Problemer med klik og klikrate

Hvis dine klik og din klikrate ikke lever op til dine forventninger, kan det muligvis løses nemt og enkelt. Du skal blot vælge et af problemerne nedenfor for at finde ud af, hvordan du får dine klik eller din klikrate tilbage på sporet:

Markering Jeg får flere klik end eksponeringer på mine søgeord eller annoncer

Dette kan skyldes tre ting:

• Du ser på rapporter med datointervallet "I dag". Da der er forskel på, hvor tit annoncevisnings- og klikdata opdateres i løbet af dagen, er det muligt, at antallet af klik og eksponeringer ikke giver mening, når du sammenligner dem.
  • Kunderne foretager prissammenligninger ved at klikke på flere forskellige annoncer. Da browsere typisk gemmer søgeresultatsider i cachen, registrerer Google ikke flere eksponeringer, så antallet af klik kan overstige antallet af eksponeringer.
  • Kunderne klikker muligvis på mere end ét link i din annonce. Du bliver ikke debiteret for mere end to klik pr. annonceeksponering, og Google Ads bortfiltrerer eventuelle ugyldige klik, som vi registrerer.

Bemærk!

Hvis du trykker på knappen Tilbage for at vende tilbage til søgeresultatsiden, medfører det ikke, at der registreres en ny eksponering.

Markering Jeg får klik fra steder, der ligger uden for det område, jeg målretter mod

Google identificerer en kundes IP-adresse for at fastslå, hvor kunden befinder sig. Derefter får brugeren vist annoncer, der er målrettet mod vedkommendes placering. Hvis du vil se, hvor effektive dine annoncer er i forhold til kundens placering, kan du se dataene for geografisk effektivitet.

Du vil måske af og til bemærke, at du har modtaget klik fra besøgende, som befinder sig uden for det område, du har målrettet mod. Det kan der være nogle forskellige årsager til:

Annonce, der vises ved stedspecifikke søgninger

Din annonce vises måske for en kunde med en IP-adresse uden for det område, du har målrettet mod, hvis kundens søgeforespørgsel specifikt angiver det pågældende område. Hvis du f.eks. annoncerer for en italiensk restaurant og målretter mod København, kan din annonce blive vist for en kunde, der befinder sig i Odense, men har søgt på "København pizza".

Vi har udviklet dette system til fordel for dig, så du kan nå ud til så mange mennesker som muligt, som søger efter dine varer eller ydelser. Men hvis du synes, at dine klik ikke giver de forventede resultater, kan du prøve at bruge indstillingerne for avanceret geografisk målretning til at vise dine annoncer til de kunder, der sandsynligvis er fysisk placeret i det område, du målretter mod.

Bemærk! Hvis du kun målretter mod kunder, der er fysisk placeret i det målrettede område, skal eventuelle placeringsudtryk i dine søgeord også være inden for det målrettede område. Hvis udtrykkene falder uden for dit målrettede område, vises dine annoncer ikke for det pågældende søgeord. Hvis du f.eks. målretter mod kunder i København, men en kunde søger efter "Odense pizza" eller "Fredericia pizza", vises din annonce ikke for disse søgeord.

Annonce, der vises på landespecifikt domæne

Hvis du vælger geografisk målretning på lande-/områdeniveau, bliver din annonce muligvis vist for kunder med IP-adresser uden for det land, du har målrettet imod, hvis de søger på det landespecifikke Google-domæne, der svarer til dit valg af målretning. Eksempel: Hvis din kampagne f.eks. er målrettet mod Danmark, får en kunde med en spansk IP-adresse måske vist din annonce, hvis vedkommende søger på Google.dk, som er Googles specifikke domæne for Danmark.

