Betalningsinställningar i Google Ads

I enlighet med reglerna från Reserve Bank of India (RBI) är automatiska betalningar tills vidare inte tillgängliga för nya Google Ads-konton.

Läs mer om tillfälliga ändringar av automatiska betalningar i Indien

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har tre huvudinställningar för betalningar i ditt land: automatiska betalningar, manuella betalningar och månadsvis fakturering.

• Automatiska betalningar: När dina annonser har börjat visas debiterar Google Ads automatiskt din betalningsmetod.

• Manuella betalningar: Du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna sedan visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

• Månadsvis fakturering: Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om att lägga till en ny betalningsmetod.

Automatiska betalningar
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader varje månad samma datum som den senaste automatiska debiteringen skedde eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningströskel, beroende på vad som inträffar först.

Scenario A: Din utbetalning sker i slutet av faktureringsperioden på 30 dagar.

Scenario B: Utbetalningen sker när du har når utbetalningströskeln. Din utbetalningströskel höjs nästa månad.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar utbetalningströskeln

Utbetalningströskeln anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når tröskeln före nästa automatiska betalningsdatum höjs tröskeln upp till maxgränsen. Tröskelbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än tröskelbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt. Viktigt att tänka på: Om din första betalning inföll den 29, 30 eller 31 i månaden blir ditt nästa betalningsdatum för automatiska betalningar den 28:e för att ta hänsyn till kortare månader och skottår.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto den 31 augusti och att din ursprungliga gräns är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till den 30 september debiteras du då och utbetalningsgränsen fortsätter att vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du aldrig överskrider utbetalningsgränsen sker nästa automatiska betalning den 30:e i varje månad fram till februari. Eftersom februari har färre dagar debiteras du den 28 februari (eller 29 februari), annars bör inte datumet ändras.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig kostnader på 500 kronor före nästa automatiska faktureringsdag

• debiteras du omedelbart
  • höjs din tröskel till nästa tröskelbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • börjar en ny månadsvis faktureringsperiod omedelbart.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningströskeln på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningströskeln om han har samlat på sig kostnader snabbt). Albins betalningsgräns höjs till 2 000 kronor. En ny månadsvis faktureringsperiod börjar.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningströskeln till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 20 december, alltså samma datum som i den senaste automatiska faktureringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Ta reda på din utbetalningströskel

Så här tar du reda på din utbetalningströskel:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Du hittar utbetalningströskeln under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när din utbetalningströskel höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du kan ändra nästa automatiska betalningsdatum om du betalar manuellt.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna som anges nedan. Fortsätt med automatiska betalningar för att slutföra ditt nya konto om du inte ser detta alternativ när du registrerar dig. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder.

Länder
  • Nordamerika
    • Kanada
    • USA
  • Sydamerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sydafrika
  • Europa
    • Österrike
    • Belgien
    • Tjeckien
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Grekland
    • Irland
    • Italien
    • Luxemburg
    • Nederländerna
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spanien
    • Sverige
    • Schweiz
    • Storbritannien
  • Mellanöstern
    • Israel
    • Saudiarabien
    • Förenade Arabemiraten
  • Asien och Stillahavsområdet
    • Australien
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • Nya Zeeland
    • Singapore

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss.

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har två inställningar för betalningar i ditt land: manuella betalningar och månadsvis fakturering.

• Manuella betalningar: Du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna sedan visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

• Månadsvis fakturering: Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om att lägga till en ny betalningsmetod.

Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna som anges nedan. Fortsätt med automatiska betalningar för att slutföra ditt nya konto om du inte ser detta alternativ när du registrerar dig. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder.

Länder
  • Nordamerika
    • Kanada
    • USA
  • Sydamerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sydafrika
  • Europa
    • Österrike
    • Belgien
    • Tjeckien
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Grekland
    • Irland
    • Italien
    • Luxemburg
    • Nederländerna
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spanien
    • Sverige
    • Schweiz
    • Storbritannien
  • Mellanöstern
    • Israel
    • Saudiarabien
    • Förenade Arabemiraten
  • Asien och Stillahavsområdet
    • Australien
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • Nya Zeeland
    • Singapore

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss.

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har två betalningsinställningar i ditt land: automatiska betalningar och månadsvis fakturering.

• Automatiska betalningar: När dina annonser har börjat visas debiterar Google Ads automatiskt din betalningsmetod.

• Månadsvis fakturering: Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om att lägga till en ny betalningsmetod.

Automatiska betalningar
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader varje månad samma datum som den senaste automatiska debiteringen skedde eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningströskel, beroende på vad som inträffar först.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar utbetalningströskeln

Utbetalningströskeln anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når tröskeln före nästa automatiska betalningsdatum höjs tröskeln upp till maxgränsen. Tröskelbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än tröskelbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt. Viktigt att tänka på: Om din första betalning inföll den 29, 30 eller 31 i månaden blir ditt nästa betalningsdatum för automatiska betalningar den 28:e för att ta hänsyn till kortare månader och skottår.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto den 31 augusti och att din ursprungliga gräns är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till den 30 september debiteras du då och utbetalningsgränsen fortsätter att vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du aldrig överskrider utbetalningsgränsen sker nästa automatiska betalning den 30:e i varje månad fram till februari. Eftersom februari har färre dagar debiteras du den 28 februari (eller 29 februari), annars bör inte datumet ändras.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig kostnader på 500 kronor före nästa automatiska faktureringsdag

• debiteras du omedelbart
  • höjs din tröskel till nästa tröskelbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • börjar en ny månadsvis faktureringsperiod omedelbart.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningströskeln på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningströskeln om han har samlat på sig kostnader snabbt). Albins betalningsgräns höjs till 2 000 kronor. En ny månadsvis faktureringsperiod börjar.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningströskeln till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 20 december, alltså samma datum som i den senaste automatiska faktureringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Ta reda på din utbetalningströskel

Så här tar du reda på din utbetalningströskel:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Du hittar utbetalningströskeln under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när din utbetalningströskel höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du kan ändra nästa automatiska betalningsdatum om du betalar manuellt.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss.

