Om betalingsinnstillinger i Google Ads

Hvis du bruker månedlig fakturering: Google Ads-kontoer i Indonesia uten IDR som valuta, blir deaktivert tidlig i mai 2019.

Hvis du bruker manuelle eller automatiske innbetalinger: Google Ads-kontoer i Indonesia uten IDR som valuta, blir deaktivert tidlig i juli 2019.

Du må opprette en ny konto med IDR som valuta for å kunne fortsette å annonsere. Finn ut mer

Når du betaler for annonsene dine, kommer an på hvilken betalingsinnstilling du har valgt. I Google Ads finnes det tre hovedinnstillinger for betaling i landet ditt: automatisk betaling, manuell innbetaling og månedlig fakturering.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Kreditten fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når betalingen er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene dine.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke betalingsmåten.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina og Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang kontoen din når betalingsgrensen før den neste datoen for automatisk betaling, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen. Hvis den første betalingen din var den 29., 30. eller 31. i måneden, blir betalingsdatoen din den 28. hver måned, for å ta høyde for kortere måneder og skuddår.

Eksempel

Tenk deg at du nettopp har begynt å bruke Google Ads-kontoen din 1. april. Til å begynne med er faktureringsgrensen 500 kroner. Hvis du opparbeider deg kostnader på 490 kr innen 1. mai, blir du belastet, og grensen for den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 500 kr.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 500 kr før den neste datoen for automatisk belastning, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen din øker til neste trinn, i dette eksemplet 2000 kr.
  • En ny månedlig faktureringssyklus starter umiddelbart.

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 400, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 400 kr. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 2000 kr. En ny månedlig faktureringssyklus starter.
  • Den 23. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense 2000 kr, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 3500 kr og starter en ny månedlig faktureringssyklus.
  • Den 20. november er det påløpt kostnader på over 3500 kr i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 5000 kr.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, som er identisk med datoen for den forrige automatiske belastningen hans. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 5000 kr før 20. desember, hadde vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Hvis du bruker den nye utgaven av Google Ads, vises ikke tannhjulikonet  i kontoen din. Klikk i stedet på verktøyikonet øverst til høyre. Du finner Fakturering og betalinger under Konfigurasjon-overskriften.

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på tannhjulikonet , og velg Fakturering og betalinger.
  3. Nå ser du Sammendrag-siden din.
  4. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du bør imidlertid huske at du fortsatt belastes automatisk den samme datoen som den forrige automatiske belastningen din, uansett hva kontosaldoen din er.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • For å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger, anbefaler vi sterkt at du konfigurerer en reservebetalingsmåte. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling
Innstillingen for manuell innbetaling er ikke tilgjengelig for nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du registrerer deg, kan du velge automatisk innbetaling mot slutten av kontoopprettingen.

Land
  • Nord-Amerika
    • Canada
    • USA
  • Europa
    • Østerrike
    • Belgia
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Irland
    • Italia
    • Luxemburg
    • Nederland
    • Norge
    • Portugal
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Storbritannia
  • Midtøsten
    • Israel
  • Asia og Stillehavsregionen
    • Australia
    • Malaysia
    • New Zealand
    • Vietnam

Manuelle innbetalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen!  Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen i kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk skal ha vært minst USD 5000 i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst tre av de siste tolv månedene.

Hvis bedriften oppfyller disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss

Når du betaler for annonsene dine, kommer an på hvilken betalingsinnstilling du har valgt. I Google Ads finnes det to betalingsinnstillinger i landet ditt: manuell innbetaling og månedlig fakturering.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Kreditten fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når betalingen er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene dine.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke betalingsmåten.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Manuell innbetaling
Innstillingen for manuell innbetaling er ikke tilgjengelig for nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du registrerer deg, kan du velge automatisk innbetaling mot slutten av kontoopprettingen.

Land
  • Nord-Amerika
    • Canada
    • USA
  • Europa
    • Østerrike
    • Belgia
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Irland
    • Italia
    • Luxemburg
    • Nederland
    • Norge
    • Portugal
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Storbritannia
  • Midtøsten
    • Israel
  • Asia og Stillehavsregionen
    • Australia
    • Malaysia
    • New Zealand
    • Vietnam

Manuelle innbetalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen!  Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen i kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk skal ha vært minst USD 5000 i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst tre av de siste tolv månedene.

Hvis bedriften oppfyller disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss

Når du betaler for annonsene dine, kommer an på hvilken betalingsinnstilling du har valgt. I Google Ads finnes det to betalingsinnstillinger i landet ditt: automatisk innbetaling og månedlig fakturering.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke betalingsmåten.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina og Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang kontoen din når betalingsgrensen før den neste datoen for automatisk betaling, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen. Hvis den første betalingen din var den 29., 30. eller 31. i måneden, blir betalingsdatoen din den 28. hver måned, for å ta høyde for kortere måneder og skuddår.

Eksempel

Tenk deg at du nettopp har begynt å bruke Google Ads-kontoen din 1. april. Til å begynne med er faktureringsgrensen 500 kroner. Hvis du opparbeider deg kostnader på 490 kr innen 1. mai, blir du belastet, og grensen for den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 500 kr.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 500 kr før den neste datoen for automatisk belastning, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen din øker til neste trinn, i dette eksemplet 2000 kr.
  • En ny månedlig faktureringssyklus starter umiddelbart.