Hvis du ikke ønsker, at din annonce skal vises på et landespecifikt domæne til kunder uden for det land, du har målrettet mod, har du to muligheder:

• Målret efter fysisk placering: Målret mod hele det land, hvor dine annoncer skal vises, og vælg den avancerede målretningsmulighed "Målret efter fysisk placering".
  • Regional eller tilpasset målretning: Skift den geografiske målretning for kampagnen fra land/område til den regionale eller tilpassede målretning. I det tidligere eksempel kan du f.eks. målrette din kampagne mod alle områder i Danmark i stedet for at målrette din kampagne mod landet Danmark. Du vil nå ud til samme målgruppe, men din annonce vil ikke blive vist på Google.dk til kunder med IP-adresser uden for de regioner i Danmark, du har valgt.

Hvis du er bekymret for at modtage klik uden for den ønskede region, kan du udelukke visse områder fra at se din annonce. Se, hvordan du ekskluderer bestemte områder fra dine målrettede steder.

Markering Mine omkostninger stiger, men jeg får ikke flere klik

Dette kan skyldes to ting:

• Dit kvalitetsresultat er muligvis på vej i den forkerte retning. Du kan tjekke kvalitetsresultaterne for dine søgeord på fanen Søgeord på din Google Ads-konto ved at placere musemarkøren over taleboblen ud for et vilkårligt søgeord. Du kan se resultater for alle dine søgeord på én gang ved at klikke på rullemenuknappen Søgeordsoplysninger og derefter vælge Diagnosticer søgeord. Du kan også få vist kvalitetsresultater for alle søgeord på din konto på samme tid ved at føje kolonnen Kvalitetsresultat til dine kontostatistikker. Se, hvordan du forbedrer dit kvalitetsresultat.
  • Priserne på dit marked stiger. Dine konkurrenter hæver muligvis deres bud, hvilket betyder, at du er nødt til at hæve dine priser for at være konkurrencedygtig.

Markering Min klikrate er lavere end forventet

Er du utilfreds med din CTR? Husk! Der er ikke nogen "normal" eller "gennemsnitlig" klikfrekvens for alle annoncører. Hvis du alligevel mener, at din annonce ikke er så effektiv, som den burde være, er her et par tips til, hvad du kan kigge på:

• Dine søgeord er muligvis for generelle. Hvis din klikrate er lavere end 1 % på Google Søgenetværket for bestemte søgeord, kan du prøve at fjerne disse søgeord og tilføje mere specifikke, målrettede søgeord i stedet.

Tip!

• Det er altid en god idé at sikre, at dine annoncer er specifikke, relevante og har en tydelig opfordring til handling.
  • Få flere forslag til, hvordan du opretter vellykkede tekstannoncer.
  • Kliktrafik kan variere på grund af sæsonbetonede interesser eller aktuelle begivenheder. Det er almindeligt med udsving pga. sæsonbetonede kampagner eller særlige udsalg. Søgeord, der er populære på bestemte tider af året (f.eks. termer, der er relateret til store sportsbegivenheder), modtager også en større mængde klik, uanset om du har foretaget sæsonbestemte ændringer af kontoens indhold.
  • Hvis dine annoncer vises på Displaynetværket, er din CTR muligvis lavere end den, du normalt oplever på Søgenetværket. Det skyldes, at kunder på websites på Displaynetværket læser oplysningerne i stedet for at søge med søgeord. På en travl side på Google Displaynetværket skal en annonce også være endnu skarpere for at få en læsers opmærksomhed end på en søgeside. Det er derfor generelt bedre at overveje at benytte andre målinger, f.eks. konverteringer, for annoncer på Displaynetværket og at se individuelt på din CTR for hvert netværk.

Markering Jeg er bekymret for ugyldige klik

Ugyldige klik er i bund og grund klik, som Google ikke betragter som "rigtige" klik, f.eks. klik fra en robot eller automatiske klikværktøjer. Du kan se antallet og procentdelen af klik, der er blevet klassificeret som ugyldige, og som er blevet automatisk filtreret fra din konto, ved at tilføje kolonnen "Ugyldige klik" på fanen Kampagner eller fanen Dimensioner. Du kan være ganske rolig. Du debiteres ikke for disse klik, og de påvirker ikke dine kontostatistikker.