Betalningsinställningar i Google Ads

Om du använder månadsvis fakturering: Google Ads-konton i Indonesien som inte använder IDR inaktiveras senast i början av maj 2019.

Om du använder automatiska eller manuella betalningar: Google Ads-konton i Indonesien som inte använder IDR inaktiveras senast i början av juli 2019.

Skapa ett nytt konto med IDR för att kunna fortsätta annonsera. Läs mer

Betalningsinställningarna bestämmer när du betalar för dina annonser. Google Ads har tre huvudinställningar för betalningar i ditt land: automatiska betalningar, manuella betalningar och månadsvis fakturering.

• Automatiska betalningar: när dina annonser har startat debiterar Google Ads automatiskt din betalningsmetod.

• Manuella betalningar: du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna sedan visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

• Månadsvis fakturering: Google erbjuder dig en viss kredit på annonseringskostnaderna. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall kan vara tillfälligt otillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och visar hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om tillägg av en ny betalningsmetod.

Automatisk betalning
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när ditt konto når en förbestämd betalningsgräns, beroende på vad som inträffar först.

Så fungerar betalningsgränsen

Betalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före slutet på faktureringsperioden på 30 dagar höjs gränsen upp till maxgränsen. Gränsen varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter i ditt konto vilken gräns som gäller. Tänk på att det fakturerade beloppet kan överstiga gränsen något om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har börjat med ditt Google Ads-konto och att din ursprungliga gräns är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor efter 30 dagar debiteras du efter 30 dagar och gränsen förblir 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader innan 30-dagarsperioden är slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs din gräns till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • påbörjas en ny 30-dagarsperiod omedelbart.

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första betalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiterar vi honom för hans kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än betalningsgränsen om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins betalningsgräns till 2 000 kronor. En ny faktureringsperiod påbörjas.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer betalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång debiteras Albin den 20 december, alltså 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Hitta din betalningsgräns

Så här tar du reda på din betalningsgräns:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar.
  3. Sidan Sammanfattning visas.
  4. Du hittar betalningsgränsen under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när din betalningsgräns höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du fortfarande debiteras automatiskt 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen, oavsett saldot på ditt konto.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en sekundär betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna som anges nedan. Fortsätt med automatiska betalningar för att slutföra ditt nya konto om du inte ser detta alternativ när du registrerar dig. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder.

Länder
  • Nordamerika
    • Kanada
    • USA
  • Sydamerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sydafrika
  • Europa
    • Österrike
    • Belgien
    • Tjeckien
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Grekland
    • Irland
    • Italien
    • Luxemburg
    • Nederländerna
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spanien
    • Sverige
    • Schweiz
    • Storbritannien
  • Mellanöstern
    • Israel
    • Saudiarabien
    • Förenade Arabemiraten
  • Asien och Stillahavsområdet
    • Australien
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • Nya Zeeland
    • Singapore

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto!  Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en viss kredit på dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller annan betalningsmetod, beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar, men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss

Betalningsinställningarna bestämmer när du betalar för dina annonser. Google Ads har två inställningar för betalningar i ditt land: manuella betalningar och månadsvis fakturering.

• Manuella betalningar: du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna sedan visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

• Månadsvis fakturering: Google erbjuder dig en viss kredit på annonseringskostnaderna. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall kan vara tillfälligt otillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och visar hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om tillägg av en ny betalningsmetod.

Manuell betalning
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna som anges nedan. Fortsätt med automatiska betalningar för att slutföra ditt nya konto om du inte ser detta alternativ när du registrerar dig. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder.

Länder
  • Nordamerika
    • Kanada
    • USA
  • Sydamerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sydafrika
  • Europa
    • Österrike
    • Belgien
    • Tjeckien
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Grekland
    • Irland
    • Italien
    • Luxemburg
    • Nederländerna
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spanien
    • Sverige
    • Schweiz
    • Storbritannien
  • Mellanöstern
    • Israel
    • Saudiarabien
    • Förenade Arabemiraten
  • Asien och Stillahavsområdet
    • Australien
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • Nya Zeeland
    • Singapore

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto!  Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en viss kredit på dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller annan betalningsmetod, beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar, men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss

Betalningsinställningarna bestämmer när du betalar för dina annonser. Google Ads har två betalningsinställningar tillgängliga i ditt land: automatiska betalningar och månadsvis fakturering.

• Automatiska betalningar: när dina annonser har startat debiterar Google Ads automatiskt din betalningsmetod.

• Månadsvis fakturering: Google erbjuder dig en viss kredit på annonseringskostnaderna. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall kan vara tillfälligt otillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och visar hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om tillägg av en ny betalningsmetod.

Automatisk betalning
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när ditt konto når en förbestämd betalningsgräns, beroende på vad som inträffar först.

