Importer Google Analytics-konverteringer til Google Ads

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Hvis du fra og med 3. oktober 2022 importerer én eller flere konverteringshandlinger fra et Google Analytics 4-område og Google Ads registrerer at du allerede har en Universal Analytics-konverteringshandling i kontoen din, blir Google Analytics 4-konverteringshandlinger angitt som «sekundære» som standard.

Hvis du vil bruke disse Google Analytics 4-konverteringshandlingene til budgivning, må du bytte fra «sekundær» til «primær». For å unngå dupliserte konverteringer må du enten fjerne Universal Analytics-konverteringshandlingen eller endre den fra «primær» til «sekundær».

Når du skal analysere kundeaktiviteten du har på nettstedet ditt, kan du for eksempel importere Google Analytics-konverteringene dine til Google Ads og registrere antallet konverteringer via konverteringssporingen du finner der. Det finnes også to andre alternativer, og du kan bruke en hvilken som helst kombinasjon av alle de tre alternativene samtidig. Vis delen nedenfor for å se disse tre alternativene sammenlignet.

Sammenlign antallet Google Analytics-konverteringer med antallet registrert via Google Ads-konverteringssporingen

Konverteringssporing i Google Analytics 4-områder

• Dette er ideelt hvis du vil måle aktivitet på og registrere konverteringer i appen din eller på nettstedet ditt. Finn ut mer om Google Analytics 4-områder.
  • Med denne funksjonen kan du ta med konverteringer fra andre kilder enn Google Ads, og den anbefales dermed hvis du vil spore all kundetrafikk på nettstedet.

Google Ads-konverteringssporing

Fordeler

Det finnes visse fordeler ved å importere Google Analytics-konverteringene dine til Google Ads. Du kan blant annet

• få tilgang til Google Analytics-konverteringene samt data om Google Ads-klikkene dine
  • se Google Analytics-konverteringsdata i Google Ads
  • gi smart budgivning tilgang til data som budene kan optimaliseres med utgangspunkt i, noe som potensielt kan føre til flere konverteringer og reduserte kostnader

Før du begynner

Hvis du vil begynne å importere data, må du knytte Google Ads-kontoen din sammen med en Google Analytics-konto og slå på automatisk merking i Google Ads-kontoen.

Veiledning

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen og deretter på Sammendrag.
  3. Velg + Ny konverteringshandling.
  4. Velg Importér, og klikk så på Google Analytics (UA) (for Universal Analytics-områder) eller Google Analytics (GA4) (for Google Analytics-områder).
  5. Klikk på Fortsett.
  6. Velg funksjonene du vil importere, på den neste siden, og klikk så på Importér og fortsett.
  7. Klikk på Ferdig.

Google Ads begynner så å importere dataene fra Analytics-området ditt. Historiske data som skriver seg tilbake til tiden før importeringen, blir ikke tatt med.

Vær oppmerksom på følgende

Det kan ta opptil 24 timer før konverteringsdata fremgår i Google Ads. Når de blir tilgjengelige, kan du se de importerte konverteringsdataene side om side med de eksisterende konverteringsdataene dine på Konverteringer-siden. Du kan også tilpasse kolonnene på Kampanjer-fanen, slik at disse dataene blir tatt med. Rapportene som er tuftet på konverteringsdataene du har importert, kan omfatte modellerte konverteringer som anslag i de tilfellene der Google ikke får observert alle konverteringene.

Når Analytics-data (f.eks. mål) er importert til Google Ads, er de underlagt vilkårene for bruk av Google Ads.

Endre konverteringsinnstillingene for importerte konverteringer

Når du har importert Analytics-konverteringene dine, kan du endre dem akkurat som du endrer konverteringshandlinger opprettet i Google Ads.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen og deretter på Sammendrag.
  3. Klikk på navnet på den importerte konverteringen du vil endre.
  4. Klikk på Endre innstillingene nederst til høyre.
  5. Endre det du måtte ønske, og klikk på Lagre-knappen.

Dataavvik

Det kan forekomme avvik mellom konverteringsstatistikken fra Google Analytics og konverteringssporingen i Google Ads.

