er den eneste sporingsmetode til måling af antallet af klik for alle konti. Kontakt din udbyder af klikmåling for at få bekræftet, at Parallel Tracking er kompatibelt. Få flere oplysninger om Parallel Tracking.

Den nemmeste metode til at begynde at spore oplysninger om dine annoncer er at bruge ValueTrack-parametre. ValueTrack-parametre er en type webadresseparametre, som du kan føje til dine annoncers webadresser for landingssider. Disse parametre indsamler oplysninger om kilden for dine annonceklik.

Denne artikel beskriver, hvordan ValueTrack-parametre fungerer med din sporingsskabelon. Det er en god idé at bruge ValueTrack-parametre, hvis du gerne vil have flere oplysninger om antal klik på din annonce, eller hvis du lige er begyndt at bruge sporing.

Bemærk!
  • ValueTrack-id'er er 64-bit.
  • Der kan gå 24-48 timer, før ændringer af sporingsskabeloner afspejles i de annoncer, der vises, efter at opdateringerne er foretaget.

Før du begynder

Hvis du ikke er fortrolig med, hvordan sporing fungerer, kan du læse Om sporing i Google Ads, før du går i gang.

Sådan fungerer ValueTrack

ValueTrack-parametre er en slags webadresseparametre. Den enkelte webadresseparameter er en tekststreng, der starter og slutter med en krøllet parentes ({}), f.eks. {matchtype}. Disse parametre kan være en del af din annonces endelige webadresse, sporingsskabelon eller tilpassede parameter.

Når en person klikker på din annonce, erstatter Google Ads ValueTrack-parameteren med en værdi, der er baseret på de forhold, der gjorde sig gældende, da der blev klikket på annoncen. Eksempelvis angiver parameteren {matchtype} matchtypen for det søgeord, der aktiverede visningen af annoncen. Når du får vist dine data, erstatter ValueTrack {matchtype} med værdien "b" (for "broad match", dvs. bredt match), "p" (for "phrase match", dvs. sætningsmatch) eller "e" (for "exact match", dvs. eksakt match). Når der ikke kan indsættes en værdi, erstattes ValueTrack-parameteren af en tom plads (et mellemrum).

Du kan se disse oplysninger i Google Analytics eller i din tredjepartssoftware.

Eksempel

Lad os sige, at du administrerer en skobutik med websitet http://www.example.com og gerne vil spore, hvilken type enhed folk bruger, når de klikker på din annonce.

Du kan vælge at angive www.example.com som endelig webadresse og derefter føje ValueTrack-parametrene {lpurl} og {device} til din sporingsskabelon under Webadresseindstillinger (vi anbefaler, at dette konfigureres på kontoniveau). Din sporingsskabelon ser i så fald således ud:

{lpurl}?device={device}

Hvis en person nu søger på sin stationære eller bærbare computer og klikker på din annonce, ser den webadresse, vedkommende klikker sig videre til, således ud:

www.eksempel.dk/?device=c

Ved hjælp af denne ValueTrack-parameter kan din sporingssoftware spore de enheder, som folk har brugt til at nå frem til dit website.

ValueTrack-parametre med IF"-funktioner

Nogle webadresseparametre har "IF"-funktioner, hvilket vil sige, at du kan angive en bestemt værdi, som du vil indsætte afhængigt af den pågældende annonce. Du kan erstatte [value] med din egen foretrukne tekst – det er denne tekst, der vises i dine data.

Eksempel

Ved hjælp af parameteren {ifsearch:[value]} kan du se, om der blev klikket på din annonce på Søgenetværket. Hvis du ændrer [value] til search, kan du se teksten "search" i dine data, hvis nogen klikker på din annonce på Søgenetværket (f.eks. fra en Google-søgeresultatside).

Kompatibilitet med Google Ads-kampagner

ValueTrack-parametre er kompatible med kampagner på Søgenetværket, på Displaynetværket, Shopping-kampagner, videokampagner samt appkampagner. Der er dog nogle kampagnespecifikke krav, som du skal være opmærksom på.

Brug af ValueTrack-parametre sammen med dynamiske søgeannoncer

Google genererer automatisk den endelige webadresse i dynamiske søgeannoncer. Du kan dog bruge ValueTrack-parametre i dine sporingsskabeloner og dine tilpassede parametre. Din sporingsskabelon skal indeholde en ValueTrack-parameter, der indsætter din endelige webadresse (f.eks. parameteren {lpurl}). Se et eksempel.

Brug af ValueTrack-parametre sammen med appkampagner

Du kan bruge ValueTrack-parametre sammen med dine appkampagner, hvis du bruger en analyseløsning fra tredjepart, der bruger bekræftede installationer. Få flere oplysninger.