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 400, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 400 kr. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 2000 kr. En ny månedlig faktureringssyklus starter.
  • Den 23. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense 2000 kr, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 3500 kr og starter en ny månedlig faktureringssyklus.
  • Den 20. november er det påløpt kostnader på over 3500 kr i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 5000 kr.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, som er identisk med datoen for den forrige automatiske belastningen hans. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 5000 kr før 20. desember, hadde vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Hvis du bruker den nye utgaven av Google Ads, vises ikke tannhjulikonet  i kontoen din. Klikk i stedet på verktøyikonet øverst til høyre. Du finner Fakturering og betalinger under Konfigurasjon-overskriften.

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på tannhjulikonet , og velg Fakturering og betalinger.
  3. Nå ser du Sammendrag-siden din.
  4. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du bør imidlertid huske at du fortsatt belastes automatisk den samme datoen som den forrige automatiske belastningen din, uansett hva kontosaldoen din er.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • For å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger, anbefaler vi sterkt at du konfigurerer en reservebetalingsmåte. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk skal ha vært minst USD 5000 i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst tre av de siste tolv månedene.

Hvis bedriften oppfyller disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss

Når du betaler for annonsene dine, kommer an på hvilken betalingsinnstilling du har valgt. I Google Ads finnes det to betalingsinnstillinger i landet ditt: automatisk innbetaling og manuell innbetaling.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Kreditten fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når betalingen er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene dine.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke betalingsmåten.

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina og Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang kontoen din når betalingsgrensen før den neste datoen for automatisk betaling, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen. Hvis den første betalingen din var den 29., 30. eller 31. i måneden, blir betalingsdatoen din den 28. hver måned, for å ta høyde for kortere måneder og skuddår.

Eksempel

Tenk deg at du nettopp har begynt å bruke Google Ads-kontoen din 1. april. Til å begynne med er faktureringsgrensen 500 kroner. Hvis du opparbeider deg kostnader på 490 kr innen 1. mai, blir du belastet, og grensen for den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 500 kr.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 500 kr før den neste datoen for automatisk belastning, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen din øker til neste trinn, i dette eksemplet 2000 kr.
  • En ny månedlig faktureringssyklus starter umiddelbart.

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 400, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 400 kr. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 2000 kr. En ny månedlig faktureringssyklus starter.
  • Den 23. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense 2000 kr, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 3500 kr og starter en ny månedlig faktureringssyklus.
  • Den 20. november er det påløpt kostnader på over 3500 kr i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 5000 kr.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, som er identisk med datoen for den forrige automatiske belastningen hans. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 5000 kr før 20. desember, hadde vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Hvis du bruker den nye utgaven av Google Ads, vises ikke tannhjulikonet  i kontoen din. Klikk i stedet på verktøyikonet øverst til høyre. Du finner Fakturering og betalinger under Konfigurasjon-overskriften.

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på tannhjulikonet , og velg Fakturering og betalinger.
  3. Nå ser du Sammendrag-siden din.
  4. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du bør imidlertid huske at du fortsatt belastes automatisk den samme datoen som den forrige automatiske belastningen din, uansett hva kontosaldoen din er.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • For å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger, anbefaler vi sterkt at du konfigurerer en reservebetalingsmåte. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling
Innstillingen for manuell innbetaling er ikke tilgjengelig for nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du registrerer deg, kan du velge automatisk innbetaling mot slutten av kontoopprettingen.

Land
  • Nord-Amerika
    • Canada
    • USA
  • Europa
    • Østerrike
    • Belgia
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Irland
    • Italia
    • Luxemburg
    • Nederland
    • Norge
    • Portugal
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Storbritannia
  • Midtøsten
    • Israel
  • Asia og Stillehavsregionen
    • Australia
    • Malaysia
    • New Zealand
    • Vietnam

Manuelle innbetalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen!  Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen i kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Med Google Ads belastes du automatisk etter at annonsene dine vises (automatiske betalinger). I enkelte land kan du imidlertid legge inn betalinger før annonsene vises (manuelle innbetalinger). Dette velger du selv når du oppretter en konto, og du kan ikke endre innstillingen etter dette.

Automatisk betaling

Automatiske betalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang kontoen din når betalingsgrensen før den neste datoen for automatisk betaling, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen. Hvis den første betalingen din var den 29., 30. eller 31. i måneden, blir betalingsdatoen din den 28. hver måned, for å ta høyde for kortere måneder og skuddår.

Eksempel

Tenk deg at du nettopp har begynt å bruke Google Ads-kontoen din 1. april. Til å begynne med er faktureringsgrensen 500 kroner. Hvis du opparbeider deg kostnader på 490 kr innen 1. mai, blir du belastet, og grensen for den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 500 kr.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 500 kr før den neste datoen for automatisk belastning, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen din øker til neste trinn, i dette eksemplet 2000 kr.
  • En ny månedlig faktureringssyklus starter umiddelbart.

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på NOK 400, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 400 kr. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 2000 kr. En ny månedlig faktureringssyklus starter.
  • Den 23. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense 2000 kr, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 3500 kr og starter en ny månedlig faktureringssyklus.
  • Den 20. november er det påløpt kostnader på over 3500 kr i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 5000 kr.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, som er identisk med datoen for den forrige automatiske belastningen hans. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 5000 kr før 20. desember, hadde vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på tannhjulikonet , og velg Fakturering og betalinger.
  3. Nå ser du Sammendrag-siden din.
  4. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du bør imidlertid huske at du fortsatt belastes automatisk den samme datoen som den forrige automatiske belastningen din, uansett hva kontosaldoen din er.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • For å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger, anbefaler vi sterkt at du konfigurerer en reservebetalingsmåte. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling

Manuelle innbetalinger er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen!  Vi sender deg en e-post for å påminne deg om at det er lite penger igjen i kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.