Finn ut hvordan du korrigerer avvik i antallet konverteringer. Hvis du har dobbeltsjekket at konfigurasjonen er riktig, kan de aktuelle avvikene skyldes årsakene vi lister opp nedenfor.

Transaksjonsdato

I Google Ads rapporteres konverteringer ut fra datoen og klokkeslettet for klikket som førte til den ønskede handlingen, ikke ut fra datoen da selve handlingen inntraff.

Tenk deg for eksempel at en person så og klikket på annonsen din 19. juli, men at vedkommende ikke kjøpte noe på nettstedet ditt før neste dag, altså 20. juli. I Google Ads blir konverteringen da tilskrevet datoen for klikket, nemlig 19. juli. I Google Analytics blir imidlertid konverteringen tilskrevet datoen for den faktiske konverteringen, altså 20. juli.

Tellemetode

I Google Ads kan du velge å telle enten alle konverteringer eller unike konverteringer. Dette styrer du via tellemetoden du velger for hver konverteringshandling (inkludert Analytics-mål og -transaksjoner som importeres til Google Ads). I «Konverteringer»-kolonnen i Google Ads ser du konverteringer som skjedde innenfor det valgte konverteringsvinduet, i henhold til den valgte tellemetoden. I Universal Analytics-områder telles imidlertid alle mål og transaksjoner. Dette kan føre til avvik.

Eksempel

I Universal Analytics-området ditt har du definert et mål for å fylle ut et skjema for potensielle salg. En person fyller ut to skjemaer (i ulike økter) etter et annonseklikk, og dette vises som to målfullføringer i Analytics. Du importerer dette målet til Google Ads og angir «Unik» som tellemetode, og derfor ser du bare én konvertering.

Ugyldige klikk
Enkelte mål eller konverteringshendelser som rapporteres i Analytics, filtreres kanskje bort når de importeres til Google Ads-kontoen din, av teknologien vår for ugyldige klikk. Den registrerer ikke det som ser ut som mistenkelig eller ugyldig klikkaktivitet.
Utløpsdatoer for informasjonskapsler
Google Ads-informasjonskapsler utløper 90 dager etter et kundeklikk. I Analytics brukes det imidlertid en informasjonskapsel som varer i opptil to år. Google Ads-konverteringer kan ha et konverteringsvindu på 1–90 dager. Dette betyr at dersom en kunde fullfører en konvertering etter det angitte konverteringsvinduet, registreres ikke konverteringen i Google Ads. Den registreres likevel i Analytics hvis den forekommer innen to år etter klikkdatoen.
Forsinkelser i importerte Analytics-konverteringer
Konverteringsdata for Analytics importeres til konverteringssporingen opptil ni timer etter at konverteringene har skjedd.
Endringer i navn på mål og rapporteringsvisninger i Universal Analytics-områder
Hvis du endrer navnet på et mål eller en rapporteringsvisning som inneholder de importerte Analytics-målene dine, gjenspeiles de nye navnene i Google Ads etter at det aktuelle målet blir fullført av en kunde. Det kan ta opptil et døgn før endringene gjenspeiles i Google Ads-kontoen din.
Deduplisering av importerte transaksjoner fra Analytics

Husk at transaksjons-ID-er fra Analytics blir importert som bestillings-ID-er til Google Ads. Overlappende konverteringer blir automatisk deduplisert i Google Ads-kontoen din. Finn ut hvordan du bruker transaksjons-ID-er for å minimere antallet dupliserte konverteringer.

Transaksjoner i Analytics som har den samme ID-en, blir bare deduplisert dersom de forekommer i den samme økten. Hvis den samme transaksjons-ID-en er forbundet med flere økter, teller Analytics én transaksjon per økt. Når disse dataene importeres til Google Ads, blir det bare talt én transaksjon per transaksjons-ID. Du kan derfor komme til å se færre konverteringer (transaksjoner) i Google Ads enn i Google Analytics-rapportene dine. Finn ut mer om sammenligning av konverteringsberegninger i Analytics og Google Ads.

Finn ut mer om mulige årsaker til at antallet konverteringer i UA og GA4 ikke stemmer overens.

Har du problemer?

Løs problemer med tilknytning

Hvis du trenger mer hjelp med Google Analytics i Google Ads, kan du kontakte oss.