Så fungerar betalningsgränsen

Betalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före slutet på faktureringsperioden på 30 dagar höjs gränsen upp till maxgränsen. Gränsen varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter i ditt konto vilken gräns som gäller. Tänk på att det fakturerade beloppet kan överstiga gränsen något om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har börjat med ditt Google Ads-konto och att din ursprungliga gräns är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor efter 30 dagar debiteras du efter 30 dagar och gränsen förblir 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader innan 30-dagarsperioden är slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs din gräns till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • påbörjas en ny 30-dagarsperiod omedelbart.

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första betalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiterar vi honom för hans kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än betalningsgränsen om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins betalningsgräns till 2 000 kronor. En ny faktureringsperiod påbörjas.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer betalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång debiteras Albin den 20 december, alltså 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Hitta din betalningsgräns

Så här tar du reda på din betalningsgräns:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar.
  3. Sidan Sammanfattning visas.
  4. Du hittar betalningsgränsen under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när din betalningsgräns höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du fortfarande debiteras automatiskt 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen, oavsett saldot på ditt konto.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en sekundär betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en viss kredit på dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller annan betalningsmetod, beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar, men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss

Betalningsinställningarna bestämmer när du betalar för dina annonser. Google Ads har två betalningsinställningar tillgängliga i ditt land: automatiska betalningar och manuella betalningar.

• Automatiska betalningar: när dina annonser har startat debiterar Google Ads automatiskt din betalningsmetod.

• Manuella betalningar: du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna sedan visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall kan vara tillfälligt otillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och visar hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om tillägg av en ny betalningsmetod.

Automatisk betalning
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när ditt konto når en förbestämd betalningsgräns, beroende på vad som inträffar först.

Så fungerar betalningsgränsen

Betalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före slutet på faktureringsperioden på 30 dagar höjs gränsen upp till maxgränsen. Gränsen varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter i ditt konto vilken gräns som gäller. Tänk på att det fakturerade beloppet kan överstiga gränsen något om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har börjat med ditt Google Ads-konto och att din ursprungliga gräns är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor efter 30 dagar debiteras du efter 30 dagar och gränsen förblir 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader innan 30-dagarsperioden är slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs din gräns till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • påbörjas en ny 30-dagarsperiod omedelbart.

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första betalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiterar vi honom för hans kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än betalningsgränsen om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins betalningsgräns till 2 000 kronor. En ny faktureringsperiod påbörjas.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer betalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång debiteras Albin den 20 december, alltså 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Hitta din betalningsgräns

Så här tar du reda på din betalningsgräns:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar.
  3. Sidan Sammanfattning visas.
  4. Du hittar betalningsgränsen under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när din betalningsgräns höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du fortfarande debiteras automatiskt 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen, oavsett saldot på ditt konto.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en sekundär betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna som anges nedan. Fortsätt med automatiska betalningar för att slutföra ditt nya konto om du inte ser detta alternativ när du registrerar dig. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder.

Länder
  • Nordamerika
    • Kanada
    • USA
  • Sydamerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sydafrika
  • Europa
    • Österrike
    • Belgien
    • Tjeckien
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Grekland
    • Irland
    • Italien
    • Luxemburg
    • Nederländerna
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spanien
    • Sverige
    • Schweiz
    • Storbritannien
  • Mellanöstern
    • Israel
    • Saudiarabien
    • Förenade Arabemiraten
  • Asien och Stillahavsområdet
    • Australien
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • Nya Zeeland
    • Singapore

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto!  Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Med Google Ads debiteras du automatiskt efter att dina annonser har visats (automatiska betalningar), eller så kan du betala innan dina annonser visas (manuella betalningar). Du väljer detta när du skapar ditt konto, och därefter går inställningen inte att ändra.

Automatiska betalningar

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när ditt konto når en förbestämd betalningsgräns, beroende på vad som inträffar först.

Så fungerar betalningsgränsen

Betalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före slutet på faktureringsperioden på 30 dagar höjs gränsen upp till maxgränsen. Gränsen varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter i ditt konto vilken gräns som gäller. Tänk på att det fakturerade beloppet kan överstiga gränsen något om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har börjat med ditt Google Ads-konto och att din ursprungliga gräns är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor efter 30 dagar debiteras du efter 30 dagar och gränsen förblir 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader innan 30-dagarsperioden är slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs din gräns till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • en ny månadsvis faktureringsperiod börjat omedelbart.

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första betalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiterar vi honom för hans kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än betalningsgränsen om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins betalningsgräns till 2 000 kronor. En ny faktureringsperiod påbörjas.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer betalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång debiteras Albin den 20 december, alltså 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Hitta din betalningsgräns

Så här tar du reda på din betalningsgräns:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar.
  3. Sidan Sammanfattning visas.
  4. Du hittar betalningsgränsen under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när gränsen höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du fortfarande debiteras automatiskt 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen, oavsett saldot på ditt konto.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en sekundär betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto!  Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.