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har två betalningsinställningar i ditt land: automatiska betalningar och manuella betalningar.

• Automatiska betalningar: När dina annonser har börjat visas debiterar Google Ads automatiskt din betalningsmetod.

• Manuella betalningar: Du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna sedan visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om att lägga till en ny betalningsmetod.

Automatiska betalningar
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader varje månad samma datum som den senaste automatiska debiteringen skedde eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningströskel, beroende på vad som inträffar först.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar utbetalningströskeln

Utbetalningströskeln anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når tröskeln före nästa automatiska betalningsdatum höjs tröskeln upp till maxgränsen. Tröskelbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än tröskelbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt. Viktigt att tänka på: Om din första betalning inföll den 29, 30 eller 31 i månaden blir ditt nästa betalningsdatum för automatiska betalningar den 28:e för att ta hänsyn till kortare månader och skottår.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto den 31 augusti och att ditt första tröskelvärde är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till den 30 september debiteras du då och utbetalningströskeln fortsätter att vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du aldrig överskrider utbetalningströskeln sker nästa automatiska betalning den 30:e i varje månad fram till februari. Eftersom februari har färre dagar debiteras du den 28 februari (eller 29 februari), annars bör inte datumet ändras.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig kostnader på 500 kronor före nästa automatiska faktureringsdag

• debiteras du omedelbart
  • höjs din tröskel till nästa tröskelbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • börjar en ny månadsvis faktureringsperiod omedelbart.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningströskeln på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningströskeln om han har samlat på sig kostnader snabbt). Albins betalningsgräns höjs till 2 000 kronor. En ny månadsvis faktureringsperiod börjar.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningströskeln till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 20 december, alltså samma datum som i den senaste automatiska faktureringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Ta reda på din utbetalningströskel

Så här tar du reda på din utbetalningströskel:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Du hittar utbetalningströskeln under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när din utbetalningströskel höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du kan ändra nästa automatiska betalningsdatum om du betalar manuellt.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en sekundär betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna som anges nedan. Fortsätt med automatiska betalningar för att slutföra ditt nya konto om du inte ser detta alternativ när du registrerar dig. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder.

Länder
  • Nordamerika
    • Kanada
    • USA
  • Sydamerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sydafrika
  • Europa
    • Österrike
    • Belgien
    • Tjeckien
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Grekland
    • Irland
    • Italien
    • Luxemburg
    • Nederländerna
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spanien
    • Sverige
    • Schweiz
    • Storbritannien
  • Mellanöstern
    • Israel
    • Saudiarabien
    • Förenade Arabemiraten
  • Asien och Stillahavsområdet
    • Australien
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • Nya Zeeland
    • Singapore

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Med Google Ads debiteras du automatiskt efter att dina annonser har visats (automatiska betalningar), eller så kan du betala innan dina annonser visas (manuella betalningar). Du väljer detta när du skapar ditt konto, och därefter går inställningen inte att ändra.

Automatiska betalningar

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiterar vi dig för dina annonseringskostnader varje månad samma datum som den senaste automatiska debiteringen skedde eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningströskel, beroende på vad som inträffar först.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar utbetalningströskeln

Utbetalningströskeln anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når tröskeln före nästa automatiska betalningsdatum höjs tröskeln upp till maxgränsen. Tröskelbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än tröskelbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt. Viktigt att tänka på: Om din första betalning inföll den 29, 30 eller 31 i månaden blir ditt nästa betalningsdatum för automatiska betalningar den 28:e för att ta hänsyn till kortare månader och skottår.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto den 31 augusti och att din ursprungliga gräns är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till den 30 september debiteras du då och utbetalningsgränsen fortsätter att vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Om du aldrig överskrider utbetalningsgränsen sker nästa automatiska betalning den 30:e i varje månad fram till februari. Eftersom februari har färre dagar debiteras du den 28 februari (eller 29 februari), annars bör inte datumet ändras.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig kostnader på 500 kronor före nästa automatiska faktureringsdag

• debiteras du omedelbart
  • höjs din tröskel till nästa tröskelbelopp, till exempel 2 000 kronor
  • börjar en ny månadsvis faktureringsperiod omedelbart.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en faktureringsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningströskeln på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningströskeln om han har samlat på sig kostnader snabbt). Albins betalningsgräns höjs till 2 000 kronor. En ny månadsvis faktureringsperiod börjar.
  • Den 25 oktober når Albin den nya betalningsgränsen på 2 000 kronor och debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer betalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och påbörjar en ny faktureringsperiod.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningströskeln till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 20 december, alltså samma datum som i den senaste automatiska faktureringen. Om han hade samlat på sig 5 000 kronor i annonseringskostnader före den 20 december skulle han ha debiterats automatiskt tidigare.

Ta reda på din utbetalningströskel

Så här tar du reda på din utbetalningströskel:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Du hittar utbetalningströskeln under förloppsindikatorn i avsnittet Ditt saldo.

Du meddelas inte när gränsen höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras av från nästa automatiska betalning. Tänk på att du kan ändra nästa automatiska betalningsdatum om du betalar manuellt.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss.