Maksun tilan ja saldon tarkistaminen

Voit tarkistaa Google Ads ‑tilisi maksut ja saldon milloin tahansa seuraamalla alla olevia ohjeita.

Maksun tilan tarkistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Laskutus ja maksut.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Tapahtumat.
  4. Varmista tietotaulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta, että Yksityiskohtainen tapahtumanäkymä on valittuna. Jos näin ei ole, valitse se klikkaamalla alanuolta.
  5. Kuvaus-sarakkeessa on maksun rivikohde. Näkyvissä voi olla seuraavia kuvauksia:
    • Automaattinen maksu ajoitettu: Automaattinen maksu veloitetaan lähipäivinä. Tämä tila näkyy tileillä, joilla käytetään automaattisia maksuja ja joilla pankkitili on määritetty ensisijaiseksi maksutavaksi. Kun maksu on suoritettu, sen kohdalla näkyy Automaattinen maksu.
    • Kesken: Kustannustoimi, maksu tai oikaisu on käynnissä. Kun maksu on suoritettu, sen kohdalla näkyy Maksu tai Automaattinen maksu. Voi kulua joitakin minuutteja, ennen kuin tämä rivikohde päivittyy Tapahtumahistoria-sivulla manuaalisen maksun suorittamisen jälkeen.
    • Maksu: Suorittamasi maksu on lisätty tilillesi.
    • Automaattinen maksu: Automaattinen maksu on lisätty tilillesi.
    • Maksu hylätty: Pankki tai luottokorttiyhtiö on hylännyt maksusi.
    • Automaattinen maksu hylätty: Pankki tai luottokorttiyhtiö on hylännyt maksusi.

Nykyisen saldon tarkistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Laskutus ja maksut.
  3. Sivulla olevassa Saldosi-kohdassa näkyy negatiivinen tai positiivinen arvo. Merkitykset ovat seuraavat:
    • Negatiivinen luku tarkoittaa tilisaldoa, jota käytetään tuleviin mainontakuluihin. Jos käytät automaattisia maksuja, tilin saldo on negatiivinen vain silloin, kun olet suorittanut maksun, joka ylittää aiemman saldon.
    • Positiivinen luku tarkoittaa summaa, jonka olet velkaa kerryttämästäsi mainostoiminnasta. Jos käytät automaattisia maksuja, saldo on yleensä positiivinen, ellet ole suorittanut maksua, joka ylittää aiemman saldon. Positiivinen saldo ei ole mahdollinen, jos käytät manuaalisia maksuja.

Vinkki

Positiivinen saldo voi toisinaan näkyä sulkeissa Google Ads ‑tililläsi.